9 din 70
9
iPhone…
  [ Ignoră ]   [ # 121 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

De ce va feriti de contracte? Pentru ca exista o sansa ca altu’ sa devina mai competitiv si sa ofere un deal mai bun, ergo jump ship. Ei, aici nu este asa. Omul isi schimba providerul in general daca celalalt ofera telefoane mai atractive sau daca nu e multumit de customer support si servicii in general. Insa toate sunt cam la fel, de la pachet pana la plata lunara.

Telefoanele aici nu se vand la liber intrucat functiile avansate mentionate mai sus sunt “hard-coded” la provider, mai ales cele PCS. Sunt cu totul alt fel contractele aici, la fel si preturile. Exista o gramada de deal-uri in care telefoanele [hidoase ce e drept] sunt free. RAZR e sub $100 USD, daca nu chiar gratis. Nokia 8100 introdus in Cingular e pe la $400-500 USD. Preturile sunt net sub cele din EU mai ales raportat la venit, dar gama de telefoane este mult mai limitata si nici pe departe la liber.
Daca sunt intrebari specifice ask away si va lamuresc cu mare placere. Daca sunteti curiosi puteti intra pe site-urile Sprint, Cingular, Verizon etc si cam vedeti care sunt planurile si mobilele oferite.

[ Ignoră ]   [ # 122 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Da, am văzut la Cingular toat contractele-s pe 2 ani. Eu am o mică reticență față de contractele de lungă durată din România, pentru că la noi în multe domenii piața este încă foarte dinamică. De exemplu, am avut contract pe un an cu un provider de internet care-mi oferea puțin pe bani foarte mulți. Era singurul care oferea o conexiune mai răsărită în zona în care locuiesc eu. După un an a intrat ADSL-ul, cu viteze mult mai mari și preț mult mai bun. Ce era să fac? Am reziliat contractul imediat. Probabil că dacă eram la mijlocul unui contract pe 2 ani ar fi trebuit să plătesc despăgubiri. La fel se întâmplă acum în domeniul DTH. În ultimul an au apărut încă doi provideri, acum sunt în total vreo 5. Mai toți oferă discounturi la contracte pe 2 sau 3 ani, dar la fel, nu semnez pentru că ofertele lor de programe sunt într-o continuă mișcare, ba chiar viabilitatea unora dintre ei pe piață mi se pare incertă și n-aș vrea să mă leg la cap așa de tare. Recunosc, în domeniul telefoniei mobile lucrurile sunt mult mai așezate și în România, deci cred că totuși mi-aș face un contract pe 2 sau 3 ani, că nu prea mai au ce surprize să apară.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 123 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Chiar Fishbone, în SUA există cartele GSM prepaid?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 124 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Am luat tot filmul cu keynote-ul: l-am tras la 20 fps, deci se vede bine. E H.264, 402x226, mono, 20 fps, 703 MB, 809 kbps, 1:56:41. I-am facut si capitole, dar nu stiu de ce s-au zapacit (are ceva lacune mari QuickTime asta…).
Tocmai il urc la Steji pe FTP, unde sunt si celelalte. Insa merge ingrozitor de greu, cica in vreo 30 de ore o sa fie acolo… Eu il las.

edit: Pun tot acolo si un mic interviu cu Steve la ABC, parca.

E sus.

[ Modificat: 12 Ianuarie 2007 12:14 PM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 125 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 11 Ianuarie 2007 07:21 PM

...Cu ocazia asta am aflat câte ceva despre piața telefoniei mobile din SUA: nu știam că acolo un telefon vândut “la liber” nu poate decât să efectueze convorbiri telefonice și să dea SMS-uri. Fără MMS, fără Internet sau acces la alte funcții mai avansate oferite de rețea. Așa se explică de ce iPhone se va vinde blocat pe Cingular. Dacă s-ar fi vândut la liber pur și simplu n-ar fi putut funcționa la întreaga capacitate.

da-mi voie sa te contrazic, am folosit personal mai multe telefoane cumparate la liber si am avut acces total la e-mail SI la internet, just to name a few. MMS n-am folosit, dar am trimis poze direct pe flickr.

[ Ignoră ]   [ # 126 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
vektor12 - 11 Ianuarie 2007 09:46 PM

da-mi voie sa te contrazic, am folosit personal mai multe telefoane cumparate la liber si am avut acces total la e-mail SI la internet, just to name a few. MMS n-am folosit, dar am trimis poze direct pe flickr.

Nu mă contrazici pe mine, contrazici spusele unui american și a unui angajat Motorola din SUA. Ei zic că așa e în țara lor, dacă ei mint, atunci asta e…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 127 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, RO
Macuser din: 11.10.05

Un lucru se stie de acum, in legatura cu iPhone nu pe Cingular.
Visual Voicemail nu o sa mearga.
Este creat de cei de la Cingular, mai mult sau mai putin cu Apple.
Ceilalti provideri nu stiu respectivul ‘protocol’.

Semnătură 

iMac C2D 24”/2.4Ghz/3GB/320GB/10.5.2
iMac G5 20”/1.8GHz/1GB/160GB/10.4.11
iMac G3 /233MHz/128MB/20GB/10.3.9
PowerBook G4 12”/867MHz/1.12GB/40GB/10.4.11
PowerBook G3 15”/500Mhz/384MB/40GB/10.3.9
iPod Shuffle 2G grey
iPod Touch 8GB 2.0-PWNG2.0

[ Ignoră ]   [ # 128 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iBAM - 11 Ianuarie 2007 09:55 PM

Un lucru se stie de acum, in legatura cu iPhone nu pe Cingular.

Da, așa e. E un feature pentru care Cingular a trebuit să facă ceva modificări în rețeaua lor.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 129 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Muriti de ras!!!

http://www.tuaw.com/2007/01/11/found-video-iphone-spanks-microsoft/

[ Ignoră ]   [ # 130 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05

In legatura cu Visaul Voice Mail… foloseste cineva casuta vocala? Cel putin aici la noi in Ro nu este o cultura a casutei vocale… O singura data am primit mesaj in casuta vocala de la un prieten, care intrase in RO si mi-a zis ca a trecut granita ... in rest numai reprosuri ca o am activata casuta vocala…(si mananc centii la lume…) In concluzie am dezactivat-o.

[ Ignoră ]   [ # 131 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu o folosesc: cine are ceva important de spus, o poate face.
Sunt mai multe culturi chiar si in Romania… smile

[ Ignoră ]   [ # 132 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

mi se pare normal sa folosesti o casuta vocala, si am impresia ca se activeaza dupa ce un telefon suna de 3-4 ori depinde cum il setezi.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 133 ]
RankRankRankRank
Administrator

Io l-am pus sa intre dupa 5 ringuri. Oricum, cica asa spune la bunele maniere, sa nu suni mai mult de 5 ori…  cool grin

[ Ignoră ]   [ # 134 ]
RankRankRankRank
Administrator
iBAM - 11 Ianuarie 2007 09:55 PM

Eu am o mica speranta ca pana se lanseaza in Europa operatorii sa se puna la punct. Nu-mi dau seama cat de complicat e, sau daca merita, dar sper si eu…

[ Ignoră ]   [ # 135 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05

Uite ca am gasit a good… FAQ despre iPhone de la cineva care chiar s-a jucat cu unul la prezentare.

This is it:

Can it run Mac OS X programs? –No.

Can I add new programs to it? –No. Apple wants to control the look and feel and behavior of every aspect of the phone.

Does it connect to iChat? –No.

Does it have games? –No.

Is it ambidextrous? –No.

Does it have GPS? –No.

Voice recognition? Voice dialing? Voice memos? –No, although this could change by June when the phone ships.

Does it get onto the HSDPA (3G) high-speed Internet network that Cingular has rolled out in a few cities? –No. But Steve Jobs said a later version of the iPhone will — once there’s enough HSDPA coverage in this country to justify it.

Does the Web browser support Flash or Java? –No.

Will it play music over Bluetooth? –Unknown.

Can you change the battery yourself? –No. You’ll have to send the phone in to Apple for battery replacement, just as with the iPods.

Can it open Word and Excel documents? –No. (Steve Jobs says it can open PDF files, though.)

Can you use it one-handed? –Yes, for some functions. But overall, it’s less convenient than on a phone with physical keys.

Can I make a call while driving a car? –Not as easily as on a regular cellphone with programmed speed-dial keys. (Besides–MUST you?)

Does the camera record video? –Not yet. Apple may add this feature by June.

Does it connect to standard iPod accessories like car docks and speaker systems? –Yes!

Does it work overseas? –Yes. It’s a quad-band GSM phone, meaning you can use it in any country (for an added fee, of course).

Will they make a non-cellphone version–a widescreen touch iPod? –Nobody knows. Apple doesn’t leak product info until it’s good and ready.

That scrolling through lists thing is glitzy, but what if I have 3,000 names in my address book? –There’s also an alphabet “index tab” down the right side of the screen, so you can jump to another spot in the list.

Is there a calendar? –Yes.

Will it sync with Outlook? –No.

What about airplane use? –It has a airplane mode (wireless off), just like any cellphone.

Won’t the screen get smudgy? –It does, but you don’t see it except when the screen is off. The one I played with was pretty streaky, but wiping it on my sleeve cleaned it completely.

[ Modificat: 12 Ianuarie 2007 02:13 AM de o_mores ]

9 din 70
9