Dupa ce s-a umflat acest topic suficient ma bag si eu in seama.
De aproape un an caut un device care sa faca urmatoarele:
1. Vizionarea unui continut video, DivX si mai nou ... musai MPEG4 H264 AVC.
2. Citirea decenta a unu PDF cu text si grafica.
3. Play streaming video/audio de pe reteaua locala.
4. Navigare internet pe un browser decent care sa suporte tehnologiile actuale.
5. Client YahooMessenger.
6. LAN Browser.
7. Remote acces.
Dotari obligatorii:
1. Display VGA sau macar QVGA eventual WS.
2. Bluetooth.
3. Wi-Fi.
4. Decent Keyboard.
Bun ...
Si astfel am inceput prospectarea pietei cu teste, review-uri, sau chiar imprumutul unor scule pentru testare efectiva.
Mi-au trecut prin mana de la SmartPhone-uri Treo, Nokia N, PDA-uri ... pana la Sony PSP sau Mylo. Inclusiv iPod Video. 
Cu tristete am constatat ca niciunul nu satisfacea cerintele decat partial sau intr-un mod in care mai bine te lasai pagubas.
Mentionez ca NU vroiam sa folosesc un laptop, nici macar unul mic ... f mic. Am un Vaio ultraslim subnotebook. Eu vreau ceva ce poate fi tinut untr-o singura mana ... si operat cu cealalta. Cer prea mult ?!?!
Am vizionat Keynote-ul ... si ca orice technology geek, evident am ramas placut surprins. Mi-am dat seama ca iPhone este device-ul pe care il cautam. Ca are minusuri ... ca Jobs ne-a luat ochii, sunt amanunte de luat in considerare, insa nu poate contesta nimeni ca acel produs - iPhone - este o bijuterie a tehnologiei actuale. Un diamant ... ce-i altceva la baza ... decat nisip ?!?! Dar iti cam ia ochii ... nu? Poate e cam mult ... aceasta comparatie.
In incheierea postului meu ... intreb pe cunoscatori ... daca vreunul stie un dispozitiv multimedia capabil sa satisfaca punctele de mai sus. Si care sa nu depasasca 5-600 euro.
PS Minusul major pe care il are iPhone ( si pe care sper sa il remedieze ) din punctul meu de vedere, este imposibilitatea ( ??? ) de a instala 3rd party apps.