19 din 70
19
iPhone…
  [ Ignoră ]   [ # 271 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

gata ...eu sper ca se poate lua si din state ...si e destul de destept ca sa mearga pe orice retea.
700 nu merita clar ! Apple sucks la partea asta cu convertirea dolarului in euro..au uitat ca euro e mai tare ?

[ Ignoră ]   [ # 272 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.04.07
szasz - 13 Iunie 2007 04:08 AM

Apple sucks la partea asta cu convertirea dolarului in euro..au uitat ca euro e mai tare ?

Nu este singurul. Toate companiile fac paritatea $-EUR de 1 la 1. Asta nu tine de cursul valutar ci de pietele din state si din eu. Pretul este mai mic unde concurenta este mai mare, cam asa spune la manualul de economie.

Nici eu nu sunt deacord cu paritatea 1 la 1, dar asta e, ma pun cu economia?

Semnătură 

MacBook Core2Duo@2,16GHz, 1GB RAM, 120GB HDD , Mac OS X 10.4.11
iPod Nano 4GB (3rd gen.)

[ Ignoră ]   [ # 273 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 29.11.06

Cica ‘‘to set up your iPhone, you’ll need an account with Apple’s iTunes Store’‘.Cum va fi in Romania unde nu exista un iTunes Store?
sursa: macuser.com

[ Ignoră ]   [ # 274 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

Doar ca dolarul este mai mic decat EU asta nu inseamna ca e mai slab. Avem de fata exemplul perfect. Valoarea reala vs valoarea nominala.

[ Ignoră ]   [ # 275 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.06

Am citit din 2 suflari tot thread-ul (19 pagini pana acum!!) si pe la inceputul discutiei se vorbea despre software-ul care va rula pe iPhone, mai exact aplicatiile pe care le putem instala noi pe el.
Din motive de securitate (dar nu numai?), Apple nu permite ca 3rd parties sa creeze soft pentru iPhone. Zicea el la prima prezentare a telefonului ca doar un numar limitat de parteneri Apple vor putea crea aplicatii pentru telefon.

DAR
Vestea mare (si incredibila, din punctul meu de vedere) este ca iPhone, prin Safari, va rula aplicatii web! Aplicatii HTML/CSS/JavaScript, cu orice tehnologie server-side, rezidente pe un server web.

Nu vreau sa-mi fac reclama, dar nici nu vreau sa dau copy-paste la ce am scris ieri pe tema asta: iPhone, JavaScript, offline.

Semnătură 

jobber - joburi in IT
jobberBase - open source job board software

[ Ignoră ]   [ # 276 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
ExcalIbvr - 13 Iunie 2007 01:21 PM

Vestea mare (si incredibila, din punctul meu de vedere) este ca iPhone, prin Safari, va rula aplicatii web! Aplicatii HTML/CSS/JavaScript, cu orice tehnologie server-side, rezidente pe un server web.

Nici mare și nici incredibilă nu e această veste, deoarece din momentul în care Apple a anunțat că browserul de pe iPhone e Safari (acum câteva luni), era clar că acel Safari poate rula aplicații web. Sau mă rog, nu cred că cineva putea trage concluzia că Safari/iPhone este o versiune mai slabă fără suport JavaScript, de exemplu… Apple n-a spus nicăieri lucrul ăsta, ba din contra.

Deci ceea ce a spus Jobs la WWDC nu e nimica nou, a fost o abureală aruncată în ochii developerilor, care visează de ceva vreme la un SDK pentru dezvoltarea aplicațiilor iPhone. Aplicațiile Web 2.0 sunt, desigur, utile, dar nu se compară cu programele “adevărate” care s-ar putea scrie pentru iPhone. De exemplu, prima dată când am auzit de iPhone mă și gândeam la o versiune de VLC cu care să vezi tot felul de formate video pe iPhone. Mă îndoiesc că cineva poate scrie o aplicație gen VLC folosind numai HTML/CSS/JS.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 277 ]
RankRank
Jr. Member

Dar parca are un video player deja, nu? Sigur, nu e VLC sau mPlayer.

Ce sunt eu curios sa vad e API-ul pe care-l va pune Apple la dispozitie, pentru accesarea functiilor telefonului. Cine stie, poate vor fi posibile unele combinatii… smile

Semnătură 

jobber - joburi in IT

[ Ignoră ]   [ # 278 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
ExcalIbvr - 13 Iunie 2007 02:34 PM

Păi ce crezi că vei putea vedea cu acel video player? Doar formatele recunoscute de QuickTime, excluzând pluginurile disponibile pe Mac OS X.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 279 ]
RankRank
Jr. Member

True. Dar hai sa asteptam pana-l vedem.

Semnătură 

jobber - joburi in IT

[ Ignoră ]   [ # 280 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 13 Iunie 2007 02:41 PM

Păi ce crezi că vei putea vedea cu acel video player? Doar formatele recunoscute de QuickTime, excluzând pluginurile disponibile pe Mac OS X.

uite, tocmai a aparut o versiune noua la perian…

[ Ignoră ]   [ # 281 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
dacuBurebista - 13 Iunie 2007 03:27 PM
Tudor - 13 Iunie 2007 02:41 PM

uite, tocmai a aparut o versiune noua la perian…

M-ai dat gata… Unde e Perianul cel nou?

[ Ignoră ]   [ # 282 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/30931

[ Ignoră ]   [ # 283 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pai asta e foarte vechi!
smile ma speriasem ca sint outdated!

[ Ignoră ]   [ # 284 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.04.07

Ce tare: in thread-ul de Leopard se vorbeste despre iPhone si in cel de iPhone, despre playere video de MacOSX.

Semnătură 

MacBook Core2Duo@2,16GHz, 1GB RAM, 120GB HDD , Mac OS X 10.4.11
iPod Nano 4GB (3rd gen.)

[ Ignoră ]   [ # 285 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Revenind la iPhone, lipsa unui SDK pentru dezvoltarea aplicațiilor “adevărate” va conduce la o situație oarecum asemănătoare cu cea în care se află Zapp astăzi. Adică: am telefonul Z810i, care e foarte capabil din punct de vedere al resurselor hardware, dar nu știe Java ci numai BREW. Ei bine, telefonul ăsta al meu este o platformă închisă, pentru că eu nu am de unde să iau aplicații BREW, și chiar dacă le-aș găsi, nu le pot pune pe telefon pentru că Zapp nu mă lasă. (Iar Zapp nu oferă decât câteva aplicații contra cost, dintre care unele nici măcar nu funcționează pe Z810i, deși am plătit pentru ele.)

Așa că stau cu un telefon bunicel și scump care nu e folosit nici la 50% din capacitatea sa, din cauză că cei de la Qualcomm (inventatorii și promotorii BREW) și/sau cei de la Zapp preferă modelul ăsta stupid de platformă închisă.

Semnătură 

⌘-N

19 din 70
19