6 din 70
6
iPhone…
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
mediaconvertor - 10 Ianuarie 2007 03:53 PM

eu nu cred ca a fost ales intamplator castigator…. circula de ceva vreme acele link-uri .... “uite bai apple, noi aveam tehnologia dar nu ne agitam inca…deci vezi ca o arzi aiurea cu inovatia ta, bah vizionarule”

Eu sunt convins că prin sertare băieții au de demult tot felul de proiecte - lucru valabil în absolut orice domeniu - proiecte care sunt ținute la păstrare pentru că atâta timp cât piața înghite material ieftin și prost, n-au avut nici un motiv să-și bată capul să scoată ceva mai bun. Ei bine, acum vor avea motivație suficientă ca să treacă la treabă.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05
Tudor - 10 Ianuarie 2007 03:39 PM

Ei na, și tu… ce vroiai să facă Jobs, să-l compare cu mai știu eu ce PDA și să zică “noi n-avem cutare chestie”? Dintr-astea o să tot citești de-acum prin presă. Chestia e că iPhone este oferit pe piață ca telefon, nu ca PDA, nu ca Pocket PC. De aia n-avea sens d.p.d.v. al marketing-ului să-l compare cu altceva decât cu telefoane.

1. Ei…. nu e simplu telefon, e cu OS X. “Desktop Class aplications…” Five years ahead… In nici intr-un caz nu a vrut sa se prezinte iPhone-ul ca un doar telefon… Plus ca telefoanele normale nu costa $499. Ori eu am vazut alt keynote?

2. Compari telefoane cu touch screen cu alte telefoane din aceasi clasa…tot cu touch screen. Nici nenea Jobs intre 4 ochi nu ma poate convinge ca nu mi-a insultat inteligenta si cunostinetele despre piata… tongue wink cand mi-a prezentat uraciunile alea drept alternativa la iPhone. (Treo-ul era mai rasarit…de acolo)

Dar daca e sa fi vazut altcineva keynote-ul care nu stie prea multe despre PDA-uri & stuff… dar a vazut sute de telefoane normale cu tastatura… Aici a prins comparatia.

Cat despre alte comparatii..telefoane in general sunt asa de greu de folosit, cu o interfata greu de inteles…. Mai sa fie…? Chiar asa de prosti suntem? smile

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

sau daca le dai ce ai mai bun, in curand vor dori altecva si e posibil sa nu ai. si poate acum au gasit ceva f high tech si d’aia avem iphone ca au back-up!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

oricum pana il scoate pe piata apar la chineji unele identice pe post de pda.

eu ma apuc de strans bani, dar pentru alea din generatia 2.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Merge cam prost torrentul, cu max 30 aici (Milano).

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

iPhone are instalat Leopard?!? Interesantă teorie, interesant articol.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.10.05

am vazut keynote, si e incredibil, e chiar revolutionar, in special ca se pot dezvolta tot felul de soft-uri pentru ca NU ARE BUTOANE,
e prea tare, e generatia startrek, de aici schimbarea, cred ca viitoarele modele vor avea LED screen si baterii care te tin o saptamana, ca sa nu mai zic ca va creste in memorie si cum samsung a lansat recent hard-ul sau de 32 de giga vor aparea si iphone cu memorie mai mare, si interesant este ca are aceasi conectivitate ca ipod, deci cine are accesorii ipod sunt sigur ca vor functiona bine si cu iphone.
de mult visez sa pot cite e books, sau sa aud ebooks in format .pdf pe un gadget de genu asta pe ecranul ala cred ca e posibil, mai ales daca are mac os x smile
fascinant. eu cred ca un asemenea produs va putea fi folosit si de persoanele cu handicap fizic care nu reusesc sa foloseasca un telefon normal.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.10.05
o_mores - 10 Ianuarie 2007 04:12 PM
Tudor - 10 Ianuarie 2007 03:39 PM

Ei na, și tu… ce vroiai să facă Jobs, să-l compare cu mai știu eu ce PDA și să zică “noi n-avem cutare chestie”? Dintr-astea o să tot citești de-acum prin presă. Chestia e că iPhone este oferit pe piață ca telefon, nu ca PDA, nu ca Pocket PC. De aia n-avea sens d.p.d.v. al marketing-ului să-l compare cu altceva decât cu telefoane.

1. Ei…. nu e simplu telefon, e cu OS X. “Desktop Class aplications…” Five years ahead… In nici intr-un caz nu a vrut sa se prezinte iPhone-ul ca un doar telefon… Plus ca telefoanele normale nu costa $499. Ori eu am vazut alt keynote?

2. Compari telefoane cu touch screen cu alte telefoane din aceasi clasa…tot cu touch screen. Nici nenea Jobs intre 4 ochi nu ma poate convinge ca nu mi-a insultat inteligenta si cunostinetele despre piata… tongue wink cand mi-a prezentat uraciunile alea drept alternativa la iPhone. (Treo-ul era mai rasarit…de acolo)

Dar daca e sa fi vazut altcineva keynote-ul care nu stie prea multe despre PDA-uri & stuff… dar a vazut sute de telefoane normale cu tastatura… Aici a prins comparatia.

Cat despre alte comparatii..telefoane in general sunt asa de greu de folosit, cu o interfata greu de inteles…. Mai sa fie…? Chiar asa de prosti suntem? smile

nokia are un produs care il poate concura dar nu are 4 giga de memorie http://direct.nokia.com/Product.aspx?model=770

deci in general produsele apple te iau de prost cu simplitatea lor, dar credema ca sunt persoane care folosesc pc-uri si inca nu stiu de drag & drop sau copy&paste;.
tu te crezi target-ul?
nu esti tu target-ul, sunt o gramada de persoane care au varste intre 25-55.
apple la chestia cu usability e number 1, si de multe ori simplitatea soft-urilor lor si a produselor lor iti “jignesc inteligenta” dar nu toti putem fi la zi cu avansul tehnologic.
Iti dau un exemplu am fost in germania si eram intr-o statie de metro, era un automat de bilete si mi-am cumparat un bilet introducand monezi (eram de abia venit 2-3 saptamani-in 2001) si se apropie de mie o persoana in varsta si ma intreaba cum sa ia bilet (neamt), deci eu tanar, de abia venit(cu computerel in cap) imediat am prins cum sa cumpar bilet cu minim de dificultate, in schimb o persoana locala, neamt dar in varsta habar nu avea cum se cumpara un bilet, desi parea simplu pentru mine dar nu era la fel de simplu pentru persoana in varsta, care era si ea un client poate mai frecvetn decat mine si in cazurile respective companiile pierd.

sunt persoane cu smartphone nokia sau mai stiu eu, cunosc destule la 30- 50 de ani care nu stiu cum se poate trimite o imagine prin bluetoth.
Eu trimit imagini pe mac de pe nokia 6280 al meu fara sa fi citit manualul, pentru ca am experienta in campul asta pc, usability, user firendly interface etc. pentru ca asta fac, dar nu pot spune acelasi lucru despre o persoana ce nu are legatura cu campul asta.

pentru mine produsul asta este incredibil de avansat din punctul de vedere al UI si nu are concurent pe piata, poti sa-l compari cu orice pda si alte minuni este inainte cu ani si nu cred ca vor face fata.  Sa nu uitam ca asta este primul pas, prima serie. Ce va urma dupa va fi potopul pentru companii precum palm si altele. Si nu neaparat datorita doar la iPhone ci si la posibilitatea dezvoltarii de tot felul de soft-uri si accesorii ce vor aparea pe langa.

[ Modificat: 10 Ianuarie 2007 08:01 PM de mindsoul ]
 Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu stiu care a intrat si face upload la film insa merge de rupe acum cu 220. smile URA!

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Danke Tudor, am luat filmul si se vede bine. Paste cateva zile o sa iau eu tot filmul de pe apple.com, asa, de colectie.
Las torentul la upload, dar nu am mare contributie.

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 11.10.05

Îl mai las noaptea asta la upload k sa-mi rupeti banda. Trageti cat apucati

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am atins 300K smile

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Il las eu cateva zile cu 80Kb/sec

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 89 ]
RankRankRank
Member
mindsoul - 10 Ianuarie 2007 07:36 PM

am vazut keynote, si e incredibil, e chiar revolutionar...

Si tu nenicule cu revolutia… Spune-mi ceva care e revolutionar si care eu nu am mai vazut, ceva care sa ma lase cu gura cascata…

-Touchscreen-ul e cumva revolutionar? Sunt o groaza de telefoane cu touchscreen. Bine..bine… e cu multitouch dar aici e de fapt.. multi-marketing…:-) pentru ca situatiile in care iti pui mai mult de un deget pe ecran sunt de 1%. In rest utizarea normala presupune simple atingeri… “tap-uri” normale. De cate ori a folosit Steve multitouch cand l-a prezentat?

- Designul? Daca asta e revolutionar ma las de meserie… Arata aproape identic cu alte smartphone-uri cu touchscreen. Ecran mare, colturi rotunjite, butoanele in patea de jos. Aici e un singur buton dar nu ar fi stricat si alte butoane pentru YES/NO. Orice ar zice nenea Steve…  De exemplu un joc cu masini altfel se conduce daca ai si doua butoane adevarate…allfel ce faci iti apesi degetle pe ecran?

- La conectivitate nu e deloc revolutinar… ba chiar cu vreo doua generatii in urma… fata de telefoane de pe piata cu 3.5G. Wireless si Bluetooth au si concurenta.

- La baterie nu sta extraordinar… ma asteptam ceva mai mult de 5 hours.

- OS X-ul… din cate am inteles eu e vorba de OS X foundation. Adica daca vrei sa scrii un soft pentru iPhone sau pentru OS X normal - e aceiasi treaba. Dar nu o sa-mi pot instala instala programele care le instalez si-n OS X in mod normal. Trebuie sa fie varianta de iPhone… si probabil trebuie achizitionata via iTunes. Chiar daca pentru iPod sunt jocuri noi pe iTunes… am putut sa achizitionez vreo unul? Aceiasi treaba o sa fie si cu iPhone. Cu ce vine el aia e de baza…

Plus ca deja concurenta e cu vreo trei ani inainte, si exista sute de 3rd party software. De la chestii foarte serioase, pina la tot felul de prostioare… Dar cel putin exista…

- Camera la iPhone nu e un un punct forte. Cred ca o sa aiba o calitate buna pentru clasa ei…. dar e la nivel de 2005, acum sunt de 3,2 MP si de 5MP cu aufocus si filmare la VGA la 30 FPS in unele cazuri.

- Senzorul ala de miscare e intr-adevar ceva cu tenta mai revolutionara. Dar nu e nimic nou… daca tot ce face e switch-ul dintre landscape si portrait, atunci e discutabila utilitatea lui. Switch-ul pot sa-l fac si eu dintr-o singura apasare atunci cand vreau eu, plus ca e probabil sa ma enerveze, si sa-l dezactivez… La unele telefoane poti sa folosesti senzorul de miscare pentru gaming…

Inca nu am gasit ceva revolutionar?

Aaa.. User Interface? Si Palm OSl are un UI foarte foarte friendly si care se poate invata din jumatate de ora.  Nici Windows Mobile nu e facut de niste amatori la un subsol de bloc, e destul de intuitiv…

Storage-ul sa fie revolutionar? Storage-ul il plaseasza in top… dar exista de acum un an si ceva telefoane cu 4GB de la SonyEricsson. 8GB e ceva… dar nu e revolutionar. 100GB ar fi fost revolutionar…

[ Modificat: 10 Ianuarie 2007 09:27 PM de o_mores ]

[ Ignoră ]   [ # 90 ]
RankRankRank
Member

Aaa…sa nu ma intelegeti gresit… imi place iPhone-ul… grin

6 din 70
6