mindsoul - 10 Ianuarie 2007 07:36 PM
am vazut keynote, si e incredibil, e chiar revolutionar...
Si tu nenicule cu revolutia… Spune-mi ceva care e revolutionar si care eu nu am mai vazut, ceva care sa ma lase cu gura cascata…
-Touchscreen-ul e cumva revolutionar? Sunt o groaza de telefoane cu touchscreen. Bine..bine… e cu multitouch dar aici e de fapt.. multi-marketing…:-) pentru ca situatiile in care iti pui mai mult de un deget pe ecran sunt de 1%. In rest utizarea normala presupune simple atingeri… “tap-uri” normale. De cate ori a folosit Steve multitouch cand l-a prezentat?
- Designul? Daca asta e revolutionar ma las de meserie… Arata aproape identic cu alte smartphone-uri cu touchscreen. Ecran mare, colturi rotunjite, butoanele in patea de jos. Aici e un singur buton dar nu ar fi stricat si alte butoane pentru YES/NO. Orice ar zice nenea Steve… De exemplu un joc cu masini altfel se conduce daca ai si doua butoane adevarate…allfel ce faci iti apesi degetle pe ecran?
- La conectivitate nu e deloc revolutinar… ba chiar cu vreo doua generatii in urma… fata de telefoane de pe piata cu 3.5G. Wireless si Bluetooth au si concurenta.
- La baterie nu sta extraordinar… ma asteptam ceva mai mult de 5 hours.
- OS X-ul… din cate am inteles eu e vorba de OS X foundation. Adica daca vrei sa scrii un soft pentru iPhone sau pentru OS X normal - e aceiasi treaba. Dar nu o sa-mi pot instala instala programele care le instalez si-n OS X in mod normal. Trebuie sa fie varianta de iPhone… si probabil trebuie achizitionata via iTunes. Chiar daca pentru iPod sunt jocuri noi pe iTunes… am putut sa achizitionez vreo unul? Aceiasi treaba o sa fie si cu iPhone. Cu ce vine el aia e de baza…
Plus ca deja concurenta e cu vreo trei ani inainte, si exista sute de 3rd party software. De la chestii foarte serioase, pina la tot felul de prostioare… Dar cel putin exista…
- Camera la iPhone nu e un un punct forte. Cred ca o sa aiba o calitate buna pentru clasa ei…. dar e la nivel de 2005, acum sunt de 3,2 MP si de 5MP cu aufocus si filmare la VGA la 30 FPS in unele cazuri.
- Senzorul ala de miscare e intr-adevar ceva cu tenta mai revolutionara. Dar nu e nimic nou… daca tot ce face e switch-ul dintre landscape si portrait, atunci e discutabila utilitatea lui. Switch-ul pot sa-l fac si eu dintr-o singura apasare atunci cand vreau eu, plus ca e probabil sa ma enerveze, si sa-l dezactivez… La unele telefoane poti sa folosesti senzorul de miscare pentru gaming…
Inca nu am gasit ceva revolutionar?
Aaa.. User Interface? Si Palm OSl are un UI foarte foarte friendly si care se poate invata din jumatate de ora. Nici Windows Mobile nu e facut de niste amatori la un subsol de bloc, e destul de intuitiv…
Storage-ul sa fie revolutionar? Storage-ul il plaseasza in top… dar exista de acum un an si ceva telefoane cu 4GB de la SonyEricsson. 8GB e ceva… dar nu e revolutionar. 100GB ar fi fost revolutionar…