7 din 70
7
iPhone…
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Important nu e sa fii primul, ci sa pui primul, bine, pe piata. Mac nu a inventat nici mouse-ul, nici floapa, nici SCSI, nici sonorul. Dar a fost prima companie care a pus toate astea pe computer. Nici mp3 player-ul nu l-a inventat. Nici telefonul. Important e cine face asta bine.

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05

un posibil raspuns la intrebarea: de ce va fi lansat pe piata americana numai din vara?! Gasiti aici: http://money.cnn.com/2007/01/10/commentary/lewis_fortune_iphone.fortune/index.htm

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05
o_mores - 10 Ianuarie 2007 09:21 PM
mindsoul - 10 Ianuarie 2007 07:36 PM

am vazut keynote, si e incredibil, e chiar revolutionar...

Si tu nenicule cu revolutia… Spune-mi ceva care e revolutionar si care eu nu am mai vazut, ceva care sa ma lase cu gura cascata…

-Touchscreen-ul e cumva revolutionar? Sunt o groaza de telefoane cu touchscreen. Bine..bine… e cu multitouch dar aici e de fapt.. multi-marketing…:-) pentru ca situatiile in care iti pui mai mult de un deget pe ecran sunt de 1%. In rest utizarea normala presupune simple atingeri… “tap-uri” normale. De cate ori a folosit Steve multitouch cand l-a prezentat?

- Designul? Daca asta e revolutionar ma las de meserie… Arata aproape identic cu alte smartphone-uri cu touchscreen. Ecran mare, colturi rotunjite, butoanele in patea de jos. Aici e un singur buton dar nu ar fi stricat si alte butoane pentru YES/NO. Orice ar zice nenea Steve…  De exemplu un joc cu masini altfel se conduce daca ai si doua butoane adevarate…allfel ce faci iti apesi degetle pe ecran?

- La conectivitate nu e deloc revolutinar… ba chiar cu vreo doua generatii in urma… fata de telefoane de pe piata cu 3.5G. Wireless si Bluetooth au si concurenta.

- La baterie nu sta extraordinar… ma asteptam ceva mai mult de 5 hours.

- OS X-ul… din cate am inteles eu e vorba de OS X foundation. Adica daca vrei sa scrii un soft pentru iPhone sau pentru OS X normal - e aceiasi treaba. Dar nu o sa-mi pot instala instala programele care le instalez si-n OS X in mod normal. Trebuie sa fie varianta de iPhone… si probabil trebuie achizitionata via iTunes. Chiar daca pentru iPod sunt jocuri noi pe iTunes… am putut sa achizitionez vreo unul? Aceiasi treaba o sa fie si cu iPhone. Cu ce vine el aia e de baza…

Plus ca deja concurenta e cu vreo trei ani inainte, si exista sute de 3rd party software. De la chestii foarte serioase, pina la tot felul de prostioare… Dar cel putin exista…

- Camera la iPhone nu e un un punct forte. Cred ca o sa aiba o calitate buna pentru clasa ei…. dar e la nivel de 2005, acum sunt de 3,2 MP si de 5MP cu aufocus si filmare la VGA la 30 FPS in unele cazuri.

- Senzorul ala de miscare e intr-adevar ceva cu tenta mai revolutionara. Dar nu e nimic nou… daca tot ce face e switch-ul dintre landscape si portrait, atunci e discutabila utilitatea lui. Switch-ul pot sa-l fac si eu dintr-o singura apasare atunci cand vreau eu, plus ca e probabil sa ma enerveze, si sa-l dezactivez… La unele telefoane poti sa folosesti senzorul de miscare pentru gaming…

Inca nu am gasit ceva revolutionar?

Aaa.. User Interface? Si Palm OSl are un UI foarte foarte friendly si care se poate invata din jumatate de ora.  Nici Windows Mobile nu e facut de niste amatori la un subsol de bloc, e destul de intuitiv…

Storage-ul sa fie revolutionar? Storage-ul il plaseasza in top… dar exista de acum un an si ceva telefoane cu 4GB de la SonyEricsson. 8GB e ceva… dar nu e revolutionar. 100GB ar fi fost revolutionar…

e revolutionar pentru ca are toate optiunile alea intr-un singur device, ai mai navigat pe net cu un smart phone? cum e experienta? lasa man camera ce draku am aparat canon eos 350 d cu 8 megapixel pentru pentru poze profesionale
nu-mi iau telefon mobil sa fac poze cu resolutie mare for printing e arhisuficient 2 megapixel.
pai si windows xp nu e facut de baieti la subsol dar actual am 2 saptamani de cand ma chinui sa rezolv o eroare de [cenzurat] aparuta din senin, si nu e chiar user friendly this shit de os, am avut si eu destule telefone mobile si smartphone si pda si stiu cum sunt, user friendly pentru persoane experimentate, ca sa inveti un smartphone blackberry si altele iti trebuie ceva indemanare si arata de caca plastic jegos pe ele, nu mai zis de soft (oribil) incearca sa pui google maps pe un blackberry hai sa fim seriosi..
stiu si eu ca exista touch screen si ca exisat mp3 pe telefone sonyericson bla bla dar nici un telefon nu are ce are ala pe el ma refer la soft pentru ca acolo ala face totul.
poti sa te contrazici cu mine pana maine. produsul ala e revolutionar. lasa ca nu au inventat ei touch screen-ul ci unde si cum il folosesc il fac sa fie revolutionar.
si vom vedea cat de revolutionar e dupa ce va fi lansat. daca e asa cum spui tu ar trebui sa fie un esec total pentru ca piata e plina de telefone cu mp3 cu browsere web pe care poti sa citesti email, sa asculti muzica si altele. cati cumpara un telefon doar pentru ca arata bine, si motorola arata bine si sonyericson dar nu cred ca asta e punctul forte.
in fine nu are rost sa facem polemica. pentru mine e revolutionar pentru tine nu.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

iPhone-ul nu cred ca e revolutionar cam din nici un punct de vedere. Are un design mai aparte,software si interfata diferita si cam atat. Regret sa va spun, dar exista deja device-uri care fac acelasi lucru si mai mult, poate minus video playback pe widescreen. Iar la stocare de 8GB [inteleg prea bine de ce], mi se pare ca dezamageste, cel putin pentru inceput. Probabil vor aparea modele noi care sper ca vor avea si 3G si GPS. Nu ma intelegeti gresit, sunt incantat de iPhone dar aveti grija de Reality Distortion a lui Steve Jobs.

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 07.01.06

Il las si eu cateva zile, dar la fel cu o contributie mai nesemnificativa. Totusi unde-s multi puterea creste… smile
Referitor la cazul mindsoul vs. o_mores este clar ca adevarul este pe undeva la mijloc. iPhone nu mi se pare revolutionar pentru ca este foarte bun intr-un domeniu anume, ci revolutionar pentru ca este bun in foarte multe domenii.
Pe alt topic un macuser cu rezonanta latina asocia Apple cu eleganta. Tind sa ii dau dreptate. Si asa Apple trece de la revolutie la evolutie: imi place. Reality Distortion-ul lui Jobs e un deliciu, totusi suntem la un keynote, nu la o inchidere lunara de intreprindere.

Semnătură 

Singurul mod de a deosebi vinul german de otet este sa te uiti cu atentie la eticheta !

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.10.05
fishbone - 10 Ianuarie 2007 11:58 PM

iPhone-ul nu cred ca e revolutionar cam din nici un punct de vedere. Are un design mai aparte,software si interfata diferita si cam atat. Regret sa va spun, dar exista deja device-uri care fac acelasi lucru si mai mult, poate minus video playback pe widescreen. Iar la stocare de 8GB [inteleg prea bine de ce], mi se pare ca dezamageste, cel putin pentru inceput. Probabil vor aparea modele noi care sper ca vor avea si 3G si GPS. Nu ma intelegeti gresit, sunt incantat de iPhone dar aveti grija de Reality Distortion a lui Steve Jobs.

ok. atunci hai sa facem altfel posteaza aici acele produse despre care zici tu sa face si noi o comparatie intre ele.
deci produse care sa faca aceleasi trei lucruri care le face iphone deci:

1. functie mobile
2. citire html mail pop3 si imap
3. navigare pe net cu un browser
4.mp3 player care suporta memorie fie ea si expandibila pana la 8giga (deci care sa suporte 1 card de 8giga, sa zicem minim 4 giga)
5. acei 3 sensori pe care ii are
video pot vedea si pe telefonul meu nokia 6280 dar nu la nivelul ala binenteles

[revolutionar = care produce o transformare radicala intr-un anumit domeniu, innoitor, transformator DEX] eu zic ca aduce o schimbare radicala de conceptie a telefonului mobil.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Oameni buni, ce sa mai discutam: cand apare, cine nu l-ar lua? Eu am cazut pe spate cand am vazut cum arata… cand am vazut si faza cu maritul pozei > orgasm.
Da, am si eu o gramada de intrebari si nedumeriri, poate as vrea unele functii etc, dar adevarul e ca imi curg balele !

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

Mindsoul, o gramada de smartphone-urile bazate pe Windows Mobile 5 fac astea. Have a look-see.
http://www.microsoft.com/windowsmobile/smartphone/default.mspx
What about Blackberry?
http://www.discoverblackberry.com/devices
Iar acestea sunt deja pe piata si au fost de ceva timp. Mp3 playback, browser, POP3, nimic din ce mi-ai afisat tu nu imi suna a ceva nou, fac pe tech support-ul la higher-ups de ceva vreme si le vad constant. Ca pachetul e altfel, e altceva. Daca aceste telefoane se zgarie uitandu-te la ele asa cum se zgariau primele nano-uri, Apple can kiss my ass. Deci eu sunt de o parere cu iaru. Nu ma intelege gresit, ma BUCUR ca iPhone exista, eu prognozam ca nu va exista niciodata si a fost doar o barfa. Cu inca un device competitia va deveni si mai acerba si din acest lucru noi nu avem decat de castigat. Nu sunt tipicul fanboi ori AMD ori Intel care doreste moartea companiei rivale, ca la fotbal. Cine e baiat destept se prinde imediat ce inseamna lipsa competitiei. Deocamdata eu imi exprim un ... entuziasm rezervat ca sa spun asa. iPod-ul nu m-a interesat cand a aparut. Dupa ce l-am tinut in mana, mi-am cumparat unul. Apoi pe-al doilea, apoi pe-al treilea. La fel, Zune am zis ca e de tot rahatul, pana am tinut unul in mana si m-am mai domolit. La fel si cu iPhone, astept sa-l vad in mana mea si mai vedem p-orma. Repet. Nema 3G, nema GPS.

Imi pare rau dar nu ma pot abtine de la a fi rautacios putin. Vorbim de optiuni peste optiuni. Em pe trei, em pe patru, video playback, toate astea in timp ce romanu’ inca-si da bip-uri si “te sun ca sa ma suni” sau “vezi nene ca nu ti-ai dezactivat mesageria vocala si mi-ai ars un minut”.

[ Modificat: 11 Ianuarie 2007 05:25 AM de fishbone ]

[ Ignoră ]   [ # 99 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Pana una alta, Cisco i-a dat ieri in judecata pe Apple pentru folosirea numelui “iPhone” fara permisia lor. Tare nu? smile

[ Ignoră ]   [ # 100 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Un interviu cu Steve si iPhone smile

http://www.tuaw.com/2007/01/10/steve-jobs-on-nightline/

[ Ignoră ]   [ # 101 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

o_mores și fishbone: voi vă pierdeți în detalii și nu vedeți ansamblul: da, există baterii care țin mai mult, există ecrane mai bune, există 3G în loc de EDGE, există GPS… Dar iPhone nu prin funcțiile individuale iese în evidență, ci printr-o altă abordare a modului în care un telefon FUNCȚIONEAZĂ PER ANSAMBLU. La fel s-a întâmplat cu Macintosh în 1984: nu era cel mai tare computer ca performanțe, dar CONCEPTUL DE FUNCȚIONARE a schimbat lumea computerelor. La fel s-a întâmplat și cu iPod: nu era cel mai ieftin și cel mai tare ca hardware, dar din nou CONCEPTUL DE FUNCȚIONARE a fost elementul esențial în succesul pe care l-a avut. Încercați să analizați iPhone dintr-o perspectivă mai largă, nu vă pierdeți în detalii, și o să vedeți că este cel mai spectaculos concept de telefon din ultimii ani. O să vedeți în el în viitor și 3G, și alte prostii, chiar Steve Jobs a zis la conferință, dar nu asta-i discuția. Uitați-vă la telefoanele ultimilor 5-6-10 ani. S-au introdus îmbunătățiri tehnologice, dar de concept nu prea. A crescut numărul de butoane, numărul de culori de pe ecran, ecrane mai mari, transmisii de date mai rapide… dar în esență conceptul de telefon mobil a rămas același.

Acuma e de văzut dacă acest concept va prinde. Poate că piața va decide că sunt mult mai bune butoanele “fizice”. Deja cineva spunea că tastatura de pe ecran este greu de folosit pentru că nu ai nici un feedback atunci când o apeși.

[ Modificat: 11 Ianuarie 2007 06:57 AM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 102 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cine zice ca ce am vazut noi este versiunea finala a produsului? Eu nu cred asta, cel putin din punct de vedere software.

[ Ignoră ]   [ # 103 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

feed back-ul era ca la vulpe = acru grin

[ Ignoră ]   [ # 104 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

De la Gizmodo avem confirmarea că:
- iPhone folosește un OS X mai special;
- iPhone va fi un sistem închis dpdv al softului, la fel ca iPod. Nu va accepta decât softurile pe care ni le va servi Apple. E un lucru foarte nasol. Dacă nici măcar un Adium sau un VLC nu pot pune pe el, atunci bye bye iPhone (pentru mine).  mad

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 105 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mie mi se pare evident ca OS X-ul care ruleaza pe iPhone e special, gen OS X Mobile. Oricat a evoluat hardware-ul, nu poti sa ai un sistem complet inghesuit intr-o scula asa de mica (bai, cat de mic poate sa fie!) si sa fie si asa de reactiv (responsive). A propos, cica nu are Intel inside.
Da, ar fi mult mai cool daca s-ar putea pune si aplicatii third party. Ar fi pacat sa nu se poata.

Exista un feedback la tastatura: literele alea care iti sar in ochi cand le apesi.
Cat despre ecran, sper ca au invatat lectia si o sa-l faca rezistent la zgarieturi, ca altfel isi dau foc la valiza. Mai ales ca nu e mare branza, altii fac ecrane rezistente de mult.

7 din 70
7