1 din 2
1
Sfat achizitionare Mac nou
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 06.06.09

Salut.
Ideea ar fi urmatoarea: as vrea sa-mi schimb macbook-ul din semnatura cu unul ceva mai nou. Initial ma gandeam sa-mi iau MBP 13” 2012, insa eu nu prea mai am nevoie de portabilitate. Asa ca ma gandesc sa-mi iau un Mac Mini sau un iMac si, undeva la anu, un iPad.
Intrebarea mea ar fi ce recomandati voi dintre un Mac Mini 2012 si un iMac 21.5” 2011 [pe ambele intentionez sa le cumpar second hand].
La Mini trebuie sa-i mai cumpar si monitor[~600ron]+tastatura[~150ron]+cablu HDMI[~?], in timp ce la iMac nu sunt nevoit sa mai achizitionez accesorii.

Sfaturi?

Semnătură 

Macbook 13” late 2007, core2duo @ 2.2Ghz, 4Gb ram, Hdd 320Gb
MacMini mid 2014
iPhone 4s + iPod Touch 4th Gen

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

Clar imac 2011

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sibiu
Macuser din: 04.11.11

iMac fără discuții.

1. Performanță
2. Monitorul de iMac nu se compară cu ce cumperi la 600lei

Semnătură 

iMac 27” Late 2013
MacBook Pro 13”  late 2011
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 2 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: DB/Darmanesti
Macuser din: 25.03.08

Parerea mea e sa mergi pe iMac. Motivul este evident (all in one). Daca vrei sa asculti o muzica la calitate ridicata fara sa fi nevoit sa mai cumperi si sistem separat sau daca vrei sa faci un video-chat (sunt chestii banale, dar conteaza cum le faci smile  ). Pt chestiile astea pe care le-am mentionat, pe un mac mini trebuie sa mai dai din buzunar daca vrei sa ridici calitatea. In plus la iMac ai experienta Apple in totalitate, precum la Macbook.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.10

si sa nu uitam de un detaliu important al experientei Apple mentionata mai sus, si anume mai putine cabluri la vedere, less clutter sau chiar “desktop nirvana” data de lipsa cablurilor in cazul accesoriilor originale.

Si din cand in cand e placut sa stergi praful doar de pe monitor si piciorul monitorului smile

Semnătură 

Simplifica pentru a dobandi pacea!

iPad mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.02.11

Clar Imac, in primul rand este si mai puternic

Semnătură 

Videographer
Imac 27 2011
MacBook Pro i7 2011
iPhone 4 neverlocked
iPhone 5 neverlocked
iPhone 6 neverlocked

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: DB/Darmanesti
Macuser din: 25.03.08
VladIphone - 06 Noiembrie 2012 07:46 PM

Clar Imac, in primul rand este si mai puternic

Depinde de generatie si model.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Mac mini.
Vrei un model nou peste câțiva ani ? - Schimbi doar mini-ul - monitorul și toate perifericele rămâne cele vechi.
Vrei un monitor de 24” sau 30” cu o rezoluție UTILĂ ? Cum ar fi 4:3 sau 16:10 și nu una gay ca 16:9 ? mac mini. Monitoarele Dell sunt 100% compatibile cu mac-urile, se reglează pe înălțime, au și mai multe intrări, au și HUB-uri usb, găsești ieftin un kit de boxe care se agață sub monitor.
Folosești ce tastatură și mouse vrei tu la mac mini, nu rahan-urile care ț-i le bagă Apple pe gât - MagicMouse idiot pe care nu poți să-ți odihnești mâna și tastatură precum cea de la Sinclair Spectrum din 1981 dar cu o cursă și mai mică la butoane.
Vrei upgrade de RAM, HDD & co la iMac-urile noi ? MULTĂ BAFTĂ cu desfacerea LCD-ului.
Vrei 2 HDD-uri în iMac ? Țeapă. În mini ai loc.
http://2.bp.blogspot.com/_U4X-JqX_xU0/SzpKJ1TqZuI/AAAAAAAAAHg/2_urWU-bIOA/s1600-h/Apple-iMac-Vs-Dell-Computer-webcam.jpg

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Eu am iMac 2011 quad core si vreau sa spun ca hdd-ul merge execrabil, mai bine iei mini cu ssd.
Depinde si ce aplicatii folosesti, si mai ales de buget,dar ssd-ul e cam obligatoriu…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 06.06.09

Sunt in continuare la fel de nehotarat ca la inceput smile)
Motivele pt care vreau sa-mi schimb mac-ul sunt destul de simple: m-ar interesa Mountain Lion, un ecran ceva mai mare si cu vizibilitate mai buna, usb 3.0, poaaate ma apuca vreun dor si vreau sa ma joc ceva si…..ce-i drept, am inceput sa ma satur de batranul macbook white.
Cred ca ar trebui mentionat ca bugetul meu ar fi cam de 4000ron…maxim 4500ron [cam cat m-ar fi ajuns un mbp 13” 2012].

Daca-i sa fie iMac, atunci el ar fi de 21.5” si din 2011 [pt ca as vrea sa pot schimba ram/hdd]. Din pacate e la limita bugetului meu [poate chiar peste], nu e ivy bridge si nu are usb 3.0 :D   Magic Mouse-ul [pe care nu-l suport] l-as schimba cu un Magic Trackpad, iar tastatura [daca e ca cea de pe macbook] nu ma deranjeaza absolut deloc, ba chiar imi place mult.
Daca-i sa fie Mac Mini, atunci el ar fi varianta 2012 la $600. Asta inseamna ca m-ar ajunge pana in 3000ron Mini-ul, la care se adauga monitor de maxim 24”, tastatura wireless, magic trackpad. Problema cea mai mare aici ar fi alegerea monitorului…pt ca nu ma pricep.

Faptul ca iMac-ul are boxe incorporate nu ma avantajeaza cu nimic [am boxele mele], ca are webcam incoporat…nu ma prea intereseaza [in ultimul an daca a fost sa fac un videochat…l-am facut de pe iDevice]. Insa iMac-ul are marele avantaj al ecranului.
Mini-ul e considerabil mai ieftin, are procesor generatie mai noua, din pacate nu are placa video dedicata. Faptul ca mai pot pune un hdd in el nu ma intereseaza asa tare deoarece am un hdd extern de 1TB pe usb 3.0 care se misca surprinzator de repede.
Acum sa vad ce monitor as putea lua pt Mini care sa nu ajunga la preturi de genul 1000ron pt ca ar cam fi overkill pt mine.

Semnătură 

Macbook 13” late 2007, core2duo @ 2.2Ghz, 4Gb ram, Hdd 320Gb
MacMini mid 2014
iPhone 4s + iPod Touch 4th Gen

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

http://pcmadd.com/monitoare/monitoare-dell/where/atribut-madd-tip-panou/ips.html
Si gasesti si in alte parti mai ieftin.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

Depinde ce vrei sa faci cu el.
Daca vrei doar net, filme, mes, Mac mini + monitor e ok, daca mi vrei un joc, ceva care implica grafica, placa video dedicata de pe imac isi arata clasa. Acum depinde si ce buget ai.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Eu am preferat mini pentru upgrade-abilitate si ca nu ma obliga sa ma leg de un monitor, pentru ca eu folosesc unul de 32”

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 23.08.11

In concordanta cu ce a prezentat Sergiu, eu am ales mini 2012. Va avea ssd (dar nu la pretul practicat de Apple) un mic upgrade de ram si va imparti cu desktopul de Windows cele 2 monitoare (din cele ieftine, nu IPS dar suficient pentru nevoile mele). In plus, daca va fi nevoie, pot sa il plimb in orice locatie care are un videoproiector.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Upgradabilitatea mi se pare o conditie esentiala si de bun simt.
La fel ca si alegerea dintre un MBA sau un MBP de 13. Vrei RAM, vrei sa schimbi HDD, vrei acces la pipota macului… Iei un produs care iti permite sa surubaresti in el, nu ceva care sa ramana asa pe vecia veciilor…

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
tomusel - 08 Noiembrie 2012 08:41 PM

Upgradabilitatea mi se pare o conditie esentiala si de bun simt.
La fel ca si alegerea dintre un MBA sau un MBP de 13. Vrei RAM, vrei sa schimbi HDD, vrei acces la pipota macului… Iei un produs care iti permite sa surubaresti in el, nu ceva care sa ramana asa pe vecia veciilor…

S-a terminat şi cu MBP-ul. Nu mai poţi upgrada nimic… smile
Trebuie să bagi banul de la început. Mare porcărie!

1 din 2
1