Am mai postat eu o data despre problema gradientului pe 23’-ul meu de la apple. Am mai facut teste la macgallery si alte display-uri aratau aceeasi problema - gradientul se vede rupt, portionat. am schimbat si placa video si acelasi lucru. stiu de la un prieten care are display-uri la munca, ca au toate aceeasi problema, mai putin unul. Faza tare e ca am pus un belinea lcd si minune, gradientul se vedea perfect. suspectez un defect major de fabricatie la display-urile apple. am gasit la ei pe forum urmatorul post:
“Re: gradient discoloration on display
Posted: Feb 23, 2006 4:18 AM in response to: Luis Lopez
I had a similar problem with a lack of tone on both my screens. I reset the parameter ram to solve the problem.
Firstly I detached all peripherals from my powerbook including my Cinema display and then shut down / to restart hold down a combination of keys: apple + alt + p + r
instead of the usual one chime wait for three (takes about 20 secs) then release the keys. I then connected my powerbook back up to the Cinema display and everything was back to normal. Hope this works.
hm… nu cred ca e vorba de calibrare. am g5+display apple. nu cred ca e nevoie. am incercat la mac gallery alte 2 display-uri si aveau caeeasi problema. alte monitoare, tot lcd nu au insa problema asta.
In photoshop. am postat poza. se vede mai greu ca e facuta cu camera - in realitate e mult mai clara diferenta intre felii.
Nu vreau poza facuta cu camera! Vreau screen shot! Pentru ca la ce iese pe device e una, iar ce semnal iese PENTRU device e alta! Deci vreau SCREENSHOT (command shift 3). daca la mine (sau la altii) se vede bine, atunci displayul tau are buba!
si la mine se vede la fel pe display-ul de 23” insa si pe laptop hp se vad intreruperile , dar ceva mai putin accentuat
uite un print screen la ecranul apple
si la mine se vede la fel pe display-ul de 23” insa si pe laptop hp se vad intreruperile , dar ceva mai putin accentuat
uite un print screen la ecranul apple
Trebuie sa spun ca se vede ff bine!
Bandutele de demarcare sint standard pe un TFT.
Nu vad nimic deosebit.
Atasez si eu doua imagini.
aiaiaiaia mai bine nu ziceai ca nu stiam , acum m-am uitat pe internet de pe laptop si am vazut ce clar se vede imaginea asta cu gradient acolo in comparatie cum se vede pe dispaly-ul de 23”
nu e placut sa descoperi asa ceva inainte aveam un ecran lcd samsung cu afisare de 4 ms, dar am zis sa trec la ecran apple sa fie toata garnitura
asta e , nimic nu e perfect
si eu am observat asta in photoshop si am luat-o ca si standard , dar vazand acum diferenta de afisare intre laptop hp si ecran apple tre sa recunosc ca se vede mai accentuat pe cel de 23” , dar n u e normal oare sa se vada asa din cauza marimii ecranului?a marimii pixelilor, nu?
[ Modificat: 11 Ianuarie 2007 12:04 AM de shihawa ]
Domnule, imi pare rau! Se pare ca e ceva la display, daca inteleg bine! dar nu e in garantie?
Ce naiba, eu am un imac, cu un ecran “ieftin”, dar, daca spui asa ceva, e grav!
La serviciu am un 20” Cinenma Display si este de vis!
ecranul e nou, il am de cateva zile , a fost cadoul de trecere in anu procului (dupa zodiacul chinezesc) , fac si eu haz de necaz
e in garantie normal , dar nu cred ca e defect cred ca asa se vede pe el
ecranul e nou, il am de cateva zile , a fost cadoul de trecere in anu procului (dupa zodiacul chinezesc) , fac si eu haz de necaz
e in garantie normal , dar nu cred ca e defect cred ca asa se vede pe el
Te inteleg, dar, iti jur, TREBUIE sa se vada impecabil! Daca nu vezi bine, mergi la firma, uita-te pe un altul, fa o comparatie si da-le cu produsul in cap! Doar nu ai furat 1190 de euro!
eu nu imi fac probleme pt ca se vede exceptional nici nu am observat probleme pana la faza cu degradeul asta
Nu cumva ai setat displayul la maximum de luminozitate?
Mai e o problema cu noile Cinema Display. Au fortat luminozitatea, astfel incit sparg ochii. Daca folosesti Photoshop, e inacceptabil! Se poate regla asta cu un calibrator. Daca nu gasesti, da-mi un semn, am sa incerc sa te ajut!
hehehe sa rezolvat problema
trebuia calibrat monitorul si la color am ales color rgb si acum nu se mai vad degradeurile acelea , era clar din cauza luminozitatii
mersi tare de tot iaru pt idee si tie matei ca ai deschis topicul acesta altfel nu depistam prea repede treaba asta
documentatie daca mai are careva astfel de probleme: http://images.apple.com/pro/pdf/Color_Mgmt_inTiger.pdf
[ Modificat: 11 Ianuarie 2007 02:02 AM de shihawa ]