3 din 4
3
gradient urat pe cinema display de 23’
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

atunci e ceva ciudat la tine pt ca eu nu vad aceea ruptura intre alb si gri decat la imaginea ta, la imaginea mea o vad ok
inainte vedeam degradeurile foarte urat si la mine , dar am facut acele schimbari si acum pare ok, e neteda trecerea de la alb spre negru

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.05.06

mda… ok, mersi. o sa mai fec teste si o sa ma plimb cu monitorul pe la niste prieteni si va mai zic.

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
matei - 11 Ianuarie 2007 10:13 PM

Citesc si nu inteleg de ce la voi se pare ca funcrioneaza si la mine nu. La naiba! Am pus pe adobe rgb, si problema e aceeasi. Profilul pe care functionam eu pana acum era unul custom dar foarte similar cu adobe rgb, in sensul ca atunci cand fac switch, nu simt diferente. Fata de profiul nativ cinema diplay diferenta e doar luminozitatea. gradientul pe care vi-l trimit e facut cu negru 100% si alb cu opacitate 0. Eu vad clar la mine unde nu mai am informatie in centrul imaginii. Lucrez si pt tv si asta ar putea fi de exemplu o masca. eu stiu ca de fapt taietura nu se vede pe tv si pe alte monitoare dar totusi ma deranjeaza ca la mine se vede. La voi cum arata?

Intrebarea mea e (ca nu vad in ce ai facut, desi se vede perfect) daca esti in RGB sau CMYK?

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member

RGB. Nu e problema de photoshop. daca deschid gradientul cu preview tot spart se vede. Indiferent de profilul de culoare ales. Banding-ul se mai reduce intre profilele cinema hd si rgb dar este totusi prezent. chiar daca sa zicem asta e pt ca la print e mai trichi cu gradientul, eu lucrez mult tv si web, unde un gradient spart… you know.

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRank
Jr. Member

Eu mi-am schimbat monitorul la apple. Am acum unul care se vde mai ok. Am inteles insa ca se poate si mai bine, adica perfect - treaba cu Color RGB e adevarata, numai ca la mine nu se vedea doar bandig, ci se vedea spart in centru.

Numai de bine smile

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 18.10.07

ceva imbunatatiri ??

Semnătură 

YM: zstefc
Tel.: 0724.61.48.91

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRank
Jr. Member

Monitorul nou a crapat si am primit unul nou. Dupa cum ziceam e mai ok. pana aum am tot asistat prieteni pe la cumparaturi si nu am vazut inca un monitor apple care sa fie ok la gradient. Fie ca vorbim de cinema display sau de laptop. Imac nu am vazut decat unul sau doua. Toate au banding.

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRank
Jr. Member

deci si-au dat cu renumele in cap !! dar oricum problema este numai la cele de 23” !
cele de 20 sunt impecabile ...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

trebuie, deci, sa precizam! 20”, 30”, imac 24” merg bine.

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRank
Jr. Member

30-ul de la istyle avea banding. mai trebuie testat.

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRank
Jr. Member

vreau sa imi mai iau unul !! poate de data asta am mai mult noroc ..
de unde sa-l cumpar ? sa caut un anume cod ? o anume revizie ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRank
Jr. Member

cumpara-l de unde il potzi verifica. daca ai laptop mergi cu el la verificare.daca nu atunci ia o poza cu un gradient cu alb in centri si negru pe lateral si vezi cun arata. atentie la pixeli morti, fa si o poza neagra pt asta si mai pune ca bacground un solid si vezi sa nu ai murdarii pe ecran, se mai intampla blurs.

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRank
Jr. Member

am laptop, am si kitul de photoshop ca executabil si deci ruleaza direct de pe memory stick
acum sper sa gasesc un magazin care sa permita verificarea !!
pe laptop nu am iesire DVI !! doar VGA ! am un hp nx 7400 ! este vreo problema ? imi trebuie un adaptor nu-i asa ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRank
Jr. Member
matei - 20 Mai 2007 07:10 PM

Eu mi-am schimbat monitorul la apple. Am acum unul care se vde mai ok. Am inteles insa ca se poate si mai bine, adica perfect - treaba cu Color RGB e adevarata, numai ca la mine nu se vedea doar bandig, ci se vedea spart in centru.

Numai de bine smile

cum adika ti-ai schimbat monitorul la Apple ? spune-ne la ce firma ? un site ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRank
Member
Din: t0sh user
Macuser din: 31.07.07

Salut!
Si eu am aceeasi problema pe un Samsung SyncMaster 245B, nu este scula pe bascula dar asta e in functie de buget…
Daca selectez Adobe RGB 1998 se vede relativ bine…am incercat cu cel al monitorului se vede nasol
Intrebarea mea, de unde fac si eu rost de un colorimetru, se poate inchiria?
Sau alta modalitate?

3 din 4
3