4 din 5
4
SSD-uri in macuri
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Model Mac: MacBook Pro (13-inch, Mid 2009)
Producator SSD: Intel
Model: Intel® SSD 320 Series (2.5in SATA 3Gb/s, 25nm, MLC)
Capacitate: 160Gb
Compatibilitate: OK
Achizitionat de la:SH (100% health)
Comentarii: Fostul SSD a fost tot Intel (din seria 320, 60 Gb); care a funcționat mai bine de 2 ani impecabil. După mai bine de 800 de zile de funcționare avea 100% health, doar că... rămăsese mic.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 25.12.09

Salutare. Stie cineva daca urmatoare configuratie este viabila? Multumesc.

Model Apple: Macbook Pro 15-inch Mid-2009
Marca SSD: Samsung
Model: SSD Samsung 850 EVO SATA3 2.5inch
Spatiu stocare: 120GB

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Cine are SSD-uri Crucial (M550, MX100, BX100) în Mac și vrea să facă update de firmware la SSD o să găsească foarte utile instrucțiunile de aici:
http://forums.macrumors.com/threads/tutorial-efi-booting-crucial-micron-m550-firmware-updater.1844323/

TL;DR: Imaginea ISO de firmware update de la Crucial eșuează pe Mac-uri și unele bios-uri EFI de PC:

“Firmware Update on /dev/sda failed with status 13…
Firmware Update on /dev/sda Failed!
CMD_STATUS: Command aborted by the drive
STATUS_CODE: 13

Forumul de mai sus descrie o metodă de creare a stick-ului usb prin care actualizarea de firmware funcționează corect.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 04.06.15

Model Mac: MacBook A1342 7.1 Mid 2010
Producator SSD: Kingston
Model: Kingston V300
Capacitate: 120 GB
Compatibilitate: OK
Achizitionat de la: eMag
Comentarii: Foarte multumit, diferenta foarte mare fata de HDD-ul original Toshiba 250 GB.

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Model Mac: MacBook Pro 5,3 Mid-2009 (2.80 Ghz)
Model: Kingston HyperX Savage
Capacitate: 240 GB
Compatibilitate: NU
Comentarii:

Sunt constient ca acest SSD ar functiona la jumatate din viteza, dar e suficient pt. nevoile mele si nu asta e problema.

Am incercat mai multe metode de a face acest SSD sa mearga si toate au fost in zadar. Prima si cea mai evidenta, plasarea lui interna
in locul fostului HDD care a mers fara problema dar apoi instalarea de Mavericks pe el a esuat (instalarea se blocheaza la 18 minute ramase). Mentionez
ca inainte de a incepe instalarea Disk Utility il vede si l-am si formatat astfel.

Apoi am instalat Mavericks pe el folosind un rack USB-SATA, lucru care a mers fara probleme. Am reusit sa bootez si sa rulez Mavericks pe SSD in acest
rack dar odata mutat inapoi inauntrul computerului se blocheaza la ecranul gri cu marul si cu cerculetul de loading sub el.

L-am testat si pe un Macbook Pro Early-2011 cu pasii de la punctul 1 si a mers fara probleme. Instalat si bootat de pe el…totul perfect.

Am cautat pe net. Unii spun ca ar fi cablurile SATA din Macbook Pro-ul mid-2009, dar totusi vechiul HDD merge fara probleme. Altii spun ca ar fi firmware-ul
de vina.

Ma gandesc sa il returnez si sa incerc un Samsung 850 Evo sau un Corsair MX100.

A mai avut altcineva probleme de genul asta?

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Model Mac: MacBook Pro 5,3 Mid-2009 (2.66 Ghz)
Model: Kingston HyperX Fury
Capacitate: 240 GB
Compatibilitate: DA, dar numai daca este plasta in Optibay intr-un Caddy.
Comentarii:

Am inlocuit Kingston Hyper X Savage cu un Kingston Hyper X Fury. Acesta din urma are controller Sandforce
si este compatibil cu Macbook Pro Mid-2009, spre deosebire de Hyper X Savage.

O problema insa. L-am incercat pe un Macbook Pro mid-2009 (2,80 Ghz) atat in locul HDD-ului cat si in Optibay,
il recunoaste, bootez si rulez Mavericks dar primesc o viteza negociata de transfer de doar 1,5 Gbps. Odata
mutat intr-un Macbook Pro Mid-2009 (2,66 Ghz) viteza negociata ramane la 1,5 Gpbs daca sta in locul HDD-ului
dar daca e mutat intr-un caddy in Optibay capata o viteza negociata de 3 Gbps.

Concluzie: Macbook Pro-urile mid-2009 sunt foarte capricioase in ceea ce priveste SSD-urile si compatibilitatea
poate diferi intre diferite modele din aceeasi perioada.

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.06.14

Vreau sa-mi iau si eu un imac 27 retina si am o nelamurire cu fusion drive. Mac-ul vine cu optiunea de 2 TB fusion drive. Ce inseamna asta? Are 2 harduri, unul ssd si unul cu platane? Dca da, cat e de mare ssd-ul? Pot instala os-ul doar pe ssd pentru o viteza mai mare?

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
florinbss2 - 22 Octombrie 2015 01:31 PM

Vreau sa-mi iau si eu un imac 27 retina si am o nelamurire cu fusion drive. Mac-ul vine cu optiunea de 2 TB fusion drive. Ce inseamna asta? Are 2 harduri, unul ssd si unul cu platane? Dca da, cat e de mare ssd-ul? Pot instala os-ul doar pe ssd pentru o viteza mai mare?

Fusion Drive este un numele dat de Apple unui hybrid drive. Da, este vorba despre un SSD alaturat unui HDD clasic.
SSD-ul are 128 de Gb. Diferenta fata de alti hibrizi este ca OS X-ul manage-uieste foarte eficient aceste Fusion Drive
astfel incat orice fisier folosesti mai des va fi rulat de pe SSD, chiar daca acesta este storat de tine pe HDD.

Este vorba despre o mutare pe ascuns a fisierelor cel mai frecvent utilizate pe SSD si invers a celor mai putin accesate pe HDD.

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
Rank
Newbie
Din: 

Dar sistemul de operare este instalat complet pe ssd sau partial si pe hdd?

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Inca o chestie. Sistemul nu vede decat un disc instalat, nu doua. Deci normal ca OS-ul fiind accesat non-stop il pune automat pe partea de SSD a hibridului.

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mersi de raspuns, dar ceva nu-mi place. Am vazut pe youtube ca booteaza incet cu fusion drive in comparatie cu un ssd. Deci nici sistemul nu e integral pe ssd. O chestie. Daca scot hdd si las ssd-ul singur il vede os la o instalare pe curat?

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Pai nu cred ca le poti separa. Sunt amandoua incadrate in acelasi case pe care probabil ca nu il poti deschide.
Mai bine iti cumperi un SSD produs de alta firma si il pui in locul Fusion-ului asta.

[ Ignoră ]   [ # 58 ]
Rank
Newbie
Din: 

Asta e un lucru care nu-mi place. Daca tot am 2 harduri ar trebui sa-mi lase optiunea de a le folosi separat sau prin fusion. Dar daca vreau sa fac 2 partitii cum o sa iasa? De ex una de 128 GB pe care sa fie sistemul de operare si cealalta de stocare. O sa-i imparta cei 128 GB si pe ssd si pe hdd?. Pentru ca am inteles ca nu e transparent ce face os-ul. Pur si simplu imi arata cele 2 harduri ca fiind unul singur de capacitate 1.12 TB. Cum face atunci spargerea partitiilor?

[ Ignoră ]   [ # 59 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
Cocoa zenith - 22 Octombrie 2015 01:44 PM
florinbss2 - 22 Octombrie 2015 01:31 PM

Fusion Drive este un numele dat de Apple unui hybrid drive. Da, este vorba despre un SSD alaturat unui HDD clasic.
SSD-ul are 128 de Gb. Diferenta fata de alti hibrizi este ca OS X-ul manage-uieste foarte eficient aceste Fusion Drive
astfel incat orice fisier folosesti mai des va fi rulat de pe SSD, chiar daca acesta este storat de tine pe HDD.

Este vorba despre o mutare pe ascuns a fisierelor cel mai frecvent utilizate pe SSD si invers a celor mai putin accesate pe HDD.

Eu stiam ca treaba asta o face hardu, tu trebuie doar sa stii apacitatea totala iar fisierele cele mai utilizate au o copie si pe ssd (ar fi cam ineficient sa le mute dintr-o parte in alta tot timpul)

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 60 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 07.12.14

Eu in laptop am Kingston de 120gb ala cel mai ieftin. Merge bine si nu mi-a facut probleme. As fi luat Samsung850Evo dar nu am vrut sa dau un million in plus pt ca oricum am sata2 pe un mbp mid 2009 si ma limiteaza. Si-asa kingstonul mi-l vede pe sata1.. dar merge bine.

4 din 5
4