Packetcrafter
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.01.07

Buna la toata lumea. Intrebare: exista vre-un paclet crafter destept pentru Mac?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ce-i ăla?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Un utilitar care iti permita sa creezi pachete TCP/IP, putand sa modific absolut tot din el. Cand zic absolut tot, nu ma refer la portiunea de date, ci la antetele pentru fiecare layer.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05

Eu am folosit libnet (http://libnet.sourceforge.net/) pentru niste chestii legate de arp.
Stie cam tot ce vrei dar e API de C.

Mai “high level” (grafic) nu stiu sa existe.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Bine, problematic ar fi ca C nu prea stiu. Am programat nitel prin liceu, dar cam atat. Cand a venit vorba de pointeri, mi s-a cam taiat. E bun sa poti manipula si ARP-ul, dar am nevoie de mai mult.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05

libnet stie chiar de toate (in nici un caz numai ARP) dar e intr-adevar greu de folosit.
pare sa existe si in perl (perl.libnet) daca asta e o optiune.

Sculele grafice par sa stie doar sa citeasca/decodeze pachete:
http://www.tcpdump.org/related.html

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Ei, cu Perl-ul chiar e mai bine. E mult mai bine :D Oricum, eu nu ma refeream la un API, ci pur si simplu la un utilitar grafic. Ca sa nu se inteleaga gresit, in ultimul timp incerc sa gasesc niste reguli pentru un firewall care sa stie sa filtreze cu succes atacurile de tip DoS si DDoS. Problema cu atacurile astea este ca nu eu un tipar, pur si simplu sunt foarte, foarte atipice. Un packet crafter imi este bun pentru ca pot testa daca regulile din firewall sunt ok, si “se prind” de un eventual DoS sau DDoS.