1 din 4
1
Achizitie Powerbook G4
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.11.12

Buna seara tuturor si bine v-am gasit ! Nu am avut pana acuma niciodata un mac, asa ca m-am gandit sa iau unul mai ieftin si anume un powerbook G4. Stiu ca este ppc, stiu ca acuma apple a trecut la Intel de ceva vreme, insa sunt si un iubitor de lucruri mai vechi. Am gasit unul care arata ca nou, si anume model M9676LL/A cu 2 gb ram ( upgrade ). Ce intrebari am eu, poate sunt pe aici oameni care detin acest model cu 2gb ram. Se misca cat de cat bine ? Sau e un fel de 486 si stai o ora pana faci ceva pe el ? Jocurile speciale pt ppc, cele mai vechi de exemplu Max Payne merg bine pe acest model, sau sacadeaza ? Ma intereseaza daca se poate face ceva totusi pe el, stiu ca e vechi, stiu ca nu se mai fac programe compatibile cu el, dar macar sa mearga bine cu cele vechi si speciale pt el. Pe youtube sunt ceva sanse sa mearga sau nu ?

Semnătură 

Macbook Pro, 2.4GHZ, 4GBram

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Am intrebat vanzatorul si este acest model http://www.everymac.com/systems/apple/powerbook_g4/specs/powerbook_g4_1.67_15.html  cu upgrade facut de el la 2gbram.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Am inteles perfect ca esti constient cat de vechi este acest PowerBook G4. Am avut si eu la vremea lor si mi-a placut foarte mult. Practic am inceput experienta Mac in 2004 pe un astfel de laptop.
Totusi… este mult prea vechi. Tehnologia si continutul web au avansat foarte mult si o sa ai parte de mai multe frustrari decat de placeri. De la YouTube, Flash la programe mai nou incompatibile, etc.

Sincer, mai faci rost de putini bani, mai astepti putin si iti iei ceva ieftin cu Intel Core2Duo. Asa ai garantia ca te poti bucura de cam tot ce exista la momentul actual, inclusiv versiunea recenta de OS X, Mountain Lion 10.8.2.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

am eu unul, nu cred ca e acelasi model, dar are 2 gb de ram pe si am Leopard. Merge bine. Cateodata sacadeaza, dar daca esti obisnuit cu lucrurile mai vechi (adica ai rabdare cu un calculator vechi) atunci nu o sa ai probleme. Stiu ca am incercat sa joc Diablo 2, Undying, Age of Mythology, Colin Mcrae Rally si mai erau cateva dar nu-mi aduc aminte. Eu inca il mai folosesc din cand in cand si imi e tare drag (e primul Mac pe care l-am avut)
Totusi ar fi bine sa te gandesti la ce ti-a sugerat nevrozel.

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

am uitat sa zic ca am incercat si chiar am jucat si mergeau foarte bine

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Dar acest macook white la 1300 lei ( powerbookul era la 800 lei ) ar merita? Apple MacBook White 13” inch, CPU: Intel Core 2 Duo 2GHz, RAM: 2 GB, S/N: W874025SZ5Y, Boot ROM Versiom: MB21.00A5.B07. este la cutie, arata ca nou, cu toate accesoriile originale, bateria insa numai tine datorita vechimii, e si normal, decat 30 min. Mi-e frica sa nu crape cand pun mana pe el, ca am inteles ca astea de plastic se fac zdrente dupa un timp din cauza magnetilor.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Inca o sugestie: de obicei, cand esti limitat de un buget mai mic, este recomandat sa te uiti la un desktop. Sunt mai puternice, ecran mai mare si mai ieftine sau la aceleasi preturi cu un MacBook.

Nu stiu ce ai putea sa gasesti, ma gandesc la un iMac Core2Duo de 17”, poate se incadreaza in pret. Sau un MacMini? Eu zic sa explorezi si alte variante, sa nu te grabesti cu un MacBook decat daca iti trebuie neaparat.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

caguars .. un macbook 6.1 alb, frumos ingrijit ? bateria 4 ore linistit te intereseaza ? este model unibody alb bottom case din caucus , pm daca vrei poze.

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

E tot calculator si G4, asa ca nu vad de ce nu ar mai merge programele scoase la vremea lui?
La mine pe un G4 cu 1.2GB Ram merge CS3, Lightroom 2, office 2004, iLife09, torrente, si chiar si jocuri, de la Call of Dutty United Offensive si Battlefield 1942 pana la AoE II, Homeworld 2 si Civ4, youtube pana in 240p, filme cu conditia sa nu fie HD.
Deci da inca merge, si va merge si al tau daca nu ii ceri prea multe in acelasi timp.
Totusi si eu iti recomand sa alegi un intel.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Ca desktop am un pc, nu as mai avea unde sa pun un iMac. Cu macul white nu stiu ce sa zic mi-e frica sa nu crape carcasa. Ca fapt divers, ce pret cereai pe el?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

Nu este model dinacela la care crapa carcasa , este unibody cauta pe net macbook unibody 6.1

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Se pare ca o sa primesc un Powerbook G4 pe degeaba de la un amic. Ce ziceti pe degeaba merita sa-mi bat capul cu el ? Se pare ca nu este instalat nimic pe el ( mi-a zis amicul ca apare un semn la inceput, al exclamarii parca ). Are 1,67Ghz, 2Gb. Va rog sa ma ajutati intrucat nu am mai avut macuri pana acum, care versiune de Mac OS X sa o pun pe el, sa mearga fluent fara probleme. Si cam ce jocuri/programe merg puse pe el ? Am avut un Acer 5315 avea un procesor Celeron de 1,6 GHz, 2Gbram si zbarnaia cu xp chiar si cu 7. Ma gandesc ca nu are cum sa fie acest mac mai prost ca jaful ala de Acer.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Pai completeaza si tu locatia zic eu, si poate gasesti pe cineva aproape de tine sa te ajute. E mult mai simplu asa decat sa iti dam sfaturi in scris. Mai ales ca ai zis si ca nu ai avut mac pana acum.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06
caguars - 07 Decembrie 2012 01:37 PM

Se pare ca o sa primesc un Powerbook G4 pe degeaba de la un amic. Ce ziceti pe degeaba merita sa-mi bat capul cu el ? Se pare ca nu este instalat nimic pe el ( mi-a zis amicul ca apare un semn la inceput, al exclamarii parca ). Are 1,67Ghz, 2Gb. Va rog sa ma ajutati intrucat nu am mai avut macuri pana acum, care versiune de Mac OS X sa o pun pe el, sa mearga fluent fara probleme. Si cam ce jocuri/programe merg puse pe el ? Am avut un Acer 5315 avea un procesor Celeron de 1,6 GHz, 2Gbram si zbarnaia cu xp chiar si cu 7. Ma gandesc ca nu are cum sa fie acest mac mai prost ca jaful ala de Acer.

De mers merge, dar se temrina smecheria cand te dai pe net smile
Flash-ul il mananca de viu, ca si site-urile foarte incarcate de scripturi.

Daca esti din Bucuresti, te pot ajuta smile

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Chiar asa de prost e de nu merge pe net? Ca fapt divers am prin casa o gioarta de pc cu un Duron pe socket A la 1100 MHZ, cu 512Mb si pot zice ca zbarnaie pe net, pe youtube ce mai face figuri dar pe rezolutii mai mici merge. In rest pe site-uri zboara. Da, sunt din Bucuresti dar astept intai sa imi vina, cred ca sapt viitoare mi-l aduce.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

merge netul stai linistit, unde apare mult flash iti mananca tot procesorul dar instalezi un plugin sa nu-ti mai apara flashul si te rezolvi cat de cat.
Si eu acum scriu de pe iBook-ul mult mai slab decat powerbook-ul ala, si pot sa zic ca stau pe el cam in fiecare seara pe net si nu am probleme, nu se incarca nici la 1 secunda cum o face iMacu dar asta e mai trebuie sa ai si un pic de rabdare pe lumea asta tongue laugh

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

1 din 4
1