p0110 - 10 Ianuarie 2007 04:12 PM
desi in US datorita diferntelor de tehnologie intre provideri, n-am prea auzit de telefoane “blocate”, ramane de vazut daca iPhone face exceptie.
Locuiesc in SUA. Am avut Sprint, am avut Verizon, acum sunt pe Cingular. Toate telefonalele sunt blocate, inclusiv cel de pe Cingular care e un Motor RAZR. Sprint si Verizon sunt PCS, T-Mobile, Cingular si inca cativa sunt GSM. Cingular, daca esti client cumsecade adica la zi cu platile si de cateva luni bune la ei, la cerere iti trimit codul de deblocare la mobil. Zis si facut, mi-am folosit RAZR-ul in Romania fara probleme cu alt SIM. Altfel, in momentul in care introduci un alt SIM prima chestie care iti apare cand il aprinzi este “please enter subsidy unlock password”. Vreau sa-ti spun ca si sora-mea are Cingular si are fix acelasi mobil si nici macar intre noi nu am putut face schimb de sim-uri.
Apple au ales Cingular in SUA deoarece atat Sprint cat si Verizon, ceilalti 2 jucatori mari, concureaza direct cu ei, oferind alternativele proprii [si de rahat] la iTunes. Cingular ofera de mult timp Motorola RAZR+iTunes.
In materie de aircards oferite de Sierra Wireless, Cingular e cam la coada. Atat Sprint cat si Verizon ofera viteze la transferul de date superioare, in jur de 20-30% in special la upload. Acest post este facut de pe un card Sierra Wireless prin Sprint, apropos. Le am pe toate 3 la lucru si alegerea mea dupa Sprint e Cingular in zona intrucat au o acoperire mai buna, urmata de Verizon care nu-mi prea plac ca companie din motive personale.
Sunt sigur ca stiati deja, un iPhone de 4GB e $500 cu contract de 2 ani prin Cingular, 8GB e $600 la fel, cu contract de 2 ani prin Cingular. La liber cred ca o sa tinda spre $800 USD si tare curios sunt daca sunt sau nu sunt deblocate sau pot fi deblocate. Daca nu, sunt sigur ca nu imi voi lua unul. Scopul meu e sa-l folosesc oriunde dau de GSM cu un SIM local, nu sa platesc 1 dolar minutul prin planul Cingular International. Mai pui faptul ca iPhone-ul de acum nu are 3G si nici GPS, deci ... eu de unul mai astept.