Eroare 554 data de serverele AOL
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Salut dragi forumisti.

Ieri m-am lovit de o problema care devine enervanta: un mesaj trimis ca reply catre un client cu cont pe AOL s-a intors, dand eroare 554.
Se pare ca AOL a introdus o masura de securitate si ca adresa DNS a serverului de unde se trimite emailul meu nu este acceptata.

Luand legatura cu serviciul tehnic de la hosting, mi s-a transmis ca este o problema de cateva saptamani pentru ca in final, sa mi se comunice ca este problema lui AOL, nu a serviciului din Romania. Nu inteleg de ce ei spun ca e problema lui AOL - ar insemna ca nimeni sa nu poata trimite un mesaj la orice client AOL, nu?
Mi-au mai spus ca au contactat acum cateva saptamani AOL, dar nu au primit raspuns.
Ati mai intalnit aceasta problema? pe forumuri am vazut ca si altii au aceasta problema, dar rezolvarea mi s-a parut complicata.
Un sfat, ceva?
Thanks

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

554 este “message refused” mai este după el încă un cod 5.x.x - ala zice de ce a fost refuzat - spune-l și pe ăla.

Legat de DNS, pentru ca un mail să poată fi verificat trebuie să ai minim:

Reverse DNS lookup la IP-ul de pe care trimiți acel email
Inregistrare SPF la domeniul din adresa de email care să specifice că IP-ul de pe care trimiți acel email este autorizat pentru acel domeniu
opțional: Inregistrare SPF pe reverse la IP-ul de pe care trimiți email-ul care să arate că este autorizat pentru acel domeniu

Fiecare din modificări este de o singură linie. http://spfwizard.com/
A doua o poți face tu daca ai control a supra DNS-ului de la domeniul de pe care trimiți email-ul
Prima și a treia este o chestie pe care trebuie să o facă cei ce controlează clasa de adrese de IP in care este serverul tău - deci cei de la hosting.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Uite aici ce zice AOL despre eroarea 554.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Salut Marian,

iata mesajul primit la trimiterea email - am schimbat adresa de email (mai jos). M-am uitat si eu la AOL, dar mi se pare atat de complicat totul…
@Sergiu: nu am nici un cod dupa 554

Could not deliver message to the following recipient(s):

Failed Recipient: .
Reason: Remote host said: 554 Connecting IP: 80.86.115.34

—The header and top 20 lines of the message follows—

Received: from [192.168.1.106] (UnknownHost [86.124.101.67]) by mail.2mwin-dns.com with SMTP;
  Wed, 21 Nov 2012 16:40:56 +0200
From: Travel agency PAN TRAVEL Romania <office@pantravel.ro>
Mime-Version: 1.0 (Apple Message framework v1283)
Content-Type: multipart/alternative; boundary=“Apple-Mail=_1031E3E8-ED9C-48EF-A550-DD259FC27305”
Subject: Re: nouveau groupe en Mai 2013
Date: Wed, 21 Nov 2012 16:40:29 +0200
In-Reply-To: <8CF955F6793F89D-ED8-31B8C@webmail-d021.sysops.aol.com>
To: .

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Este foarte posibil să fie din cauza datelor de pe serverele DNS care găzduiesc domeniul tău.
Tu trimiți mesajele de pantravel si ele ajung de pe 2mwin-dns…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am reajuns la sediu de-abia acum. Se pare ca asta ar putea fi problema, dar compania de hosting (una mare) spune ca nu e problema lor, ci a AOL.