Cisco are 90% sanse sa interzica Apple folosirea marcii iPhone, care e in proprietatea sa. Am citit si plangerea exact asa cum a fost introdusa in instanta si cred ca au mari sanse de castig. Mai ales ca Apple a incercat sa cumpere marca de la Cisco. (Cred ca se stie ca Cisco deja a lansat o serie de telefoane VoIp sub marca iPhone. )
Ce denumire credeti ca o sa aleaga?
P.S.
Plangerea asa cum a fost introdusa in instanta in atasament.
Pe ce te bazezi… ai citit plangerea? E vorba totusi de America nu de Tribunalul Bucuresti ...(care are o compententa speciala in privinta dreptului de proprietate intelectuala…) Si daca în America ai o marca legal înregistrată, cum o mai dai cotita? (Spaga la judecatori?)
Plus ca în vara a fost lansat iTv care pina la urma a devenit AppleTV. Si cum iPhone nici nu are acordul FCC…
tocmai, ca e in america / o fi avind si compania apple niste adviseri legali, nu? care sa stie cum e cu legile la ei…
Eu zic ca e o strategie de marketing din moment ce produsul nu exista pe piata oficial. Ii zice acum iPhone…ca sa faca tam-tam… Chiar si procesul cu Cisco e publicitate… iar in vara o sa-i zica Apple Phone ...si nu cred ca o sa se supere nimeni…
[ Modificat: 11 Ianuarie 2007 03:30 PM de o_mores ]
Pe ce te bazezi… ai citit plangerea? E vorba totusi de America nu de Tribunalul Bucuresti ...(care are o compententa speciala in privinta dreptului de proprietate intelectuala…) Si daca în America ai o marca legal înregistrată, cum o mai dai cotita? (Spaga la judecatori?)
Plus ca în vara a fost lansat iTv care pina la urma a devenit AppleTV. Si cum iPhone nici nu are acordul FCC…
Cred că ai o părere nejustificat de bună despre sistemul juridic american, nu sînt chiar așa de curați și de limpezi cum se vede în filme…
Nu-i vorba ca am o parere buna despre sistem… dar cand lucrurile sunt absolut clare: ai marca inregistrata in regula inca din 1996, ai pina si o linie de produse pe piata… si vine altcineva si incearca sa foloseasca aceiasi marca… In plangere cei de la Cisco au mentionat de mai multe ori ca Apple a incercat sa cumpere marca… deci e absolut constienta de existenta ei.
Pina si Microsoft a platit vre $5 mil. unei companii miniscule pentru ca a folosit denumirea de “Internet Explorer”.
Eu chiar as fi mai incantat de Apple Phone…decat de iPhone.
Și eu cred că Steve a făcut special chestia asta. Personal aș încerca să fac din proces cel mai mare scandal din istoria companiilor de IT din care dacă aș putea să ies și cu marca ar fi perfect
Nu-i vorba ca am o parere buna despre sistem… dar cand lucrurile sunt absolut clare: ai marca inregistrata in regula inca din 1996, ai pina si o linie de produse pe piata… si vine altcineva si incearca sa foloseasca aceiasi marca… In plangere cei de la Cisco au mentionat de mai multe ori ca Apple a incercat sa cumpere marca… deci e absolut constienta de existenta ei.
Cisco a folosit pentru prima dată denumirea “iPhone” abia anul ăsta, iar pe piață mai există mai de demult câteva produse cu această denumire, făcute de alte firme. La un proces de genul ăsta se va lua în considerare și modul în care Cisco a folosit și apărat această marcă, deci lucrurile nu-s chiar așa de simple. Am citit astăzi asta dar nu mai țin minte unde.
Cisco, which has owned the trademark since 2000, said it thought Apple would agree to a final document and public statement regarding the trademark.
“Cisco entered into negotiations with Apple in good faith after Apple repeatedly asked permission to use Cisco’s iPhone name,” said Mark Chandler, Cisco senior vice-president and general counsel, in a statement.
The firm has owned the name since it bought Infogear Technology in 2000, which registered the name.
Infogear had previously used the name for several years, said Cisco.
Cisco, which supplies networks, said it would seek to stop Apple from “infringing upon and deliberately copying and using” the trademark.
Jon Noh, a spokesperson for Cisco told the BBC: “This issue is not about money, and it’s not about the phone itself; it is about Cisco’s obligation to protect its trademark in the face of Apple using it without our permission.”
Alright, sa ne gandim putin.
Una la mana. Fiind Apple si stiind ca am cazul asta in buzunar cu trademark cu tot, nu as mai fi avut de ce sa intru in conversatii cu CISCO.
A doua la mana. Bunul simtz si nu numai mie de unul imi spune ca odata ce initiezi dialog cu cineva nu te apuci sa faci de capul tau pana nu se ajunge la un consimtamant
fishbone: Tudore, pot sa-ti imprumut masina?
Tudor: Pai, stai sa vedem dac ...
fishbone: OK mersi am plecat kthxbye
o.0
Eu sa fiu CISCO as inainta cu cazul asta pana la capat sa-i fac pe baietii de la Apple sa-si adopte alt nume. Payback is a bitch. Payback aplicat firmei care considera de cuviinta sa trimita scrisori de “cease and desist” la o gramada de amarati care au tupeul sa foloseasca pe site-ul lor un jpeg care seamana cu un iPod. What goes around, comes around, se spune.
Mă, ce să zic - îi dau dreptate ăstuia care a zis că puteau să-l denumească nu iPhone, ci “French Canadian Genitalia”, și tot s-ar fi bulucit lumea să-l cumpere Om vedea ce se întâmplă mai departe, cred că până la urmă vor cădea la pace. Cred că totuși mi-ar fi plăcut mai mult să-i zică Phone.