2 din 4
2
Sondaj
Ce denumire credeti ca o sa aleaga Apple?
MacPhone 10
podPhone 0
xPhone? 2
uPhone? 1
Total voturi: 13
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
podPhone? MacPhone?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05
.ral:cr - 12 Ianuarie 2007 01:04 PM

nemernicii aia de la cisco oricum au fost inspirati de la denumirea de iPod. eu sper sa piarda desi nici alt nume nu e rau, MacPhone, ApplePhone

Well…nu-s chiar asa nemernici pentru ca marca iPhone o fost inregistrat tocmai din 1996... o perioada cam tulbure la Apple Computer… cand nu exista nici un produs iXXX….

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ai vrea tu un iXXX LOL

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana

YO! O_mores, tu, se pare ca tii cu ursu’ bag sama,du-te brother la forumuri de VISTA si ZUNE!

[ Modificat: 12 Ianuarie 2007 06:54 PM de p0110 ]
 Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
p0110 - 12 Ianuarie 2007 06:51 PM

YO! O_mores, tu, se pare ca tii cu ursu’ bag sama,du-te brother la forumuri de VISTA si ZUNE!

Ei las ca nu tin cu ursu… dar am ceva pregatire juridica zic eu, am citit plangerea aia…si pur si simplu au drepate astia de la Cisco. Tot sistemul asta de protectie a marcilor nu ar mai avea nici un sens, daca tu esti in legalitate cu marca ta…vine unu mare si tare…(Apple grin ) si o vrea el… WTF?

Iar cum in U.S. e common law, o decizie favorabila Apple ar creea un precedent periculos. Tu o firma mica, sa zicem ca ai o idee geniala…mergi frumos inregistrezi marca, ai acte, ai tot… dar daca se hotaraste unul din mamutii industriei sa foloseasca marca ta, tu trebuie sa faci o plecaciune mare in fata lui, sa te consolezi ca esti mic si sa i-o oferi pe tava? (nu ca Cisco ar fi mic, e chiar din aceiasi categorie cu Apple…)

Sunt de parere ca nu poti sa le ai pe toate.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

Adica ... cu ursu…

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06
p0110 - 12 Ianuarie 2007 06:51 PM

Whoa, doar usor, ca te pictezi ca un Apple fanboi si nu ie de bine bre! Oricum ai pune-o, trademark-ul apartine de CISCO, care nu are nici o legatura cu Microsoft, Vista, Zune, PlaysForSure si altele. Ba chiar sunt baietii buni ai domeniului IT si taticii comunicatiilor. Ar fi fost la fel de pe langa sa-l fi trimis pe un forum cu si despre acvarii marine. Ca fapt divers am si eu un minim habar de sistemul legal de aici si da, ma plimb SI pe forumuri Windows, Vista, XP, Linux. You name it, I’m there. So what?

o_mores spune bine ce spune si daca am intoarce nitel roata nu cred ca ai mai zice de ursi. Daca apare maine o companie si decide sa vanda bulbi de trandafir sub numele de iPods si Apple inainteaza un proces ma indoiesc ca o sa apari cu trandafiri in mana in semn de protest la usa biroului lui Jobs. iPhone exista ca trademark inca din 1996 cand nu exista nici macar umbra de iPod de pe urma carora a prins avant cu adevarat moda cu iShit. Dar le-a intrat apa in gura baietilor de la firma cu mar, pentru ca stiu ca competitia este pe punctul de a lansa produse similare [chiar exista deja unul, vezi LG] si tocmai de aceea s-au grabit repejor sa-l lanseze. Ca e cale lunga pan’ la vara si trebuiau finalizate conversatiile cu CISCO.

CISCO VP vorbeste despre detaliile acestei certi:
http://blogs.cisco.com/news/2007/01/update_on_ciscos_iphone_tradem.html
And you know what? He’s right on the money! Eu am presimtirea ca la vara vom vedea lansarea “Apple Phone”.

Comentariul lui Alaren de pe Slashdot are multa dreptate

You know, I can see how language like “fisher price type naming” and the rhetorical question at the end could be seen as flamebait, but only for zealots. This post concisely (if somewhat cruelly) makes many excellent points.

The fact is, “iPhone” is not nearly as original as even “iPod.” It’s not just that putting “i” in front of things is only creative to a point, “iPod” is clearly more original and creative than “iMusicPlayer” or “iMP3” or “iSong” because “Pod” doesn’t immediately inspire music.

Which is not to say that “iPhone” isn’t a valuable name, but Apple is an artistic company, and until recently they were largely a “we don’t play dirty like Redmond” company. Sure, corporate tactics are rarely what you’d call “kind,” and Apple has had their fair share of lawsuits, but their use of iPhone after literally years of failed negotiations with Cisco is flat-out brazen disregard. It is the sort of petulant “but we’re so much cooler than Cisco” that I might expect from Microsoft, but never from Apple. Even their teflon veneer and Jobs’ reality-distortion field aren’t enough to make them look like the good guys on this one.

Apple could, I believe, easily have come up with an alternative name. I believe it well within their creative capacity. They came up with “iPod,” after all, and their use of the word “pod” has proven an extremely strong trademark in the audio realm, for many legal reasons I won’t go into here. They could do the same with their new phone, but they’ve chosen instead to select the predictable and arguably generic name “iPhone” despite obvious legal issues.

The only question I have is whether Apple’s legal department is doing shoddy work, or Jobs just disregarded the legal advice they provided to him?

Anyhow, if I still had mod points I would mod parent up, despite the tone. Apple screwed up, and went against much of the good precedent they’ve been setting for themselves. They can do better.

Subliniez o propozitie, in caz ca ai ratat-o
but Apple is an artistic company, and until recently they were largely a “we don’t play dirty like Redmond” company
Were. Cuvantul cheie este “were”. Adica la trecut.
http://apple.slashdot.org/apple/07/01/12/1611233.shtml

Bottom line, I like Apple and I like to bitch about Windows etc. as much as the next guy, but YOU, my friend, aren’t thinking this shit through!

A da, apropos, CISCO nu este in pericol sa-si piarda trademark-ul in Europa. Nu pierzi automat un trademark daca nu-l folosesti 5 ani. 5 ani este MINIMUL NECESAR intainte ca tu ca curte de justitie sa poti sa iei o decizie si sa-l anulezi. Asadar, judecatorul se va uita la aplicatie, va vedea ca CISCO foloseste trademark-ul [adica nu e un caz de trademark parking] si va sustine cazul. Adica Apple FTL.

Pentru ca eu nu inteleg o chestie. Elgato detine trademark-ul eyeTV si Apple au decis sa renunte la numele iTV si l-au redenumit Apple TV. Elgato este o firma care o puteau baga in buzunar cu profitul dintr-un singur week-end facut prin iTMS. In schimb au decis sa se lanseze impotriva CISCO, o companie MULT mai bogata, mai mare si cel putin la fel de agresiva ca Apple cand vine vorba de proprietate intelectuala.
Poate ca curand vom vedea o redenumire a noilor produse. aphone, aPod, aTV si in final vom sfatui fanboii Apple sa-si ia aLife?

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

What’s your point?

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 13.01.07

Yeah! What’s your point Fishbone?

Semnătură 

greed is good!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

Whoa! Did you hear that? That was the sound of my point wooshing right by you, kiddo!
Mai citeste odata, poate-l prinzi.

[ Modificat: 13 Ianuarie 2007 06:38 AM de fishbone ]

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu cred că ne putem pronunța NOI asupra chestiunilor legale din acest caz, pentru că legislația în materie de copyright este mai complexă decât credeți, și chiar acest caz pare că nu este chiar așa de simplu. În acest domeniu, “alb cu dungi negre” poate fi interpretat și ca “negru cu dungi albe” în anumite situații. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

He he… ce ziceam eu… lucrurile nu-s aşa de simple…
Cisco lost rights to iPhone trademark last year, experts say
Să lăsăm experţii să decidă.

[ Modificat: 13 Ianuarie 2007 08:24 AM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Tudor - 13 Ianuarie 2007 08:18 AM

He he… ce ziceam eu… lucrurile nu-s aşa de simple…
Cisco lost rights to iPhone trademark last year, experts say
Să lăsăm experţii să decidă.

Incredibil! Asta e ca la noi, cind cineva din Romania a lansat un site cocacola.ro. Sau cam asa ceva. A venit Coa cola si l-a zdrobit, tocmai pentru ca chestia asta cu numele nu e chiar cum vrea lumea. Trebuie sa si dovedesti ca il meriti (detii, utilizezi). Era o moda sa iei nume, asteptind ca firma in cauza sa te plateasca sa il ia inapoi.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member

Fishbone, cand i-am propus lui O_mores (in gluma) sa se duca la padure, am facut-o din mai multe motive, unul dintre ele fiind “criticismul subiectiv”(...mie nu imi place, sunt altele mai destepte etc),am sa-l citez aici:
  ” Si tu nenicule cu revolutia… Spune-mi ceva care e revolutionar si care eu nu am mai vazut, ceva care sa ma lase cu gura cascata…

-Touchscreen-ul e cumva revolutionar? Sunt o groaza de telefoane cu touchscreen. Bine..bine… e cu multitouch dar aici e de fapt.. multi-marketing…grin pentru ca situatiile in care iti pui mai mult de un deget pe ecran sunt de 1%. In rest utizarea normala presupune simple atingeri… “tap-uri” normale. De cate ori a folosit Steve multitouch cand l-a prezentat?

- Designul? Daca asta e revolutionar ma las de meserie… Arata aproape identic cu alte smartphone-uri cu touchscreen. Ecran mare, colturi rotunjite, butoanele in patea de jos. Aici e un singur buton dar nu ar fi stricat si alte butoane pentru YES/NO. Orice ar zice nenea Steve… De exemplu un joc cu masini altfel se conduce daca ai si doua butoane adevarate…allfel ce faci iti apesi degetle pe ecran?

- La conectivitate nu e deloc revolutinar… ba chiar cu vreo doua generatii in urma… fata de telefoane de pe piata cu 3.5G. Wireless si Bluetooth au si concurenta.

- La baterie nu sta extraordinar… ma asteptam ceva mai mult de 5 hours…“am incheiat citatul.

However, cum caracterizezi tu decizia CISCO care erau de mai bine de un an in negocieri cu APPLE pentru trademarkul iPhone, de a lansa pe piata (cu putin inainte de Macworld Expo) un produs VoIP cu numele pe care Apple si-l dorea?
Ce te face sa crezi ca CISCO (si nu numai) nu vrea un BIG SLICE din Apple Pie ?

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Și în concluzie cu credeți că se va numi iPhone dacă Apple nu reușește să ia trademark-ul de iPhone ?

p0110, fishbone și o_mores - pe 27 -> vă întâlniți la bere și beți până sunteți de acord în toate problemele. Cine nu vine, a pierdut. Să nu vă mai aud până atuncea.

Tudor: nu știu de ce zic eu că userul iFishbone se poate șterge că nu se va mai loga niciodată.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member

p0110, am sa ma repet la chestia asta pentru a n-spea oara. Trademark-ul iPhone exista din 98, ca CISCO s-a apucat sa-l foloseasca prin 2000 sau 2001 cand nici prin ruptul capului nu cred ca le trecea la cineva ca Apple se pregateau de un telefon, mie de unul nu-mi spune ca astia au continuat cu trademark-ul ca sa se bage pe felie cu Steve Jobs. Chit ca Apple foloseste o gramada de produse care incep cu litera i, eu zic ca totusi litera asta nu este trademarked. Iti mai aduci aminte cum si Intel vroia sa faca ceva similar cu cifrele si nu le-a mers? Si vorba aia, Intel are niste buzunare suficient de adanci cat sa indese acolo mai multe mere ...
Eu chiar te rog sa mai citesti odata citatul ala de pe Slashdot si sa-l si aprofundezi de data asta si sa revii cu pareri, pentru ca mie mi se pare ca este right on the money. Noi ne-am sprijinit spusele si parerile cu argumente solide in timp ce tu vii mai in gluma mai in serios cu o simpla propozitie cu ursi, Vista si altele. Pai e frumos?

[ Modificat: 13 Ianuarie 2007 06:16 PM de fishbone ]

2 din 4
2

‹‹ CINGULAR      phone - la rece ››