Chiar, poate se va numi iPhone, asa cum e pe pagina lor.
De acord, cred ca totusi Steve si echipa de la apple nu sunt chiar niste naivi, nu cred ca ar fi zis ca au inventat roata pana nu aveau ei ceva in spate, este clar ca si procesul cu cisco este publicitate buna iar Steve Jobs ar fii zis ca nu este sigur numele inca ca in cazul iTV-ului daca nu era sigur ca asta o sa fie numele.
Mă, ce să zic - îi dau dreptate ăstuia care a zis că puteau să-l denumească nu iPhone, ci “French Canadian Genitalia”, și tot s-ar fi bulucit lumea să-l cumpere Om vedea ce se întâmplă mai departe, cred că până la urmă vor cădea la pace. Cred că totuși mi-ar fi plăcut mai mult să-i zică Phone.
Tudore, pe cît mă pricep eu la politică și la politici, totul e aranjat și calculat. Păi dacă îl numeau Phone, cine să-i mai dea în judecată? Phone?
iPhone exista ca trademark inca din 1996 cand nu exista nici macar umbra de iPod de pe urma carora a prins avant cu adevarat moda cu iShit.
“Moda” cu pricina o plecat, daca nu ma insel de la iMac, nu de la iPod. Produsu o fost lansat in 98 parca, nu stiu cand l-au trademark-uit. Oricum existenta iPhone-ului din 96 ii incredibila… Nu stiam. Care de la care o luat? Ii prea de tot ca sa fie coincidenta de “i”.
iMac a fost primul insa iPod-ul a dat cu adevarat drumul la toate i-urile. Posibil sa nu am dreptate dar daca ne uitam putin la produse, cam asta deduc eu.
iPhone a fost lansat oficial in 96 de o companie numita Infogear. In 2000 CISCO a achizitionat aceasta companie si a continuat sa foloseasca brandul [desi nu a lansat produse noi] cu tech support.
Poti citi si articolul wiki aici http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone
iMac a fost primul insa iPod-ul a dat cu adevarat drumul la toate i-urile. Posibil sa nu am dreptate dar daca ne uitam putin la produse, cam asta deduc eu.
iPhone a fost lansat oficial in 96 de o companie numita Infogear. In 2000 CISCO a achizitionat aceasta companie si a continuat sa foloseasca brandul [desi nu a lansat produse noi] cu tech support.
Poti citi si articolul wiki aici http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone
Dupa iMac o fost iBook, tat inainte de iPod, care o urmat, cred, la un an dupa iBook.
In articolu de pe wiki vad ca brandu o fost inregistrat in 99. Daca iMacu o aparut in 98 e interesanta situatia, mai ales ca initial fusese I Phone… Incepe sa devina mai discutabila situatia.
Infogear originally filed for the U.S. trademark “I Phone” on September 3, 1993, and later applied for “iPhone” on March 20, 1996. Both trademarks have been registered in the United States since 1999. Cisco Systems obtained the iPhone trademarks after its acquisition of Infogear in 2000.[10] The term has been used on the (Infogear) iPhone since 1997 and (Linksys) iPhone that was launched in 2006.
Ametitor, stiu.
Daca inainte eram convins ca CISCO va invinge, acum nu mai e cazul. Sunt la mijloc, pentru ca nici avocatii Apple nu sunt chiar batuti in cap.
Apropos, Apple a servit scrisori de “cease and desist” catorva bloggeri, site-uri de stiri si mai ales creatorilor unei teme de smartphone in genul iPhone, cu iconitele copyrighted cu tot. http://apple.slashdot.org/apple/07/01/16/1717220.shtml