salutare! am verificat smart-ul si se pare ca am o gramada de erori, in plus am si viteza mica tinand cont ca ssd-ul ajunge la 275mb/s. este un corsair f60 cu controler sandforce.
oare ce se intampla? am activat si TRIM-ul.
1. Firmware update.
2. Dezactivează TRIM-ul, se pare că aici e buba. Sau, cînd faci testul, lasă hardul liniştit vreo oră…
3. Încearcă nu x-Bench, care nu prea le are cu SSD-urile, ci cu Blackmagic.
Cum l-ai mutat? Ai folosit un cloner ceva sau cu back-up? Sau l-ai pus cu clean install si apoi ai copiat chestii pe el?
Cel mai safe (sa elimini multe posibilitati) ar fi sa ii faci un back-up si clean install la SO apoi sa re-instalezi programele (a nu se citi re-copia de pe vechea partitie) si usor usor toate documente, pozele, etc, ce mai aveai tu pe el.
Oricum banuiesc ca SSD-ul fiind de 60 il folosesti mai mult pentru SO si ceva programe, corect?
Daca e tot vorba de SSD-uri, se da un SSD SAMSUNG 1,8” scos dintr-un adamo xps, a mers cit a mers super OK, e de 128G.
La un moment dat mergea cu freezuri in Mountain Lion, ca sa apara erori pe UDMA, adica UDMA CRC ERROR Count este pe la 49.
Intrebare: se mai poate face cumva sa fie ca la inceput? adica cumva resetate valorile sau nu stiu…intreb si eu pe mai mari in SSD-uri.
CRC error din cate stiu este eroare de conexiune, daca nu face contact bine cablul/mufa. dar poate ma insel, mai asteapta pareri.
cu ce citesti SMART-ul?
CRC error din cate stiu este eroare de conexiune, daca nu face contact bine cablul/mufa. dar poate ma insel, mai asteapta pareri.
cu ce citesti SMART-ul?
nu e prea mica viteza? write-ul este ok dar viteza de citire trebuia sa ajunga a 500mb/s (asta cu SATA3, macul are doar 2 asa ca maxim vreo 370mb/s.)
ceva e in neregula…