1 din 2
1
[TUTORIAL] convertire MKV-DTS in MKV-AC3
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

Va salut stimati colegi,

cum m-a lovit Blackfriday in frunte cu un discount de 14 mil la un tv philips 3d, am zis sa nu ma feresc si sa primesc lovitura cu bratele deschise.

problema cu Philips si LG este ca ptr anumite tv-uri nu ofera decodare DTS, ceea ce inseamna ca, in caz de nu cumparam un film cu alt sunet decat cel DTS, trebuie sa convertim formatul MKV-DTS in MKV-AC3.

dupa 2 nopti nedormite in care nu gaseam solutie ok(din pct de vedere usurinta in utilizare, numar minim de softuri si timp de executie) ptr macOS, am gasit combinatiile perfecte: AVIdemux http://files8.blogspot.fr/2010/05/avidemux-253.html  si MKV Toolnix http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html#macosx

urmeaza acum pasii convertirii:
1. se deschide Avidemux, se trage in el filmul ce necesita convertirea, o sa va apara la un moment dat un dialog: click pe NO apoi, imediat dupa, alt dialog click pe YES.
2. dupa aceea in stanga va apar 3 taburi: unul “video”, unul “audio” si al treilea “format”.
facem click pe scrolling list de sub AUDIO si selectam ac3 lav. apoi in caz ca nu aveti conectat un sistem audio care sa stie 5.1 click pe scroll-list de filters si la mixer alegem stereo.
3. mergem in bara pe tabul audio si facem click pe save apoi un dialog prompt ne va intreba unde sa-l salvam. salvam unde vrem si sub ce nume vrem adaugand la numele respectiv si “.ac3” apoi save.

dupa ceva timp(ce variaza in functie de dimensiunea fimului) AVIDemux isi termina treaba si putem sa-l inchidem.

4. se deschide acum MKVToolnix facem click pe butonul “Add” si adaugam filmul pe care dorim sa-l convertim. ne va aparea ca in imaginea atasata.
5. debifam daca vrem inlaturarea sunetului cu DTS.
6. se apasa din nou pe ’‘add” si adaugam fisierul .ac3 creat mai devreme cu AVIDemux.
7. se selecteaza linia cu ac3, si sub el facem click pe linia cu scroll de la default track flag si selectam YES. daca nu doriti inlaturarea definitiva a DTS-ului dar doriti ca sunetul principal sa fie ac3, faceti ca la inceputul pct 7, doar ca bifati inapoi si linia DTS, sub el facem click pe linia cu scroll de la default track flag si selectam NO
8. selectati numele de iesire si locatia fisierului rezultat de la tabul: output filename

9. dupa ce va asigurati ca ati urmat toti pasii de la 4-8 apasati pe start Muxing.

10. tadaaaaa, aveti un fisier MKV cu sunet AC3(dupa caz ac3 principal si DTS secundar)

sper sa va fie de folos.

p.s. pontul meu ar fi sa va formati mana pe sample-uri.
p.s.2 puteti sa-l puneti eventual si sticky sau la wiki… daca administratia considera ca merita.

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

In sfarsit, mai apare un tutorial pe macuser! Multumim.

Vad doua probleme la solutia ta:

1. Cu MKVToolnix (mkvmerge) trebuie sa refaci in totalitate filmul, inclusiv pista video, ceea ce dureaza mult.
2. Ai pus screenșoate din Windows smile

Cred ca o solutie (mult) mai rapida este combinarea AC3-ului cu pista video folosind MKVtools. Nu e free, dar 5 dolari nu-i mare branza. MKVtools stie sa faca pass-thru, adica pista video (in cazul nostru) nu mai e encodata, pentru ca nu e nevoie, si e procesata doar cea audio. Castigul de viteza ar trebui sa fie foarte mare. Nu am probat, insa…

In plus, MKVtools stie si el sa extraga pistele necesare.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Scuze dar e prea mult.

Mai bun e mkvdts2ac3 de aici

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.11.09

In vremurile in care mai aveam timp sa ma uit la filme am folosit cu succes EZmkvDTStoAC3, un programel pentru windows (de fapt este un wrapper pentru o parte dintre programele mentionate de GabrielL si altero). Punctul forte este usurinta de utilizare, dupa ce ai instalat tot ce trebuie alegi mkv-ul, apesi pe un buton si-l lasi sa-si faca treaba (dureaza cateva minute).

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ideea la mkvdts2ac3 e că, odată instalate programelele alea, nu trebuie decât să deschizi o fereastră de Terminal și de acolo să scrii

mkvdts2ac3 /cale/numefisier.mkv 

și face el toată treaba.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Uitasem, mai e si remux.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

E bun remux: am facut acum o proba si pentru un film de 1 ora 55 minute, MKV cu DTS, i-a luat cam 6 minute sa-l converteasca in AC3. Si i-am schimbat si containerul in M4V, de-al dreak smile

[ Modificat: 28 Noiembrie 2012 02:55 PM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Arată fain. Cred că o să-l încerc și eu când ajung pe acasă. Mie unul mi s-a părut mai lejer să scriu în Terminal o singură comandă decât să fac o droaie de operații cum a propus Gabriel. Poate că din cauză că-s mai comod. Remux ăsta pare să fie la fel de comod.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

iti lasa untouched video. nu-i mai face nimic, doar scoate sunetul dts si-l pune pe cel ac3. screen le-am pus de pe net ca sunt la birou smile
procesul cu mkvtoolnix dureaza 2 minute.

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Aha, OK. Incearca si remux, cred ca o sa-ti placa.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Păi și mkvdts2ac3 îți lasă video în pace. Și se bazează tot pe mkvtoolnix. Și durează la fel de puțin. Soluția lui altero parcă e cea mai elegantă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

mkvdts2ac3 este cel cu terminal, nu?

nu prea m-a convins ideea, deoarece nu-mi plac chestiile de gen, prefer ceva cu gui.

o sa incerc si remux propus de altero, mai ales daca e un singur program care face chestia asta. dar w-e viitor cand mai prind putin timp liber de la nevasta ptr prostiile mele :D

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Super, multumim pentru idei.
Si eu am TV LG cu port USB..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

f bine merge cu remux. mi-a placut. incerc sa fac un film cu ambele.. sa vedem diferente, si apoi hotarasc la care raman

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05
GabrieL - 03 Decembrie 2012 02:57 PM

f bine merge cu remux. mi-a placut. incerc sa fac un film cu ambele.. sa vedem diferente, si apoi hotarasc la care raman

Revino te rugam cu detalii, benchmarkuri, review full, note etc!
Eu unul recunosc ca de lene, cand aveam ceva cu DTS, vedeam pe laptop, sau pe TV-out..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

merge f rapid,

cand o sa am timp sa vad cum se comporta, ca si spatiu, si calitate a sunetului, perceputa de mine..

Semnătură 

just !

1 din 2
1

‹‹ Cubase AI5 pe Lion      Intrebare iTunes... ››