Fisier 12metri x 2,3metri
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.12.07

Un sfat va rog…

Trebuie sa machetez un autocolant de dimensiune 12 metri x 2,3 metri.

Baza este compusa din poze, cum pot sa-l machetez fara sa-l sparg.

Am incercat sa-l fac la scara de 1:10 insa dupa 10 min Mac Pro-ul din semnatura crapa…

Vreo parere?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

1200x2300 mm / 200 dpi
dacă ai muuulte poze, din când în când mai dă flatten la layere
si lucrează în RGB, dacă e musai necesar faci la cmyk după ce salvezi jpegul final

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

12000x2300 mm vrei sa zici, nu?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

așa, am pierdut un zerou
smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

la nevoie poți scădea rezoluția pină la 80 dpi
nu ai nici o indicație de la producător?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Nimic… eu cand am incercat pe 1:10 am luat-o logic si fisierului i-am dat 1500 dpi…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

ar fi fost bine să știi de la începutul lucrării
altfel o să te trezești că nu ai pe ce salva și transporta fișierul smile

mașinile care imprimă așa ceva au o rezoluție nativă de 16 dpi - de aceea la fișiere gigantice poți merge cu rezoliția până la 80 dpi
dar mai sunt și alți factori de luat în calcul, de aceea ar fi fost bine să ai specificațiile tehnice, să nu faci munca de două ori

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

Nu-i bun MacPro-u’ :D

Io zic să-l dai. Mă ofer să-l primesc io de pomană  cheese

1:10@300dpi e totuna cu 1:1@30dpi.
Înseamnă că 1:10@1500dpi e 1:1@150.
Poți încerca un 1:10@100

Curios este că eu am avut un mesh de 15x10 metri, e adevărat că nu erau foarte multe layere și care a mers pe un MacPro 1.1 cu 5G ram.E adevărat că se târa și mi-a bătut recordul pt fișerul de scratch…
(a crăpat in primă fază de vreo 2 ori până să mă prind de unde vine, aveam un hdd de 160 liber, curat, pus ca disc scratch primul în listă. A fost nevoie să bifez și celelalte 3 hdd-uri interne din listă + un extern de 320 pe firewire ca să-l pot termina. 550Giga fișierul de scratch)

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

smile) Mac-ul sigur nu cred ca este de vina, mai degraba ala din spatele tastaturii.

Explic mai bine situatia.

Am luat-o la inceput cu Photoshop CS6 sa ma misc mai repede. Deschid fisier la dimensiune de 1190 x 230 cm cu 150 dpi si pun mousul la lucru. Dupa aproximativ 3 poze importate si 4 shape-uri cu gradient aveam scratch de 39GB si deja un lag foarte mare OS.

A doua incercare a fost la scara de 1:10 adica 119 x 23 cm si 1500dpi si acelasi rezultat.

Asa am primit indicatiile, sa lucrez la 150dpi.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

la lucrul cu fisiere asa mari, foloseste mereu PURGE
wink

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

... iar în preferințe, la file handling, pune bifa la PSD and PSB file compatibility…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Roman
Macuser din: 17.05.12

Lucrează la scara 1:10 maxim 300 dpi sau 1:1 maxim 100 dpi. Contează foarte mult dacă rezultatul (mesh, banner, autocolant etc) va fi privit de aproape sau de la distanță. Am lucrat mesh-uri la 20 dpi și nu a fost nici o problemă din cauză că erau puse pe blocuri (în general) deci privite de la mare distanță. De aprope se vedeau pixelii smile. În general orice machetă lucrată la scara 1:1 și 100 dpi se vede perfect chiar dacă e privită de la 50 cm sau mai aproape.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București

Mac® are drepatete 1:10 nu inseamana sa maresti rezolutia, deci faceai 12mx2.3 la 30dpi, sau tai un zero la dimensiuni si lasi 300dpi, adica cum zicea si Dacu 1200x230 la 300dpi. Ma mir ca Mac Pro nu a scos o manutza sa-ti dea si 1-2 palme, avea si drepatete.