Problemă conectare internet wi-fi
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 29.12.08

Bună!
Am un macbook unibody din 2009, cu Mountain Lion și toate update-urile la zi. Browser de net: Safari.
Cam de vreo lună am observat că internetul merge din ce în ce mai prost, acasă. Furnizorul este UPC, am un router dlink. Culmea e că mai am un laptop cu Windows, pe care nu prea îl folosesc, dar pe ăla mi-a mers internet-ul acceptabil. Soția, care are un laptop tot cu windows s-a plâns și ea de astfel de probleme, dar nu așa acute ca la mac-ul meu.
La rețeaua de la servici, prin cablu, internetul merge brici.
Astăzi chiar m-am enervat, am stat 5 minute până s-a deschis google.ro!!! Așa că am dezactivat wi-fi și am conectat iPhone-ul, cu funcția de personal hotspot. Internetul merge ceas! Mă gândeam că router-ul e de vină, chiar mă pregăteam să îmi iau un Time Capsule de nervi. Dar iPhone-ul e conectat la internet acasă tot prin dlink?!
Așa că nu mai știu, e router-ul de vină, e laptop-ul meu cu ceva probleme?
A mai pățit cineva așa ceva?
Încă nu am sunat la UPC să verifice și ei semnalul.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

trece și tu, la DNS server: 8.8.8.8, 8.8.4.4 pe lingă ce mai ai tu acolo…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 29.12.08

Am trecut cifrele respective la DNS și acuma se pare că merge bine!!!
Mulțumesc mult!
Am găsit niște tips and tricks pe OSXDaily, pentru rezolvarea problemelor de conectivitate la Mountain Lion, și care din ce am văzut sunt destul de frecvente.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.01.07

Ca sa nu mai deschid un topi separat, aceleasi simptome le am si eu, dat in timp ce browserul refuza sa mearga, clientul de torenti trage in continuare. Are cineva vreo idee care sa fie explicatia?

Semnătură 

Mac Mac

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile
cind o să oprești torentele o să meargă și browserele
așa pățești când pui nelimitat la bandă...
smile