Nu mi-am mai actualizat de ceva vreme aplicatiile de pe iPad, si am vazut ca numarul celor care necesita update a crescut pe la vreo 40.
Dintre acestea, doar unele sunt folositoare (pe celelalte sa spunem ca le-am “incercat” sa vad ce fac)... asa incat as vrea acum sa renunt la cele care nu ma mai intereseaza.
Cum as putea sa fac asta?
Stiu ca le pot sterge de pe iPad, insa as vrea ca aplicatia “App Store” (ca si iTunes dealtfel) sa nu ma mai instiinteze deloc sa-mi actualizez aplicatiile pe care le-am “cumparat” (de fapt sunt free) in trecut. Practic, My Apps este acum plin de multe aplicatii pe care nu le mai doresc, si nu stiu cum sa le “des”-cumpar.
șterge-le de pe ipad, și atunci nu o să mai primești mesaj de update
nu vei primi niciodată un mesaj de update la o aplicație pe care nu o ai instalată pe deviceul pe care-l folosești
șterge-le de pe ipad, și atunci nu o să mai primești mesaj de update
nu vei primi niciodată un mesaj de update la o aplicație pe care nu o ai instalată pe deviceul pe care-l folosești
Din păcate nu este așa, pe iTunes încă apare.
Spre exemplu aplicația “Checkers and Draughts”, tocmai ce am șters-o de pe iPad (așa este nu mai apare ca update la aplicația App Store), însă la conectarea iPad-ului cu calculatorul, în iTunes secțiunea Apps este încă acolo, cu opțiunea “Install”.
Aș vrea să renunț complet la aplicație, ca și cum nu aș fi instalat-o niciodată, să aibă fix același tratament ca și celelalte sute de mii de aplicații de pe App Store pe care nici nu le cunosc.
Tocmai asta e problema, că nu merge ștearsă...
Din screenshot-ul atașat se poate vedea că singurul buton disponibil (în iTunes) este “Install”.
Pentru alte aplicații există “Remove”, care se referă la ștergerea de pe iPad, moment în care “Remove” se va transforma în “Install” (pe iPad).
Ce vreau eu este să șterg complet acea aplicație din lista mea de Apps.