Itunes Gift Card nu merg in Romania?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.12.12

Buna ziua,

Am o nepotica in Romania, i-am cumparat un Ipad si un iPhone.
de curand a fost onomastica ei si m-am dus si am cumparat doua carduri valorice de la Future Shop In Canada (pentru ca locuiesc in Canada).
I-am dat codurile pe email si imi spune ca nu functioneaza in Romania. Sincer nu am stiut de aceasta problema.
Am trei intrebari:
1. Pot aceste carduri fi folosite, schimbate, etc?
2. Daca nu, domniile voastre de unde cumparati carduri valorice ca sa le oferiti altora ca si cadou? Si care sunt formele de plata, doar credit card sau exista si alte forme?
3. Exista forma de a cumpara Gift Certificate ( se emite un cod valoric prin email celui caruia ii dati cadoul); daca cumpar din canada un Gift Certificate prin iTunes, este automat transforamt in euro? Functioneaza in Romania, au ba?

M-am uitat pe sitel apple Romania si nu ofera nicaieri gift cards.

Multumesc pentru opinii.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Salutări și bine ai venit pe forum !

Din păcate iTunes Cards sunt country specific.
iTunes Store România acceptă iTunes Cards începând cu 29 septembrie 2011, când a fost lansat iTunes Music Store Romania. Dar, ca orice iTunes Store, le acceptă numai pe cele emise pentru România.

Pentru situația voastră văd două posibilități:
  1. nepoțica - utilizator nou iTunes - și-ar putea face cont fără card bancar pe magazinul canadian. Va putea astfel folosi creditul cardurilor deja cumpărate, dar contul va trebui alimentat și pe viitor în același fel - cu gift cards sau certificates cumpărate în Canada. De asemenea va putea cumpăra sau închiria filme, lucru încă indisponibil pe iTunes Store România.
  2. nepoțica își face cont pe iTunes Store România, tot fără card bancar dacă e minoră. Contul va trebui alimentat cu iTunes Cards sau certificates pentru iTunes Store România. Certificatele deja cumpărate pot fi vândute/utilizate în Canada.

Și acum, ca să răspund punctual la întrebările tale:
1. Numai folosind un cont pe iTunes Store Canada.
2. Eu personal am card pe contul meu iTunes RO. Soția are contul iTunes fără card. Când vrea o aplicație fac “gift this app”, când vrea muzică sau cărți cumpăr un Gift Certificate. Dar asta merge între două conturi iTunes RO.
3. Nu și nu.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov,Romania
Macuser din: 22.01.11

Mai simplu:Gift Cardurile din Canada merg doar pe Canada.Isi poate face un cont fara card pe aceasta tara si sa le foloseasca.

Semnătură 

MacBook Pro 15” 2016
iPhone 7 Plus Jet Black 128 GB
Apple Watch Series 2 42mm Stainless Steel

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsuri.
Acum stau intr-o dilema, nu stiu care este cea mai buna alegere. Eu personal nu folosesc itunes, dar deja le-am cumparat.
Exista dezavantaje in utilizarea unui cont canadian cand esti in Romania?
Este greu sa treci de la contul canadian la cel romanesc cand vrei sau nu?
Daca chiar ai downloadat un continut destul de solid din ma gazinul canadian, cum il poti salva daca pe viitor doresti sa renunti la el si sa ramai cu cel romanesc?
Ulterior, se poate schimba doar tara l id-ul canadian si facut romanesc daca se doreste acest lucru?

Nu-i asa ca v-am facut capul mare?:)

Va multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Exista dezavantaje in utilizarea unui cont canadian cand esti in Romania?

Creditarea contului trebuie făcută cu Gift Card sau Gift Certificates pentru magazinul canadian. Cu un unchi în Canada n-ar trebui să fie o problemă, atât timp cât vă înțelegeți asupra cuantumului anual.

Este greu sa treci de la contul canadian la cel romanesc cand vrei sau nu?

Un cont iTunes poate fi trecut pe altă țară, dar în acel moment trebuie indicată o metodă de plată valabilă în noua țară. Aceasta poate fi numai un card de debit sau credit valabil pe numele titularului contului.
Este o facilitate pusă la dispoziția celor care se mută în altă țară. Dacă nepoțica e minoră, va putea face acest lucru abia după ce va putea avea un card al ei nominal.

Daca chiar ai downloadat un continut destul de solid din ma gazinul canadian, cum il poti salva daca pe viitor doresti sa renunti la el si sa ramai cu cel romanesc?
Ulterior, se poate schimba doar tara l id-ul canadian si facut romanesc daca se doreste acest lucru?

Da, se poate, dar conținutul din contul canadian care nu este disponibil în magazinul românesc nu va putea fi transferat. Filmele în particular și acele aplicații sau albume disponibile numai în magazinul canadian.

Alt scenariu de luat în considerare este că pe un iPhone sau iPad pot coexista aplicații sau filme din mai multe conturi iTunes (maxim 5). Te loghezi cu contul românesc și descarci aplicații gratuite, logout din Settings -> Store, login cu contul canadian și poți cumpăra/descărca aplicații, muzică și filme conform creditului. Atât timp cât faci operațiile astea numai pe iPad conținutul celor două conturi poate coexista. Problema apare atunci când vrei să sincronizezi iPad-ul cu iTunes pe calculatorul personal, PC sau Mac. Personal cunosc pe cineva care face exact așa pentru filme, dar eu unul nu m-aș complica în felul ăsta.

Uite încă ceva exemple:
https://discussions.apple.com/thread/3777008?start=0&tstart=0
http://www.ilounge.com/index.php/articles/comments/changing-itunes-store-accounts-when-moving-to-another-country/

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Va multumesc frumos pentru detalii.
Am trimis la randul meu informatia primita. Daca doreste sa deschida un cont canadian vom face asa, daca nu, va tine ce au si eventual parintii vor cumpara din cand in cand gifturi de la iTunes Romania. Mie imi pare rau ca am dezamagit copilul, asta e.

O sa fie problema cu Itunes de pe computer, cred ca mai bine raman pe RO unde sunt acum si gata, voi folosi eu cardurile cu pricina.

Multumesc inca o data si Sarbatori Fericite tuturor!

‹‹ Gift      Eroare Sync Itunes ››