Sondaj
Ce fel de UI preferati?
OS look & feel 19
Cross-Platforms look & feel 3
Indiferent 2
Total voturi: 24
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
OS vs Cross-Platforms look & feel
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.09.06

M-am apucat sa ma joc cu JavaFX si am vazut ca sunt multe dezbateri pe net referitor la viitorul aplicatiilor si mai ales la portabilitatea lor fata de sistemul de operare.
Sunt voci care prefera doar aplicatiile care au User Interface la fel ca sistemul de operare, altii care prefera sa vada aceasi interfata indiferent ca ruleaza aplicatia pe Mac, PC sau Linux.

Ca parere personala, ce fel de aplicatii preferati?
Aplicatii cu functionalitati diferite, dar cu acelasi aspect, sau aplicatii “alien” unde fiecare a desenat butoanele si restul elementelor cat mai fantezist cu putinta, dar care arata la fel pe orice sistem de operare?

Ar fi interesant si o lista a aplicatiilor care nu arata nativ pentru Mac si pe care le folositi curent.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Eu sper ca lumea sa scape intr-un final de java, cel mai oribil mediu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 06.12.11

Încă se mai învață la scoală , deci slabe șanse să dispară rapid :(

Semnătură 

MacBook Pro 15”  i7 2.2GHz/ 16GB/ 500GB SSD ,  10.11
MacBook Air 13”  i5 1.3GHz/ 4GB/ 256GB SSD ,  10.11

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 26.03.10

si Pascalul se mai invata la scoala.. Java nu dispare inca nu pentru ca inca se mai invata la scoala!

Semnătură 

 iPhone 5 16GB black, iOS 7 beta 5
 MacBook Pro 15” Unibody, Late 2011 2,4 Ghz Intel Core i7, 8GB RAM, 128GB SSD, Radeon 6770 1GB, HiRes Display, OS X 10.8.3
 Thunderbolt Display

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Moderator

Se pare ca cei care folosesc java n-au nicio intentie sa faca softuri ca lumea, sunt de departe cele mai urate interfete pe care le-am vazut. Ultimul care l-am incercat a fost unu de chitante gasit pe forum, l-am sters instant. Mai era unu pt audio pe care l-am folosit de nevoie.

Uite un exemplu care arate la fel peste tot, desi nu e tocmai soft, e o prezentare: http://prezi.com

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Nu-mi place Java, prefer un soft adevarat integrat cu OS-ul. Java e o relicva vie, ca si Flash-ul - doi “virusi” de cea mai joasa speta.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.09.06

Sunt de acord ca interfetele create in Java numai user friendly nu se pot numi…
totusi cu NetBeans se pot face interfete care folosesc “SystemLookAndFeel”, deci aplicatiile vor arata exact ca cele native pe Mac, Win sau Linux…

Ce solutii exista pentru a porta o aplicatie dezvoltata initial pe Mac pe alt sistem de operare, decat sa fie rescrisa de la inceput in Java, si odata rescrisa sa poate fi distribuita pe orice sistem?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Moderator

Nu stiu cate solutii sunt dar mie imi place una: Haxe.
Exista pt haxe o librarie cu care poti face aplicatii crossplatform, desktop, mobile… http://www.haxenme.org
Are mai multe layere pt ca altfel n-ar fi posibil, dar totul e convertit la cpp si compilata nativ. Si cum este in continua dezvoltare mai sunt si lipsuri, componentele native dar se poate rezolva cu extensii. Se preteaza pt jocuri, eu chiar acum lucrez la un joc pe care l-am facut tot in haxe dar pt flash, acum il compilez pt mac, ios si android. Asta din urma intotdeauna da batai de cap, doar are legatura cu java.

Daca ai deja aplicatia pt mac poti sa pastrezi logica dar sa refaci interfata pe sistemul care te intereseaza.

Semnătură 

Mcintoshing…

‹‹ Funny error      Ajutor PHP ››