In sfarsit m-am hotarat sa-mi cumpar si eu o tableta, insa sunt total indecis daca sa-mi cumpar un ipad4 sau un nexus10. Intentionez sa o folosesc strict pentru web browsing, flipboard, youtube, gmail si music player.
Singura retinere pe care o am este legat de acel Itunes Sync care ma omoara, pentru ca nu pot fi independent de calculator si pentru ca itunes imi displacea total. Pe mac-uri folosesc ubuntu, osx-ul l-am dat jos si prin urmare nici nu mai am acces la itunes.
Exisa vreo aplicatie decenta in app store care sa-mi permita sa copiez mp3-urile local pe ipad ca si fisiere (in sandbox-ul aplicatiei, evident)? Da stiu, google e prietenul meu, insa singura aplicatie pe care am gasit-o se numeste generic “MP3 Player - (NO iTunes Sync + Lyrics Display)” si arata dubios. Sau si mai bine: pot sincroniza player-ul din ipad cu un itunes server si in felul acesta sa-mi importe melodiile?
Atata vreme cat poti sa iti cumperi muzica direct de pe ipad, nu e nici o problema. Idem si pentru aplicatii. Dar eu zic ca nu prea o sa iti vina sa dai o galagie de bani ca sa iei inca odata muzica pe care o ai deja.
PS: de ce doamne iarta-ma nu ti-ai lasat osx pe aparate?
Muzica pe care o am, cateva sute de melodii probabil, am cumparat-o deja odata (in decursul a multi ani) si inca odata nu o mai cumpar, ca ar depasi pretul ipad-ului si e o prostie. O parte provine de pe discuri de vinil, o parte de pe sacd, etc. In plus majoritatea melodiilor mele nu sunt disponibile pe itunes store.
Motivul pentru care am renuntat la osx e pur personal si tinand cont ca acest forum e al utilizatorilor apple nu vreau sa deschid polemici
Din raspunsul tau inteleg ca singura optiune de a evita sincronizarea cu itunes e sa cumperi tot continutul audio/video de la apple?
Pai sincer daca nu gasesti o solutie sa rulezi in crossover sau cine stie ce altceva itunes… Alte aplicatii sa se inteleaga cu idevice-urile eu nu am vazut. Nici nu prea am cautat, de ce sa vorbesc aiurea. Am un amic ce a incercat in lung si in lat sa ruleze pe ubuntu in toate modurile itunes ca sa isi puna chestii pe iphone. Din pacate nu a reusit. Poate ai totusi succes tu. Lui i se instala sub crossover dar nu ii recunostea iphone-ul. Mai sapa pe net poate ai mai mult succes decat amicul meu.
Ubuntu în loc de OS X ? ooooookay ... De gustibus non est disputandum
Pentru transferul melodiilor, încearcă să pui iTunes cu WINE
Sau folosește un alt player de muzică pe iPad în loc de cel implicit.
Player-ul implicit nu “merge” cu MP3-uri puse într-un folder, ca pe vremea bunicii - cu melodiile se transferă și o grămadă de meta-data cu rating-urile, de câte ori le-ai dat play, de câte ori ai dat skip la o melodie, informațiile despre albume, volum per melodie, e.t.c. - în felul ăsta player-ul poate să facă “Smart Shuffle” atunci când asculți muzica aleator, cântând cu predilecțiile melodiile tale preferate ș.a.m.d. Iar la următoarea sincronizare informațiile noi se transferă înapoi în librăria iTunes.
Si eu folosesc iTunes doar pt Sync Agenda, Calendar si Aplicatii si Radio pe net, in rest mi se pare o porcarie… dar va rog nu dati cu pietre ... jur ca am incercat de “n” ori dar logica mea nu se pupa cu logica Apple / iTunes si prefer sa-mi traiesc viata asa cum vreau eu nu cum vrea Apple cu iTunes.
Eu dupa indelungi cautari si variante pe Aifon folosesc :
psergiu - remarca cu “vremea bunicii” e total deplasata si ignoranta in acelasi timp. Acele metadate de care vorbesti nu sunt altceva decat niste informatii ierarhizate intr-un pseudo-db destul de spartan l-as numi eu, care culmea, e distribuit tot intr-o stuctura de fisiere. Din punctul meu de vedere e o ofuscare inutila. Daca toti am programa “din icoane” si in ziua de azi am fi tot la stadiul de “pong” pe “atari 2600”.
GUR - mersi mult de sugestie, o sa studiez alternativa.