ce legatura are dimensiunea fisierului ? am avut de 100 de 500 de 1 gb de 2 gb ... toate erau ok
poate te referi la rezolutie 1080p-ul mie nu mi-l duce imac-ul :(
e un HDTV nu stiu exact ce rezolutie are ca nu-l pot deschide cu mai nimic
VLC-ul e singurul care deschie macar o fereastra, se aude sonorul, dar imaginea ramane blocata. din can in cand se mai misca ceva, dupa care moare. in mesajele de eroare spune ca e prea lent macul
sa ma ierte Dumnezeu, dar am iMac G5 la 1,8 cu 2 GB de memorie. placa e de numai 32 da nu ar trebui sa faca asa. fisierul are 8GB, dar am si un sample de 40MB care face lafel
mPlayer e mort complet si e, ca si VLC, ultima versiune.
exact aceeasi problema o am si eu,computer too slow(in vlc),dar la mine e vorba de un pb g4 cu 1,5 giga de ram si placa video de 64.totusi fisierele avi hd le pot vedea,cand e vorba de .mkv se deschide fereastra,merge sonorul si gata,no video.mare ajutor am nevoie.spre ex daca ma uit la un trailer de pe site ul apple la 720p se vad excelent,fisierul asta tot de 720p dar .mkv nu pot sa l vad….idei?ce e de facut?...
nu stiu, s-ar putea sa fie totusi o problema de codecuri
HD de la Apple sunt H264, format nativ pt QT, asa ca merge ca si unse. pe alea le dai pe derulare inainte sau inapoi si merg ok. am luat trailere care erau atat de mari ca ieseau din ecran si mergeau perfect
alte formate desi playate de QT, daca nu sunt native merg cu intreruperi la derulare, sacadate, uneori duc la craparea QT.
in niste tipsuri despre iPod citeam ca e bine sa ai melodiile in format AAC care e nativ. procesorul iPod-lui il stie cel mai bine. toate celelalte formate duc la o suprasolicitare a proc-ului si implicit la un consum mai mare de energie
astea matroska sunt cam buboase.. si la minemerg dubios alea in 1080i..ca de p nici nu incape vb
vb aia.. h264 si kktu de windows media9 pro..merg unse. dubios ce e drept.. dar ata ete realitatea
ar fi o idee sa te uiti oleac si la ce filme scoti, aici ma refer la rezolutie.. ar fi indicat 720i sau p. nu am avut niciodata robleme cu 720’u
am scris la cineva de la matroska acolo si uite raspunsul la subiectul nostru mult dezbatut: Sorry,
but it seems most Mac’s are too weak (CPU wise) to play HD-TV AVC content in sync. Please note this is not the fault of matroska (the container) but of the used video compression method (AVC ; h.264), and the available decoders for it.
VLC and mplayer should be your best bet on MacOSX, if they fail on this file (with your CPU) i fear you dont have any better options. You may try the corecodec.com people if they offer a MacOSX version of their Coreplayer, using the very efficient CoreAVC decoder library for AVC/h.264 decoding.
In concluzie de ai un mac intel ai toate posibilitatile sa merga bine,de ai un ppc…hmm…trebuie sa trec neaparat la intel,am rams in urma.
Aşa cum a zis tipul de la Matroska, nu e vina formatului lor. Matroska nu este o metodă de codare video, ci pur şi simplu un container care poate include video şi audio codate în diverse formate. Problema e la computer, care e prea slab ca să decodeze stream-ul video. Mai poate să fie de vină şi player-ul, dacă nu este optimizat suficient pentru Mac sau pentru formatul video respectiv. La mine, un film HD WM9 mergea foarte prost în VLC, pe când în QuickTime + Flip4Mac a mers bine.
e clar ca aplicatiile sunt problema, nu formatul HD sau marimea fisierului
am gasit MKVtoolnix 1.6.5 pe macupdate
ia uite ce spun respectiviii domni pe situl lor:
“MacOS X 10.3 (and probably 10.4)
Shawn Holwegner is no longer maintaining his OpenSource packages. Therefore 1.6.5 might be the last release for Mac OS X. If you want to volunteer for maintaining MKVToolNix on Mac then please drop me a mail. Here’s version 1.6.5 in standard pkg format”.
Da, stăm prost. Eu aş plăti pentru un player făcut ca lumea, dar din câte ştiu chestiunile legate de licenţierea anumitor formate împiedică dezvoltarea unor aplicaţii comerciale.