1 din 2
1
Aranjare melodii în iTunes
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

în acest thread hai să spunem cum ne organizăm melodiile (cumpărate legal firește) în iTunes că poate mai luăm idei unii de la alții.

Eu i-am zis așa: “Keep iTunes Music folder organized” dar am debifat “Copy files to iTunes”
CD-urile rip-uite cu alte tool-uri decăt iTunes (majoritatea) le țin organizate pe directoare așa:

nume_artist/
           /
19xx-nume_album/
           /               /
01 Nume Mp3 Cum o fi El.mp3

...
           /
Mp3 Nesortat Pe Albume.mp3
...
various_artists/
               /
nume_album-19xx/
                               /
01 Nume Mp3 Cum o fi El.mp3 

numele directoarelor sunt toate cu litere mici fără spațiu și caractere speciale, “.” sau “-” în numele artistului sau albumului. doar cu “_”.
19xx - anul apariției albumului (dacă îl știu) - aceiași cifră o pun și în iTunes.

în iTunes:
dacă am 2 melodii:
Gigi - Muzică
Gigi și Ionel - Noua Melodie

prefer ca a doua melodie să o trec ca: Gigi - Noua Melodie (with Ionel) ca să nu am același artist de ș de ori.

Albumele de compilații sunt puse in various_artists/ și le pun bifa de Compilation și Album Artist ca “Various Artists”

pe cât posibil am grijă ca fiecare melodie din albume sa fie Melodia X of N și cd Y of M (chiar dacă e 1 of 1)

Am pus cover la toate albumele la care le-am găsit cover (la unele CD-uri care le-am “ripuit” era coperta “nescanabilă”  wink )

Ce nu m-am hotărât încă cum să fac este:
- Genre - să folosesc strict lista din iTunes sau să pun genuri noi la greu ?
- Melodii nesortate în albume - gen toate melodiei formației 666 & prietenii lor care nu vreau să le șterg dar nici nu le iubesc atât de mult să le împart pe albume și să le pun poze. Problema e că în CoverFlow view îmi poluează ordinea cu coperți goale pentru fiecare melodie în parte. Mă gândeam să le bag într-un album generic numit “Various” la care să îi pun cover o poză cu artistul. Voi cum faceți în cazul ăsta ?

Mulțumesc.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

eu ca sa fiu sincer m-am lasat pe mana lor cu organizare si asta datorita unui simplu fapt: nu am melodii razlete prin mac.
numai albume si discografii.
stiu, recunosc, sunt nebun, da asta e. mi-au mai spus-o multi. boala grea, mai ales ca n-am apucat (din lipsa de timp) sa ascult nici macar jumatate din ce am. si sunt peste 200 GB
deci, la mine in calculator n-o sa vezi altceva decat albume COMPLETE. (bine, si compilatii dar nu facute de mine, de la mama lor)
absolut tote sunt cu tagurile in regula (nr. trak, nr. disc, an aparitie, cover etc)
ce ma dearanjeaza cel mai mult e faptul ca, la o discografie completa as vrea sa am aranjate albumele pe hard in functie de an si nu in ordinea alfabetica a albumelor.
chestia asta se poate rezolva adaugand in taguri, anul inaintea denumirii albumului, dar avand si un tag special pt an ar fi fost misto data iTunes ar fi avut o astfel de optiune.
ar mai fi o chestine, chiar ma gandeam sa le sugerez asta (dar mai bine stau in banca mea, caci as fi probabil singurul nebun care ar face asta) sa poti aranja pe hard si in functie de alte criterii
ex: am disacografia completa Led Zeppelin toatee bunesi frumoase numai ca nu m-am multumit numai cu atat. am si albume cu Robert Plant si cu Jimmy Page si John Paul Jones si as vrea se le grupes pe toate intr-un folder cu Led Zepelin fara sa fac nu stiu ce magarii prin taguri. nu mai spun daca am vre-un album gen “Tribute to…...” interpretat de o gramada de artisti care e bifat ca si compilatie si imi sate in folderul special creat de iTunes “Compilations”
oricum pana la urma aranjarea lor pe hard nu e atat de importanta atata timp cat ai interfata iTunes care e super ok. poti avea probleme doar in cazul in care vrei sa arzi un CD si tre sa cauri prin hard. dar si asta se rezolva cu SmartPlaylist
in rest toate bune si frumoase

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

@psergiu - vad ca nu’s singuru care inca mai asculta 666 grin

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
STef… - 13 Ianuarie 2007 11:54 PM

dar avand si un tag special pt an ar fi fost misto data iTunes ar fi avut o astfel de optiune.

Dar exista asta (vezi poza).
Iar cand vreau sa ard un disc, eu fac asa:
- ori fac un playlist numit “4 burn” in care trag toate piesele necesare, ori
- le drag pe desktop, intr-un folder nou.

In rest, folosesc mult campul de comments, unde imi pun diferite cuvinte, care apoi sunt folosite in Smart Playlisturi.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
altero - 14 Ianuarie 2007 12:37 AM

dar avand si un tag special pt an ar fi fost misto data iTunes ar fi avut o astfel de optiune.

In rest, folosesc mult campul de comments, unde imi pun diferite cuvinte, care apoi sunt folosite in Smart Playlisturi.

Majoritatea covîrșitoare a audiotecii mele este formată din cd-urile care nu mai au loc în casă și pe care le-am „comprimat” în format m4a, astfel că pe un dvd audio încap nu-ș cîte cd-uri + alte cd-uri pe care le mai împrumut.
Singurul lucru pe care nu am aflat cum să-l rezolv este următorul: dacă sînt conectat la web, cînd bag cd-ul se duce automat pe un site și îmi pune frumos titlurile originale ale melodiilor, înlocuind enervantele track 1, track 2… cu numele original. Chiar mă întreabă, dacă e vreun grec acolo, dacă să aleg în greacă sau în transcriere.
Ei bine, dacă sînt la țară și fac operațiunea asta, am doar track 1 etc, iar dacă vin și mă conectez la net, nu mai pot recupera titlurile originale, ca atare trebuie să iau de la capăt conversia ca să scap de acele nume generice ale pistelor. Deci, se poate ori nu reface lista titlurilor originale dacă, inițial, s-a făcut conversia fără conexiune la net?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cum fac eu:
1. Eu am bifat “Copy to iTunes”. Nu mă interesează numele fișierelor, a directoarelor, sau cum le organizează pe disk iTunes pentru că, așa cum am mai zis, eu nu interacționez niciodată cu ferestrele Finder când ascult muzică, numai cu fereastra iTunes.
2. Fiecare melodie are tag-urile corecte, nume, artist, album, an și copertă.
3. La “genre” mă mulțumesc cu ce găsesc în iTunes. Singurul gen pe care poate că aș fi nevoit să-l introduc ar fi MANELE LOL dar la mine chiar nu e cazul, nu ascult așa ceva.
4. Chiar și melodiile răzlețe au ceva pus copertă, în 98% din cazuri au coperta single-ului sau a albumului, restul au o poză cu artistul.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 14 Ianuarie 2007 12:37 AM

cred ca nu m-ai inteles
exact asta spuneam si eu. avind in vedere ca au taguri pt an, ar fi misto daca organizarea pe hard s-ar face astfel:
(valabil doar pt albume) Artist->Year->Album….

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 14 Ianuarie 2007 07:08 AM

Deci, se poate ori nu reface lista titlurilor originale dacă, inițial, s-a făcut conversia fără conexiune la net?

E de preferat ca atunci cand convertesti un CD sa ai aces la internet ca sa poti lua denumirile melodiilor.
Dar ma e o solutie. iEatBrainz numai ca rata de succes de de vre-o 80%

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

A, organizarea pe hard. Nici pe mine nu ma intereseaza cum e pe hard, ca imi ajunge iTunes.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Cattus Thraex - 14 Ianuarie 2007 07:08 AM

Ei bine, dacă sînt la țară și fac operațiunea asta, am doar track 1 etc, iar dacă vin și mă conectez la net, nu mai pot recupera titlurile originale, ca atare trebuie să iau de la capăt conversia ca să scap de acele nume generice ale pistelor. Deci, se poate ori nu reface lista titlurilor originale dacă, inițial, s-a făcut conversia fără conexiune la net?

Pai, trebuia sa pui numele melodiilor cind le-ai comprimat! Dar nici acum nu e timpul pierdut! Dupa ce te conectezi la net, ia numele melodiilor si arde un disc nou!
O fi bine, o fi rau?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

STeF… vezi că acel tag “Grouping” face exact ceea ce vrei tu. Grupează diverse melodii pe grupe bine grupate.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

da. il folosesc si eu. dar gruparea se face doar in interfata iTunes, nu si in organizarea folderelor pe hard. am recurs si eu la varianta asta in lipsa de altceva. merge ok ca si optiune in SmartPlaylist. grupez o discografie intreaga + bootleguri sauTributes etc orice are relevanta cu respectiva formartie (cum spuneam si mai sus) iar din SmartPlaylist sau Search ii dau ca si criteriu de cautare doar Grouping.

poate mai intresant ar fi daca in SmartPlaylist ar exista si mai multe optiuni sau Match rules. exista in prezent doar 2: All si Any. adica ori “Toate” ori “Oricare din”
dar poate vreau A +B dar fara C + D dar fara F.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

hm… poate ca berea e prea putina grin

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06
Tudor - 14 Ianuarie 2007 08:58 AM

Singurul gen pe care poate că aș fi nevoit să-l introduc ar fi MANELE LOL dar la mine chiar nu e cazul, nu ascult așa ceva.

“Genul” respectiv sa potriveste cu Apple cum sta nuca pe parete. Ar fi culmea ca utilizatorii de mac-uri sa aibe asa ceva. Sau ii supraestimez io?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

Îi supraestimezi   downer

http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewAlbum?id=195840244&s=143441
http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewAlbum?id=195711302&s=143441
http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewAlbum?id=194187246&s=143441
:barf:

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

Incredibil…..

Asta-i mult peste ce mi-am putut inchipui…

1 din 2
1