1 din 2
1
Caut o alternativa free la Final Cut
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buftea, Bucuresti
Macuser din: 13.12.05

Am folosit pana acum cu mare placere iMovie care mi-a oferit tot ce am avut nevoie pentru a-mi edita filmele proprii. Dar acum am filmat un spectacol cu 3 camere si vreau sa fac un montaj simplu de taietura “la fotograma” intre cele 3. Asa ca imi trebuie un soft cu macar 3 trackuri video. Am cautat ceva vreme pe net dar nu prea m-am lamurit. Am gasit o varianta free de Avid dar e limitat la 2 trackuri :(  Varianta softurilor comerciale cade pentru ca Macul e de la job si nu am nici un fel de soft fara licenta.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu stiu sa existe asa ceva, dar nu poti sa folosesti totusi iMovie? Faci 3 proiecte, le editezi pe fiecare si apoi le pui impreuna. E mai peste mana, dar ar trebui sa mearga.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Nu pot pentru ca e un proiect de dans si trebuie sa fac vizionari repetate la fiecare gest sa vad care camera are un cadru mai bun :(

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania
Macuser din: 02.04.06

Exista o alternativa free destul de buna facuta de Arboretum Systems numita HyperEngine-AV. De asemenea exista o versiune de Avid numita Avid FREE.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

daca nu Final Cut Pro, incearca Final Cut Express HD smile

tu ce montaj vrei acolo tine de pro.. la gradinita se lucreaza doar cu 2 camere smile

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Iaca, asta, o fi bun de ceva?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Fiind un proiect cu dans ... cred ca George are nevoie de o aplicatie de editare video care sa stie “multicam edit”.
George ... ai filmat acelasi dans cu mai multe camere odata ?

Avid nu are “multicam edit” decat in versiunea scumpa de Media Composer. Uita de free DV. Nici macar XpressPro ( XpressDV nu se mai produce ) nu are functie “multicam edit”. Si mai e ceva ... daca ai procesor intel ... mai ai de asteptat cu Avid-ul pt o versiune UB.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

PS     Final Cut Express NU ARE functie multicam edit.
Daca esti student sau profesor ... poti lua FCStudio la juma’ de pretz ... wink  Face toti banii !

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
nihilsineMac - 16 Ianuarie 2007 07:09 PM

Interesant Jahsaka asta. O sa ma joc cu el sa vad cum misca. Spasiba!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Kata4 - 16 Ianuarie 2007 08:37 PM

Fiind un proiect cu dans ... cred ca George are nevoie de o aplicatie de editare video care sa stie “multicam edit”.
George ... ai filmat acelasi dans cu mai multe camere odata ?

Da. Am filmat cu 3 camere fixe cu gandul ca la montaj aleg ce cadru imi place mai mult. Nu stiu ce e “multicam edit” pentru ca nu sunt profesionist, dar am lucrat mult in TV si am fost martor la montaje mai ales in Avid. Ma gandeam ca pun cele 3 filme pe 3 trackuri diferite aliniate dupa casheta, iar apoi imi aleg in timeline camera care imi place. Cel putin asa mi se pare logic sa fie, ca in audio.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
nihilsineMac - 16 Ianuarie 2007 07:09 PM

Acum fac download. Ma intorc cu concluzii smile Multumesc frumos.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

In Jahshaka mi-am prins urechile deja. Si nu are interfata OSX, arata ca un windows. Nu conteaza, dar era frumos daca o avea. M-am blocat cand am incercat sa incarc unul din filme care era pe alta partitie decat root si nu am reusit. Banuiesc ca stie sa faca o gramada de chestii, dar pare prea putin intuitiv. Probabil un profesionist s-ar familiariza foarte usor, dar ptr mine e totul o increngatura. Acum incerc HyperEngine.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

HyperEngine e THE SHIT :D E f usor de folosit si face exact ce am nevoie. Daca gasesc si cum sa tai e perfect smile)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ai luat v 1.6? Eu nu am gasit decat 1.5, ca linkurile de pe VersionTracker si MacUpdate sunt moarte (ca si site-ul producatorului).

edit: auzi, de unde ai luat HyperEngine? Ca ce am gasit eu pe TwoCows e paradita arhiva.

[ Modificat: 17 Ianuarie 2007 01:52 PM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

Cred ca cea mai buna solutie este sa-ti vizionezi materialul (noteaza-ti bucatiile care ti se par mai bune prin time code)apoi “inserteaza-le” in “master” (prin sincronizare a detaliilor)(doar video nu si audio)Fii atent la racord-uri, insertul trebuie decalat (inaintat) cu vre-o 3 fotograme pentru ca miscarea sa nu fie “intrerupta” si ca totul sa para cursiv. Teoretic ti-ar trebui 3 surse si un recorder, in lipsa de, trebuie sa te limitezi la o singura sursa din care poti extrage (the best shots). In final, dupa o munca sustinuta iti garantez acelasi rezultat ca si cum ai lucra cu trei surse. Ca master poti folosi varianta (din cele 3) cu cel mai bun audio track, sau daca nu esti interesat in zgomotele live, poti doar sa folosesti orice fila audio vrei sa-ti sustina dansul.

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Multicamera edit este functia care iti permite sa fii “un mic” regizor de montaj in direct. Cum functioneaza ... iti alegi un punct de sincron la inceputul fiecarei surse video, dupa care cu toate sursele creezi un multiclip. F simplu. In fereastra de play a surselor ( numit Viewer in FCP ) iti vor aparea mici “monitoare” exact atatea cate surse ai avut la creearea multiclipului - ex la tine 3. In timeline vei avea un singur track ... dar va fi un “smart” track. Cand dai play .... vor merge in sincron TOATE sursele tale. Iti selectezi layout-ul de tastatura pentru multicamera edit ( exista un preset ) si astfel din numeric keypads ... “tai” ... selectand ca la un mixer de televiziune camera dorita. Daca nu vei tine tasta CTRL apasata ... vei face doar un preview. Daca tii tasta respectiva apasata ... in momentul in care dai stop .... vei vedea o multime de cut-uri in timeline ...exact atatea cate switch-uri de camera ai facut. Ce e super cool ... ca spre deosebire de un montaj live ... aici poti sa revii si sa faci modificari.

Eu am montat cu acest super feature ... un concert de 90 minute ... filmat cu 5 camere HDV ... pe un G5 dual ... in aprox 2 ore. Apoi au urmat “bibilurile” inca pe atat. Daca nu aveam acest feature imi lua pe putin o zi ...10-12 ore.

Asa ca iti recomand ... FCP rules ...

1 din 2
1

‹‹ Magnet      FILM ››