Multicamera edit este functia care iti permite sa fii “un mic” regizor de montaj in direct. Cum functioneaza ... iti alegi un punct de sincron la inceputul fiecarei surse video, dupa care cu toate sursele creezi un multiclip. F simplu. In fereastra de play a surselor ( numit Viewer in FCP ) iti vor aparea mici “monitoare” exact atatea cate surse ai avut la creearea multiclipului - ex la tine 3. In timeline vei avea un singur track ... dar va fi un “smart” track. Cand dai play .... vor merge in sincron TOATE sursele tale. Iti selectezi layout-ul de tastatura pentru multicamera edit ( exista un preset ) si astfel din numeric keypads ... “tai” ... selectand ca la un mixer de televiziune camera dorita. Daca nu vei tine tasta CTRL apasata ... vei face doar un preview. Daca tii tasta respectiva apasata ... in momentul in care dai stop .... vei vedea o multime de cut-uri in timeline ...exact atatea cate switch-uri de camera ai facut. Ce e super cool ... ca spre deosebire de un montaj live ... aici poti sa revii si sa faci modificari.
Eu am montat cu acest super feature ... un concert de 90 minute ... filmat cu 5 camere HDV ... pe un G5 dual ... in aprox 2 ore. Apoi au urmat “bibilurile” inca pe atat. Daca nu aveam acest feature imi lua pe putin o zi ...10-12 ore.
Asa ca iti recomand ... FCP rules ...
Exact asta vroiam
Cred ca o sa “fac rost” totusi pentru cateva zile deFCP. Hyper e misto dar e extrem de multa munca pentru aplicatia asta.