io taman am vazut Blood Diamond ... e destul de interesant. ma cam sperie filmele despre Africa. In Africa au avut loc tot felul de evenimente de o cruzime de neimaginat. Cred ca nici cruciadele marii crestinatati (sau fâs ... cum vreti sa-i spuneti) n-au fost atat de crude .... ma ia cu friguri si tremurat cand vad/citesc lucruri despre conflictul dintre tutsie si hutu .....
oricum, best movie ever, in opinia mea, este acest sitcom ... are si mere.
Ehei, copii, ar trebui, daca va place filmul, sa dati, din cind in cind, o raita prim marile filme: Nosferatu, Metropolis, Goana dupa aur, Stan si Bran, Diligenta, Greenaway, Truffaut, noul val englez (anii ‘60), Bergman, Antonioni, Fassbinder, Jarmusch… Fiorii nu sint totul. Ca vin altii mai noi si-i sterg pe cei vechi, astfel ca, la sfîrsit, iti dai seama ca nu te poti agata de nici o amintire…
Filmele bune sint ca vinul. Nu se vad prea des, dar se gusta, din cind in cind…
da, Metropolis e super tare. Nosferatu l-am gasit o data dar nu inteleg limba germana. Mi-am incropit o mica colectie, de care-s f mandru, cu filmele lui Chaplin la care ma uit din cand in cand. Astfel de filme trebuie cumparate….
Am avut o perioada, cativa ani buni, in care ma uitam lunar de 2-3 ori la Morometii si Cel mai iubit dintre pamanteni (pare ca as avea ceva probleme la mansarda?!?) ..... is 2 filme exceptionale. Astept cu real interes trecerea n nefiinta a lui sergiu nicolaiescu pt a avea ocazia sa se faca si apoi sa vizionez si alte productii romanesti la fel de bune!
hai ma buretzele, ce dreaq?! in ingeniozitatea lor, acele filme te invata ceva? macar iti vorbesc despre Cosorul lui Moceanu?
Tudore, am toate episoadele din Mash. Daca le vrei, le aduc pe 27 la buc. Am si o emisiune recenta cu toti actorii din serial….batrani evident dar fermecatori. Am ramas traznit, HotLips arata la fel! E LA FEL DE FRUMOASA desi au trecut o gramada de ani…e incredibila! mmm…radar sau klinger ..... dementiali!!
Nu rideti, eu ma uit la Stargate si Battlestar Galactica. Imi plac sf-urile teribil. De Matrix nici nu mai zic. Sau Contact.
Pe de alta parte savurez Calauza si Rubliov ale lui Tarkovski, Cei sapte samurai (Kurosawa) si Dupa ploaie (scenariu de Kurasawa), Visele lui Akira Kurosawa de Spielberg (incredibil dar adevarat:) ), si un documentar relativ recent care mi se pare remarcabil What The #%$! Do We Know.
ma intereseaza “visele lui akira .... ” .... il poti uploada pe un server de ftp? sau imi poti recomanda o “adresa”? sau poate ai un fisier d’ala mic….tore-nustiucum naiba-i zice