Setup pt. web design / development
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.06.09

Salutare macuseri,

Folosesc mac-ul pentru web design / development si de aprox. un an ma descurc cum pot pe un MBA 13’‘. In primele luni nu m-a deranjat deloc dimensiunea destul de mica a ecranului, insa in ultimele saptamani am ajuns sa imi doresc mai mult spatiu, asa ca am inceput sa ma gandesc la solutii:

1. MBA actual + monitor extern IPS, poate chiar doua iar unul dintre ele sa fie in pozitie verticala. Aici ar fi o problema fiindca MBA-ul meu ( din 2010 ) nu suporta decat un monitor extern maxim, deci ar trebui sa ma complic cu cabluri scumpe etc. ceea ce nu ma prea incanta. Ar rezolva problema un upgrade? Ma gandeam oricum sa il schimb si sa iau o generatie mai noua.

A, si inca o intrebare: am ajuns la concluzia ca un IPS Dell Ultrasharp ar fi cea mai buna solutie dar dupa mai multe cautari am citit undeva ca si monitoarele LG IPS folosesc exact acelasi panou, deci ma gandeam sa renunt la Dell pentru reducerea de pret. Ar fi o idee buna, sau ar fi mai ok un Apple Cinema Display? ( generatia mai veche, nu cea LED )

Modelele de care vorbesc sunt: http://www.emag.ro/monitor-led-dell-23-wide-dvi-negru-u2312hm-dl-271969989/pd/EQHLDBBBM/ si http://www.emag.ro/monitor-led-lg-21-5-wide-dvi-hdmi-negru-lucios-ips224v-pn/pd/EBFKKBBBM/ ( stiu ca diagonala e diferita )

2. iMac 21” sau chiar 27”. Problema e ca am nevoie de portabilitate, dar daca o sa ajung la un pret foarte mare cu configuratia de mai sus, probabil ca o sa renunt si o sa aleg iMac-ul.

Care ar fi cea mai buna solutie? Sincer sa fiu, nu stiu daca am nevoie neaparat de 2 monitoare externe insa stiu sigur ca trebuie sa fac un upgrade, la MBA-ul actual ma deranjeaza ecranul prea mic si deja incepe sa fie cam incet pentru aplicatiile folosite 99% din timp ( insa e perfect ca greutate, haha ). Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: San Enrique
Macuser din: 14.12.07

Salut. Am eu de vânzare un Dell UltraSharp 2007FP ale cărui specificații le poți vedea aici: http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=dhs&cs=19&sku=320-4687 . Acum tind să cred că nu vrei un monitor la mâna a doua dar cine știe, poate prețul de 650 de ron poate fi interesant mai ales că monitorul este în stare excepțională și poate fi poziționat și pe verticală. De asemeni, are o multitudine de conexiuni care cu siguranță se pot dovedi utile. Ca să fie și mai interesantă oferta îți pot oferi odată cu el și un adaptor mini-displayport to DVI. Aștept un semn de la tine în caz de ești interesat, altfel spor la cumpărături smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Multumesc pentru oferta dar nu ma intereseaza, as vrea sa-l iau de nou fiindca din cate stiu multe au probleme cu backlight bleeding si as vrea sa-l pot returna in cazul in care primesc unul cu probleme.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Poti sa-ti pastrezi si MBA si poti sa-ti iei un adaptor USB pentru al doilea monitor nu merge excelent dar este ok. Pentru monitor poti merge pe Dell sau LG dar iti recomand sa mergi pe 27 inch daca te tine buzunarul http://www.emag.ro/monitor-led-dell-27-wide-dvi-hdmi-u2713hm-dl-272126906/pd/EC7KKBBBM/?ref=list_p1_l1

Cred ca un monitor de 27 este de ajuns daca faci dezvoltare web.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.06.10

Apple Cinema Display - modelul dinainte de Thunderbolt - sunt foarte greu de gasit noi in Romania. Am incercat sa comand atat la iStyle cat si la Noumax si raspunsul a fost mereu “au fost scoase din productie, nu se mai pot aduce”. Am gasit la un alt reseller “de ocazie” unul nou, dar expus in vitrina o perioada indelungata. Si am renuntat, din motive lesne de inteles.

In schimb, si eu recomand Dell U2713HM. Nu e cel mai bun pentru munca foto/video la nivel profi, dar pentru web development isi face traba excelent.

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Wow, am si uitat de thread-ul asta. Pana la urma am luat un Dell U2312HM si sunt foarte multumit de alegere, e destul de mare incat sa ma descurc fara probleme, nu mai am nevoie de un al 2-lea monitor smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Ar fi overkill sa-ti iei un monitor scump, chiar daca s-ar vedea mai bine decat altele desi nu cred, lumea nu va vedea ce vezi tu. 13” e putin, m-am chinuit si eu ceva ani cu el, acum am 15 dar tot nu e de ajuns. Si asta pt un programator.

Semnătură 

Mcintoshing…

‹‹ Map paper fold      CS2 la liber ››