E drept, eu m-am luat după un thread tot de aici (mi-e lene să caut acum - era vorba despre o plângere că Acrobat CS3 se deschide foarte greu), thread în care cred că dl. Iaru specifică că cel mai bine este să ai toate fonturile convertite în format Mac (suitcase) cu TransType.
Eu am făcut următorii pasi:
1 - Convertit toate fonturile de PC (.ttf, .otf) din /Library/Fonts cu Transtype în fonturi de Mac (suitcase) - atenţie!!! sunt vreo 7 fonturi cu titluri chinezesti pe care Transtype nu le poate deschide!;
2 - Şters toate fonturile de PC convertite din /Library/Fonts - cu excepţia celor 7 de mai sus (dacă le ştergeţi, Safari nu va afişa corect unele pagini, de exemplu versiontracker.com);
3 - Re-instalate toate fonturile convertite în suitcase-uri.
După instalarea Office am dat jos duplicaturile, prin ştergere din Font Book a tuturor fonturilor cu bulină - a se verifică să rămână suitcase-urile şi nu otf-urile instalate de office.
Atenţie!!! În Leopard (care e mult mai sensibil decât Tiger), orice instalare/dezinstalare de fonturi trebuie urmată de stergerea cache-urilor pt fonturi şi restart!!!
Aşa că în afară de cele 7 otf-uri, restul fonturilor pe care le am în sistem sunt suitcase-uri.
Încă o data mulţumesc lui Iaru pentru acest pont.
pe tiger am avut problema cu safari sa nu afiseze bine paginile, pe leopard nu.
am doua intrebari, destul de urgente pentru mine:
- pot sa scriu cu superscript si lowerscript una deasupra celeilalte? deasemenea, exista un shortcut sa convertesc la subscript si superscript dupa ce am selectat ceva?
- exista formule matematice? cred ca aici s-ar incadra si prima intrebare.
E drept, eu m-am luat după un thread tot de aici (mi-e lene să caut acum - era vorba despre o plângere că Acrobat CS3 se deschide foarte greu), thread în care cred că dl. Iaru specifică că cel mai bine este să ai toate fonturile convertite în format Mac (suitcase) cu TransType.
1 - Convertit toate fonturile de PC (.ttf, .otf) din /Library/Fonts cu Transtype în fonturi de Mac (suitcase) - atenţie!!! sunt vreo 7 fonturi cu titluri chinezesti pe care Transtype nu le poate deschide!;
2 - Şters toate fonturile de PC convertite din /Library/Fonts - cu excepţia celor 7 de mai sus (dacă le ştergeţi, Safari nu va afişa corect unele pagini, de exemplu versiontracker.com);
După instalarea Office am dat jos duplicaturile, prin ştergere din Font Book a tuturor fonturilor cu bulină - a se verifică să rămână suitcase-urile şi nu otf-urile instalate de office.
Atenţie!!! În Leopard (care e mult mai sensibil decât Tiger), orice instalare/dezinstalare de fonturi trebuie urmată de stergerea cache-urilor pt fonturi şi restart!!!
Aşa că în afară de cele 7 otf-uri, restul fonturilor pe care le am în sistem sunt suitcase-uri.
Ăsta este unul dintre cele mai mari “mituri” propagate prin intermediul acestui forum. Nu faceți asta acasă decât dacă aveți muuult prea mult timp de pierdut și n-aveți altceva mai bun de făcut.
Ăsta este unul dintre cele mai mari “mituri” propagate prin intermediul acestui forum. Nu faceți asta acasă decât dacă aveți muuult prea mult timp de pierdut și n-aveți altceva mai bun de făcut.
Hm, nici eu nu cred că a converti masiv fonturile non-Apple în font suitcase e o metodă recomandabilă, decît dacă s-ar face „științific”, respectiv prin deschiderea lor cu o aplicație specifică, gen Fontforge, apoi reexportarea lor în alt format, adică font suitcase sau, mai bine, dfont (data fork font). De vreme ce producătorul NU a făcut acest lucru, cred că are motivele sale, cel mai important fiind că Apple nu mai dezvoltă font suitcases, standardul în MAC OS 7-9. E drept că MAC OS X include cîteva asemenea fonturi, dar ele intră în categoria „legacy fonts” (fonturi moștenite), cele din generațiile noi fiind dfont-uri și fonturi ttf („de Windows”, cum și sînt definite de Get Info: Windows true type font).
Ca atare, și eu am rețineri față de recomandarea lui iaru, fie-mi iertată sinceritatea.
pe tiger am avut problema cu safari sa nu afiseze bine paginile, pe leopard nu.
am doua intrebari, destul de urgente pentru mine:
- pot sa scriu cu superscript si lowerscript una deasupra celeilalte? deasemenea, exista un shortcut sa convertesc la subscript si superscript dupa ce am selectat ceva?
- exista formule matematice? cred ca aici s-ar incadra si prima intrebare.
Superscript și subscript sînt prezente în orice procesor de text cît de cît bun. Dacă vrei scurtătură de taste o poți crea tu.
Al doilea punct se referă, cred, la Equation Editor, care nu cred că e inclus în Office. Este interesant că Apple nu a mai continuat dezvoltarea unui EE de la Claris/Appleworks încoace, lăsînd totul pe seama altora acest detaliu. Eu nu folosesc, dar știu că sînt unele companii mici care au așa ceva, dă un motor de căutare pe cuvintele cheie equation editor și vezi ce iese. Mie mi-a dat asta.
ms, merge asta de l-ai gasit tu. singura problema ar fi ca trebuie sa fac drag and drop din editor in word, ei zic ca daca fac apoi in sens opus pot modifica din nou formula dar nu prea merge, spune ca s-au pierdut datele. mai ramane sa nu-l folosesc de mai mult de 30 de ori acum, ca sa nu expire.
Am instalat si eu Office:mac 2008, mi se pare foarte rapid comparativ cu Office 2004, arata f bine, are niste templates aratoase (nu asa frumoase ca cele din iWork ‘08), e intuitiv, am numai cuvinte de lauda (nu am avut nici o pb pana acum).
[quote author=“CattusThraex”] Hm, nici eu nu cred că a converti masiv fonturile non-Apple în font suitcase e o metodă recomandabilă, decît dacă s-ar face „științific”, respectiv prin deschiderea lor cu o aplicație specifică, gen Fontforge, apoi reexportarea lor în alt format, adică font suitcase sau, mai bine, dfont (data fork font).
Poate că aşa o fi, doar că atunci experimentez un efect Placebo al naibii de eficient, atât în viteza sistemului, cât şi în viteza şi stabilitatea Office 2008 şi viteza lui InDesing CS3
[quote author=“CattusThraex”] Hm, nici eu nu cred că a converti masiv fonturile non-Apple în font suitcase e o metodă recomandabilă, decît dacă s-ar face „științific”, respectiv prin deschiderea lor cu o aplicație specifică, gen Fontforge, apoi reexportarea lor în alt format, adică font suitcase sau, mai bine, dfont (data fork font).
Poate că aşa o fi, doar că atunci experimentez un efect Placebo al naibii de eficient, atât în viteza sistemului, cât şi în viteza şi stabilitatea Office 2008 şi viteza lui InDesing CS3