15 din 27
15
Microsot Office 2008 for Mac
  [ Ignoră ]   [ # 211 ]
RankRankRank
Member
Din: Tălmaciu, Sibiu
Macuser din: 09.06.06

Revin cu întrebarea .. există vre-o șansă să fie folosit dicționarul român din office 2007 pentru windows ?

[ Ignoră ]   [ # 212 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pe mac?
nu

[ Ignoră ]   [ # 213 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dorin - 23 Ianuarie 2008 08:31 PM

Revin cu întrebarea .. există vre-o șansă să fie folosit dicționarul român din office 2007 pentru windows ?

Nu cred, tocmai asta e problema. Cred însă că s-ar putea porta, compară corectorul ortografic pt alte limbi și vezi ce diferențe sînt, apoi recompilezi baza de date.
Intră și pe forumul dexonline.ro, se fac și acolo discuții pe tema asta.

P.S. Vezi dacă CocoAspell + modulul de română (sînt două, unul cu s/t cedilla, altul cu s/t comma) merge cu Office 2008. Dacă da, problema se simplifică substanțial.

[ Modificat: 24 Ianuarie 2008 12:09 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 214 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
.ral:cr - 22 Ianuarie 2008 11:14 PM
Tudor - 22 Ianuarie 2008 08:35 PM

Pe Inteluri e cu siguranță mai rapid decât 2004, pentru că ați scăpat de Rosetta. Pe PowerPC mi se pare mai lent decât 2004.

nu stiu, mie mi se pare mult mai rapid si pe g4, iar 2004 era mai rapid pe intel decat pe g4. cel putin cand faci scroll, ceea ce inainte era un chin.

Apropo de viteză. Am un PC vechi de vreo 5 ani (Athlon XP la 1,4 GHz) cu Windows XP. Word sau PowerPoint (2007) se deschid aproape instantaneu, nici nu se compară ca rapiditate cu versiunea 2008 de Mac care rulează pe PowerMac G5 Dual 1,8 GHz și este puturoasă rău de tot. Clar, Office-ul e făcut pentru Windows, nu pentru Mac.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 215 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 23 Ianuarie 2008 11:16 PM

P.S. Vezi dacă CocoAspell + modulul de română (sînt două, unul cu s/t cedilla, altul cu s/t comma) merge cu Office 2008. Dacă da, problema se simplifică substanțial.

Nu, Office nu e în stare să acceseze serviciul de Spelling din Mac OS X.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 216 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Acuma daca sunt la a doua zi de cind ma dau cu Macul pun intrebari aberante, evident smile :
Am avut Office 2004 trial preinstalat cind a venit Macul, am intrat in el nitel sa vad cum arata si l-am dezinstalat ulterior.
Acum in iCal am un calendar numit “Outlook Calendar”. Are vreo legatura cu Office-ul 2004? Sau e vorba de o coincidenta de nume?

Semnătură 

We do not see things as they are, we see things as we are.

[ Ignoră ]   [ # 217 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu e coincidenta…
nu este in ical decit daca il creeaza cineva acolo smile

[ Ignoră ]   [ # 218 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dacă ai deschis Outlook, probabil că el a creat acel calendar. E o încercare rudimentară de a comunica cumva cu iCal.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 219 ]
RankRankRank
Member

Adaug și eu o atenționare dacă n-au fost destule: nu vă bagați să instalați Office 2008 deocamdată în cazul în care sunteți novici ca mine. Creează o brambureală totală în fonturile sistemului. Mie personal mi-a fost peste puteri să mă descurc în demența de fonturi rămase dublate, disabled șamd chiar și după dezinstalare.
Am profitat de faptul că oricum trebuia să scap de language packs și de driverele de imprimantă inutile și am făcut un reinstall.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 220 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Brambureala cu fonturile se rezolvă simplu prin ștergerea duplicatelor din /Library/Fonts/Microsoft. Nu trebuie șterse toate din directorul Microsoft, ci numai cele care există deja în Fonts.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 221 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dorin - 23 Ianuarie 2008 08:31 PM

... dar lucrurile se mișcă. Vezi ce am pus azi despre dexonline, rubrica Tools.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 222 ]
RankRankRank
Member
Tudor - 27 Ianuarie 2008 06:38 AM

Brambureala cu fonturile se rezolvă simplu prin ștergerea duplicatelor din /Library/Fonts/Microsoft. Nu trebuie șterse toate din directorul Microsoft, ci numai cele care există deja în Fonts.

Tudore, nu știu cum a făcut.  Cert e că mie îmi dublase fonturile însă culmea, le trecuse cu punct pe cele vechi ale lui Leo, nu pe cele noi ale lui Office 2008. În plus crease foldere de disabled fonts atât in sistem cît și în directorul user.
Mai mult, dat fiind că eu aveam o instalare practic nou-nouță de Leo, nu am avut nici un fel de fonturi MS instalate înainte de Office 2008. Dupa ce am pus Office-ul nu mai știam ce naiba să sterg din fonturi. Dezamăgitor, deși de așteptat din partea lui MS.

[ Modificat: 27 Ianuarie 2008 02:55 PM de dtancu ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 223 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Office 2008 își instalează propriile sale versiuni de Arial, TNR, Verdana… etc. Buba e că aceste versiuni nu conțin diacritice și că sistemul le acordă prioritate. De aia le marchează ca duplicat pe cele vechi, instalate de sistem.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 224 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dtancu - 27 Ianuarie 2008 02:51 PM
Tudor - 27 Ianuarie 2008 06:38 AM

Tudore, nu știu cum a făcut.  Cert e că mie îmi dublase fonturile însă culmea, le trecuse cu punct pe cele vechi ale lui Leo, nu pe cele noi ale lui Office 2008. În plus crease foldere de disabled fonts atât in sistem cît și în directorul user.
Mai mult, dat fiind că eu aveam o instalare practic nou-nouță de Leo, nu am avut nici un fel de fonturi MS instalate înainte de Office 2008. Dupa ce am pus Office-ul nu mai știam ce naiba să sterg din fonturi. Dezamăgitor, deși de așteptat din partea lui MS.

Aici greșești: sistemele Tiger și Leo instalează fonturi MS care însă sînt cu un repertoriu mai bogat decît cele puse de MS Office 2008! Ciudat,nu? Te așteptai ca ultima versiune a unei aplicații/a unui sistem să vină, din contra, cu un repertoriu mai bogat de caractere, așa cum se întîmplă cu setul de fonturi din Leo (nu numai fonturile MS au repeertoriu mai bogat). Mie asta mi se pare neglijență, pur și simplu. Chiar nu pricep de ce ultima versiune de Office să includă generații mai vechi de fonturi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 225 ]
RankRankRank
Member

Scuze dacă insist însa vreau sa înțeleg mecanismul: presupunînd că mă apuc și sterg fonturile dublate (cele noi, introduse de Office 2008), ce fac după aceea cu fonturile pe care le-a mutat în folderele “Disabled fonts”? Le mut înapoi in folderul “fonts” al sistemului? Sau unde Dumnezeu le mut?

Semnătură 

15 din 27
15