Da, acesta este MainMenu. Fă cu el curățare de Font Cache și alte curățări. Mai sînt și alte aplicații, cum ar fi Onyx, dar - pt început - stai cu MainMenu. Orice curățare de font cache cere restart. În esență, curăță orice dubluri nedorite, apoi clean font cache, restart. Dacă și după asta zici că nu e în regulă, mai vedem.
Ca regulă, fă clean font cache după ce instalezi/ștergi fonturi.
La rubrica .RO ai și alte șpiluri cum e cu fonturile astea, de asemenea la Wiki. Lectură plăcută.
putin off-topic: Acum e in regula, sau cel putin in safari se vad bine paginile. Ca de fapt, asta se intamplase, instalat office, restartat calculator, ametit literele in safari. Pe firefox mergea ok. Intrebasem de mainmenu ca sa stiu pe viitor; de-asta si citesc pe forum, sa mai invat cate ceva. Pe wiki am citit de la inceput;)
putin off-topic: Acum e in regula, sau cel putin in safari se vad bine paginile. Ca de fapt, asta se intamplase, instalat office, restartat calculator, ametit literele in safari. Pe firefox mergea ok. Intrebasem de mainmenu ca sa stiu pe viitor; de-asta si citesc pe forum, sa mai invat cate ceva. Pe wiki am citit de la inceput;)
Dacă ai început cu Wiki e de bine, majoritatea o ia invers, pune întrebări înainte să citească 10-15 minute, așa, de pamplezir.
A problem was discovered with Microsoft’s Office 2008 installer where it would incorrectly assign ownership of installed files to user id 502. The team at Microsoft’s Mac Business Unit has issued a temporary fix.
Microsoft has stated that future versions of Office will contain an updated installer, that fixes the following problem, and a patch will be made available for current Office 2008 users. Macuser.com
[ Modificat: 03 Februarie 2008 12:36 AM de altero ]
sper ca n-a mai fost:
am introdus numerotare pentru pagini, si cand dau print(salvez pdf de fapt) imi spune ca ufooterul iese din pagina. cifrele se vad pe jumatate.
am dat prin setarile paginii de printat de alt mesaj care ma punea sa dau “Fix” la chestia asta, dar vad ca n-a facut nimic.
sper ca n-a mai fost:
am introdus numerotare pentru pagini, si cand dau print(salvez pdf de fapt) imi spune ca ufooterul iese din pagina. cifrele se vad pe jumatate.
am dat prin setarile paginii de printat de alt mesaj care ma punea sa dau “Fix” la chestia asta, dar vad ca n-a facut nimic.
Asta o fac multe aplicații, de regulă cînd marginea e pe muche. Mărește marginile și se rezolvă sau că, ză zicem, 95 % la print.
Pățanie cu PowerPoint 2008. Am mai spus că la mine se mișcă teribil de greu, iar astăzi când încercam să mut un text frame, m-am trezit că l-a duplicat în loc să-l mute. Am vrut să dau Undo, și iată ce-mi scrie… Nici el nu știe ce-a făcut…
Eu am renuntat de mult la 2008. Lasand la o parte faptul ca are nenumarate buguri, practic e neutilizabil, nu pot sa accept ca un program mai nou, nativ Intel merge mai incet decat cel in emulare si mai ales, ca pe un mac de 5-6 ori mai rapid/puternic, varianta intel nativa merge mai incet decat varianta nativa PPC mai veche pe macul mai slab. Adica dau 2000 de euro pe un mac mai puternic, inca 150 pe licenta noua de orifice ca sa-mi mearga mai incet decat inainte? Nu multumesc!
Eu am renuntat de mult la 2008. Lasand la o parte faptul ca are nenumarate buguri, practic e neutilizabil, nu pot sa accept ca un program mai nou, nativ Intel merge mai incet decat cel in emulare si mai ales, ca pe un mac de 5-6 ori mai rapid/puternic, varianta intel nativa merge mai incet decat varianta nativa PPC mai veche pe macul mai slab. Adica dau 2000 de euro pe un mac mai puternic, inca 150 pe licenta noua de orifice ca sa-mi mearga mai incet decat inainte? Nu multumesc!
Merge, într-adevăr, incredibil de prost, mai ales pe acest PB, chiar mai prost decît OpenOffice 2.3 Aqua! E de șters. 2004 este incomparabil mai bine lucrat și merge cît de cît bine, chiar pe intel, pe PPC merge chiar frumos de tot.
Azi mi s-a crasuit si mie pentru prima data Excelul. Nu faceam nimic deosebit in el.
Cred ca trec si eu din nou pe 2004, in fond 2008 nu aduce nimic nou (mai ales ca e scula aia de convertit .docx-uri etc.). Au fost ultimii care au trecut pe Intel si au facut un rahat!
edit: asa gandesc si eu:
It has now been over two years since Apple has begun the transition from Power PC processors to Intel, which, it is fair to say, has become a huge success. This transition took place with an incredible simplicity, strongly supported by Rosetta and by the availability of compilers that have enabled developers to quickly offer native software. Of course, a huge propellant was the faily quick transition of Adobe CS.
The final component of that transition was the eagerly-awaited Microsoft Office 2008, which has now sold for over two weeks. Until the release of Office 2008, we had full confidence in the MBU (Macintosh Business Unit), which has operated at Microsoft for 11 years, doing an excellent job, we might add. Their Mac versions often surpass their Windows-counterparts, but it’s difficult not to be disappointed Office 2008. Without wanting to throw too many stones, let’s just say it disappoints.
Although some cosmetic and functional improvements were certainly made, it now runs natively with the Intel CPU, which has yielded disappointing results! The first and foremost, we have already discussed that performance is slow. As incredible as it may seem, it is not better than 2004’s performance, even under Rosetta. On the contrary, everything in Excel is slower, Entourage is still incredibly dependent on the disk and froze when we simultaneously selected a few dozen messages. We have even come to believe that a piece of code regarding PPC disk-access had been forgotten! Other problems exist, for example, a bug in the installer not giving the right permissions to files, or this incredible omission of Visual Basic.
We are not only disappointed but also worried. Like it or not, Office on the Mac is still essential for many professionals, and a sub-par version may affect sales of Apple machines. Our high expectations, therefore, might encourage the MBU to work very hard to improve its software suite as soon as possible!
(Hardmac)
[ Modificat: 06 Februarie 2008 07:21 AM de altero ]