19 din 27
19
Microsot Office 2008 for Mac
  [ Ignoră ]   [ # 271 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
dacuBurebista - 07 Februarie 2008 09:24 PM

... io mă mir de cîtă lume folosește la greu office smile
jubilează cei de la micosoft, nu?

Din partea mea nu jubileaza wink.

[ Ignoră ]   [ # 272 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 07 Februarie 2008 10:56 PM

Eu n-aș avea la ce să folosesc Office, dacă nu ar fi clienții ăștia care simt nevoia să pună orice bucățică de text în format DOC și s-o trimită pe email.

Sînt rare cazurile cînd un document .doc sau .rtf nu ar putea fi deschis cu altceva. Nu merg doar anumite fișiere cu tot felul de briz-briz-uri prin ele, altfel un .doc ori un .rtf îl poți deschide cu multe aplicații. Singurul lucru improtant este cînd ai note (footnotes, endnotes) pe care nu le citește TExtEdit, aici trebuie ceva mai sofisticat un pic, NeoOffice, OpenOffice, Nisus. Pages mai pune probleme la notele din .rtf, nu din .doc.
Unicul dezavantaj este că NeoOffice și OpenOffice Aqua îs cam puturoase, altfel sînt OK și deschid, practic, aproape orice fișier creat în MS Office.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 273 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

si iata ca office 2004 e updatat…
smile

[ Ignoră ]   [ # 274 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Klausenburg

imi mentin perspectiva, atita vreme cit exista iWork ma doare-n basca de aia care folosesc MS-ul.

Semnătură 

Bad ideas indicate an open mind.

[ Ignoră ]   [ # 275 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Akuma No - 19 Februarie 2008 02:00 AM

imi mentin perspectiva, atita vreme cit exista iWork ma doare-n basca de aia care folosesc MS-ul.

De acord, numai că, pe alocuri, sînt probleme serioase cu iWork, mai ales cînd ai de importat ceva. Nu am mai testat foarte recent, dar Pages dădea erori la greu cînd avea de importat note (footnotes, endnotes) în RTF; sărea, pur și simplu, peste „special characters” (cum ar fi non-breaking hyphen); pierde sunetul la import pps; gîfîie destul de greu la documente lungi; etc. etc. Nu mai zic de alte mici hibe de detaliu care, de acord, afectează un mic număr de utilizatori (diacritice multiple – aici îi iert, parțial, căci nici MS Office, nici NeoOffice/J, nici OpenOffice Aqua, nici… nu le-au rezolvat).
Am făcut un test, vrînd-nevrînd, săptămîna trecută: cineva mi-a dat un document de 567 pagini A 4, pe bune. Mai toate aplicațiile gîfîiau la greu, altele picau… O singură aplicație mi s-a părut efectiv zglobie, Mellel, parcă aveam un document de 25 de pagini, nu de 550. L-am folosit ca să-l împart naiba pe capitole, că de asta aveam nevoie de o aplicație rapidă.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 276 ]
RankRank
Jr. Member

gustul dtp-istului nu respinge niciodata senzationalul, nici chiar pe cel cu aroma M(i)ellelic.
aia care-si scriu romanele - sau ce-or fi - fluvii si neverosimil de senzationale intr-un singur document si, mai mult, musi vor sa le faci tehno in MS sint niste prosti.
io-l trimeteam c-un picior, in locul unde-l cerea, acasa. ori mi-l aducea impartit pe capitole, ori sigur nu faceam ce ai facut tu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 277 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Akuma No - 19 Februarie 2008 03:18 AM

gustul dtp-istului nu respinge niciodata senzationalul, nici chiar pe cel cu aroma M(i)ellelic.
aia care-si scriu romanele - sau ce-or fi - fluvii si neverosimil de senzationale intr-un singur document si, mai mult, musi vor sa le faci tehno in MS sint niste prosti.
io-l trimeteam c-un picior, in locul unde-l cerea, acasa. ori mi-l aducea impartit pe capitole, ori sigur nu faceam ce ai facut tu.

Da, da, așa este, dar numai teoretic. Sînt anumite persoane cu care nu pot face asta… Pe lîngă faptul că mă alegeam cu un dușman, e mult mai simplu să împart eu în capitole o lucrare de doctorat babană, decît să-i spun omului că nu se scrie așa. Pe lîngă faptul că am făcut o faptă bună, am putut face și o comporație de viteză/stabilitate a mai multe aplicații. Dacă nu primeam huiduma aia de document, cum testam? Răspuns: nu testam, eram ignorant!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 278 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

asta din ignoranta userilor…
pina si pe pc, in word, se pot salva mai multe formate
dar cind omul vrea sa faca el paginarea… smile

[ Ignoră ]   [ # 279 ]
RankRank
Jr. Member

Sînt anumite persoane cu care nu pot face asta…
foarte bine. mult mai rau ar fi fost sa te apuci sa-i explici. un ofiter care comanda un lagar nazist ar fi fost bebe-n maieu pe linga tine.

Pe lîngă faptul că am făcut o faptă bună, am putut face și o comparație de viteză/stabilitate la mai multe aplicații. Dacă nu primeam huiduma aia de document, cum testam? Răspuns: nu testam, eram ignorant!
da, ai facut o fapta/test plicticos de buna. io zic ca n-ai testat, ai fost doar curios din necesitate.
acuma, no, daca tot ti-ai sporit valoarea, sint sigur ca data viitoare n-o sa fii la fel de curios.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 280 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Akuma No - 19 Februarie 2008 03:53 AM

Sînt anumite persoane cu care nu pot face asta…
foarte bine. mult mai rau ar fi fost sa te apuci sa-i explici. un ofiter care comanda un lagar nazist ar fi fost bebe-n maieu pe linga tine.

Pe lîngă faptul că am făcut o faptă bună, am putut face și o comparație de viteză/stabilitate la mai multe aplicații. Dacă nu primeam huiduma aia de document, cum testam? Răspuns: nu testam, eram ignorant!
da, ai facut o fapta/test plicticos de buna. io zic ca n-ai testat, ai fost doar curios din necesitate.
acuma, no, daca tot ti-ai sporit valoarea, sint sigur ca data viitoare n-o sa fii la fel de curios.

Comparația cu nazistul nu am priceput-o, dar asta vine, probabil, de la faptul că ești în zonă, pe cînd eu nu.
Akuma ce să zic, no, eu așa gîndesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 281 ]
RankRank
Jr. Member

ct(fara p)-ule, atunci din zona, plecaciune pentru fapta infinit de buna prin care l-ai lasat pe viitorul doctoras sa fie ignorant, adica pentru ca i-ai revelat secretul impartirii, desi, fie vorba-ntre noi, nu cred ca si-a scris el lucrarea la peceu.
oricum, acuma din zona coltului opus, comparatia ar fi fost asa, oricita infinita rabdare i-ai fi aratat, oricum i-ai fi explicat sau l-ai fi instruit pe viitorul doctoras, l-ar cam fi durut in cot si pina la urma, cum ziceam, te-ai fi putut stropsit la el ca un comandant.
atit, nici mai putin, nici mult mai putin si, totusi, esti singurul om din lume care nu ma condamna pentru ca ai facut o fapta buna, iar MSOfficevadecapului nu-i de vina ca avem alternative.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 282 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

salutare
Vreau sa instalez Mac Office 2008 standard (English) pe un sistem cu 10.5.2 instalat. Pe HDD mai am instalat versiunea pt. studenti 2008 (English) si versiunea standard (German) din office 2004. Cind dau click pe installer imi zice ca trebuie sa verifice intii daca poate sa instaleze applicatia si apoi imi apare o eroare de genul “com.apple.installer.pagecontroller error -1” (vezi atasament). Stie careva care-i baiu’?

Edit: DVD-ul de instalare e cel original, abia l-am primit; la fel si celelalte versiuni au fost instalate de pe CD/DVD-uri originale.

[ Modificat: 29 Februarie 2008 10:35 PM de ovis ]

[ Ignoră ]   [ # 283 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

N-am mai intalnit asta, dar imi suna ca e busit installerul. O fi discul murdar/zgariat? Poti sa incerci pe alt Mac?

[ Ignoră ]   [ # 284 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

discul pare a fi in ordine, am sa incerc pe mac-urile de acasa.

[ Ignoră ]   [ # 285 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
ovis - 29 Februarie 2008 11:09 PM

discul pare a fi in ordine, am sa incerc pe mac-urile de acasa.

Cum ai stabilit că „discul pare a fi in ordine”, mesajul este deosebit de clar: nu este deloc în ordine, nu poate deschide installerul! Testează și pe alt mac, dacă acolo merge, fă repede o copie a discului cu Disk Utility pe alt suport optic ars la viteză mică, nu-i exclus să meargă. Mi s-a întîmplat nu o dată să nu meargă un disc pe un mac, dar să meargă pe altul. Pe ăsta am făcut copia, iar copia a mers și pe macul pe care nu mersese inițial.

P.S. Nu, nu încalci copyright-ul, e absolut OK să faci propria ta copie de backup a unei aplicații.

Semnătură 

19 din 27
19