Pentru cine n-are treabă la job cu parte de inginerie și/sau analiză financiara ca să folosească facilitătile extinse ale Excelului sunt convins că iWork merge.
De asemenea, pentru cine nu lucrează în medii corporate unde toate documentele sunt pline de macro-uri și sunt standardizate.
Sincer am încercat să folosesc iWork ‘08, am luat chiar un Family Pack. Îmi place foarte mult eleganța lui, dar compatibilitatea cu Office în domeniul corporate lasă încă de dorit pentru mine.
și eu sunt mulțumit de iWork, rezolvă chiar și problema cu diacriticele, la fel ca și OpenOffice dar față de acesta din urmă se mișcă mult mai repede și arată a Mac Environment.
Mda, Office 2004, desi nici ala nu recunoaste perfect toate macrourile.
Am niste memo-uri care la deschidere afiseaza ceva dialoguri pentru destinatar/copie/detalii de contact etc si le vede aiurea chiar si 2004.
Nu pare sa se miste mai repede la mine, cu tot placebo-ul invocat. Adica, dupa lansarea Word (de exemplu) sta ceva timp si roade felii de harddisc, (cam 20-30 secunde) dupa care se misca normal. Nu am incercat sa vad daca mai krapa wordul la multiple find/replace.
Un sfat pentru cei care constată că Office 2008 merge din ce în ce mai greu: luați Fontexplorer X și rulați următoarea comandă: Tools -> Clean Application Font Caches -> bifați Microsoft Office, apăsați Clean.
La mine se cunoaște o îmbunătățire destul de vizibilă a performanțelor.
PS: Nu știu dacă Onyx sau alte programe de cleaning au opțiunea de a curăți cache-urile Office-ului (atenție: nu ale sistemului!), posibil să aibe.