Daca dati peste vreun trial sau test drive, dati-mi si mie un PM ca sunt tare curios. Review-ul gizmodo zicea ca e stabil si daca e asa, pentru ca rezolva multe mici chestii enervante din 2004 si pentru ca e universal, sigur o sa-l cumpar. Sau nu.
Pai sa stii ca din comoditate. Pe mine ma linisteste ca am Office de la MS, ca si cei cu care schimb docuri si xlsuri. Daca n-o mai face MS Office si pt Mac, sunt solutii berechet. Dar face, si e chiar un pachet bun (MS sunt buni la Office si la soareci - atat).
Pai sa stii ca din comoditate. Pe mine ma linisteste ca am Office de la MS, ca si cei cu care schimb docuri si xlsuri. Daca n-o mai face MS Office si pt Mac, sunt solutii berechet. Dar face, si e chiar un pachet bun (MS sunt buni la Office si la soareci - atat).
N-am nici un trial, astept lansarea oficiala…
N-am idei preconcepute, dar MS a dat lovitura cea mare cu acel Office de la începutul anilor ’90, perfect compatibil cu Word Perfect, pe atunci rege absolut al procesării de text. Ce frumoasă aplicație e Word Perfect 3.x pt MAC OS 7-9! MS Office a standardizat conceptul de „office”, asta a fost mare lucru. De atunci încoace, și alții vor să facă ceva competitiv, dar nu e chiar așa de ușor. OpenOffice e foarte aproape și, conceptual vorbind, superior, numai că pe Windows e greu să detroneze MS Office-u, iar pe Linux e cam greucean. Nu mai zic de NeoOffice pe MAC OS X, excelent conceptual, dar prea lent pentru pretențiile unui utilizator chiar modest.
În clipa în care NeoOffice va deveni o aplicație cocoa rapidă, atunci da, s-ar putea să fie un mare pas înainte. Pînă atunci, eu zic că MS Office nu are rival real. Eu nu-l folosesc, deoarece are limitări mari în ce am eu nevoie, adică se comportă la fel de prost ca NeoOffice și ca Pages cînd e vorba de diacritice combinate! Parcă s-au înțeles toți cei trei mari să o bălăcărească, lucru ciudat la Apple, mai ales că TextEdit era și este procesorul de referință, iar TextEdit este excelent aici. Nisus continuă să fie stăpîn, după o mică pauză de adaptare la MAC OS X, mai ales că echipa Mellel pare a se retrage din joc (e tăcere cam prea lungă și suspicionez că se cam încheie jocul - sper să mă înșel, totuși).
Chestia cu f*** MS și alte alea contra MS sînt așa, de pamplezir, doar Apple și MS au acord solid de cooperare și cred că această cooperare va merge înainte.
Chestia cu f*** MS și alte alea contra MS sînt așa, de pamplezir
pt mine nu e de pamplezir. eu detest cu fiecare celula din corpul meu, aceasta corporatie. detest sistemele lor de operare. 90% din problemele clientilor ISP-ului la care am lucrat, se datoreaza halului in care functioneaza aceste OS-uri.
Chestia cu lipsa VBA si macro m-au lovit foarte tare. Tot ce lucrez pentru servici sunt documente cu macro-uri ca sa nu mai vorbim de aplicatii VBA in ele. Pina si un nenorocit de formular de MoM e facut cu macrouri in el. Asta inseamna ca-mi bag *^%&^% in el de Office 2008 si in compatibilitatea lui.
Chestia cu f*** MS și alte alea contra MS sînt așa, de pamplezir
pt mine nu e de pamplezir. eu detest cu fiecare celula din corpul meu, aceasta corporatie. detest sistemele lor de operare. 90% din problemele clientilor ISP-ului la care am lucrat, se datoreaza halului in care functioneaza aceste OS-uri.
Vorbeam de MS Office și de standardizarea făcută la începutul anilor ’90, cînd a și dat lovitura, nu de Windows OS care a fost și este un sistem de operare îngrozitor, de la arhitectură la design (las la o parte că tot ce are cît de cît uman este copiat după MAC OS 6-7).
Beta-ul a mers perfect in paralel cu 2004. Singura parte rea era ca nu putei sa faci fisierele sa se deschida default cu vechea versiune. Indiferent de ce-i ziceai, 2008 urca peste.