Dupa cum spune si titlul, vreau sa imi cumpar un MAC. Pb este ca nu prea am bani cash, si as vrea il iau in rate. Se pune intrebarea, merita? Cel putin un PC nu merita sa-l iei in rate, pentru ca se uzeaza moral foarte repede. Este oare aceeasi problema la MAC-uri? Mentionez ca nu il folosesc pentru chestii foarte gurmande de resurse (scriu white papers, fac prezentari, programez nitel).
Asta cu stiut sa-l folosesc, sper sa invat. De fapt, sunt sigur ca am sa invat. Chiar glumeam cu un amic de-al meu care imi spunea ca o sa trebuiasca sa invat din nou “sa merg” )
Uzura morală a Mac-urilor este oarecum atenuată de faptul că, până în prezent, fiecare versiune de Mac OS X a fost ceva mai rapidă decât precedenta. La Windows e pe dos: o versiune nouă este aproape sigur mai greoaie decât celelalte mai vechi. Oricum, și în cazul Mac-urilor, odată la câteva luni apare un plus de performanță hardware. Dacă ești genul de persoană care se uită toată ziua la benchmark-uri și specificații tehnice, atunci probabil că periodic vei avea momente de frustrare.
Uzura morală depinde și de ce faci tu cu computerul. Eu lucrez pe un PowerMac din 2004 care teoretic este uzat moral, dar practic nu: sunt foarte rare cazurile în care simt nevoia de a avea ceva mai puternic.
Nu sunt un om care se uita pe benchmark-uri, am alte chestii de facut (ma uit zilnic pe noile gaselnite in materie de networking). Dupa cum spuneam, eu nu fac publicitate, DTP sau nebunii de genu. Mie imi trebuie doar un OS stabil, ca nea Windows m-a cam scos din sarite in ultimul timp.
Nu sunt un om care se uita pe benchmark-uri, am alte chestii de facut (ma uit zilnic pe noile gaselnite in materie de networking). Dupa cum spuneam, eu nu fac publicitate, DTP sau nebunii de genu. Mie imi trebuie doar un OS stabil, ca nea Windows m-a cam scos din sarite in ultimul timp.
dar de ce faci networking pe windows? te obliga cineva? te ameninta? iti ameninta familia? daca ai pb, spune…poate te putem ajuta. daca nu poti vorbi….. well…sper sa te putem ajuta si asa…da-ne niste semnale, sa intelegem ce se intampla de faci networking pe win….
Macul meu (PB G4) se tine bine de 2 ani de folosire (eu) + un an proprietar anterior. Cel mai nou sistem de operare OS X merge foarte bine pe el. Daca l-as vinde (probabil in primele 5 minute de la punerea anuntului) as lua pe el EXACT atat cat am dat pe el.
depinde cat ai dat pe el. eu nu pot sa inteleg acest lucru…cum poate fi vandut un ppc la acelasi pret de acum 2-3 ani iar eu macbook-ul meu sa-l dau cu cateva milioane bune sub pretul cu care l-am luat in august?!
ce-i drept, de cand cu intelurile, scad f repede si mult preturile de la o generatie la alta. asta nu inseamna ca nu sunt bune si ca nu-ti poti face treaba cu ele dar tre sa mananca si gura lui jobs ceva!
Faza cu networking-ul este in felul urmator: sunt instructor Cisco, plus ca mai scriu cate una alta despre retele (in special white papers, in latex si prezentari in boomer). Networking fac pe router-e si switch-uri, in nici un caz pe windows. Cine zice ca face networking pe windows inseaman ca este mult prea indoctrinat de nenea bil. Si, btw, nu stiu la ce se gandeste lumea cand zice networking. Server-ele NU intra in categoria asta, cel putin din punctul meu de vedere. Alea sunt mai “sus” in modelul OSI, eu lucrez pana la layer 4 .
Ma rog, bottom line este ca MAC-ul mi se potriveste. Vreau sa ma orientez catre un MacBook 2 Ghz Core 2 Duo, 1 gigi ram (modelul ala de mijloc, sa zic asa, culoare alba). Zic ca ar trebui sa-mi fie suficient, nu? Sa-l mai dotez cu un gigi de RAM, ca sa fie bine?
well….asa ai dat de inteles. networking pe win .... dar bine ca ne-ai lamurit ca deja era sa o punem de o cheta, sa te ajutam :D
nelasand gluma la o parte, daca dispui de bani, da-i 2gb de ram de la inceput. n-ai nimic de pierdut. ce-i drept, memoriile apple sunt scumpe rau de tot. cica sunt bune alea de la Lasting. gurile, nu neaparat rele, spun ca pe la istyle, pe la noumax, iris ... d’astea s-ar gasi prin mac-urile cu intel