mac g5
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Timisoara
Macuser din: 22.09.09

Buna ziua,
Sunt un utilizator ce abia acum are contact cu calculatoarele apple, si mai anume batranul G5. L-am cumparat la un pret rezonabil de 600lei. Are configuratia urmatoare: cpu 1.8 Ghz, memorie de 2,5 giga ddr1, hdd 160 gb si o placa video de 256 ram.
As dori sa stiu ce upgrade-uri pot sa-i mai fac la el. Procesorul se poate schimba?

Astept sugestiile voastre,
Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

la ce vei folosi calculatorul respectiv?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 30.08.09

Este PowerMac sai iMac? Dacă este iMac la ce ai enumerat acolo doar la HDD mai poți umbla, dacă este PowerMac las pe cei ce se pricep la așa ceva să se pronunțe. La procesor nu poți face upgrade ( cel puțin în cazul unui iMac ). Să-l stăpânești sănătos și să te țină!

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Poti face upgrade si in cazul unul iMac. La iMac e mai greu se schimbi procesorul si hdd, fiind necesar sa dezasamblezi foarte mult si e complaicat (oare?).
Iar daca e mac pro schimbi orice, insa nu cred ca se merita mai mult. Adica e din generatia PPC si nu te ajuta foarte mult un refresh pentru ca te limiteaza soft-ul.
Nu am avut mac pro asa ca nu pot sa ma pronunt atat de avizat precum alti colegi care au avut.

Numai bine!

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Este un apple power mac g5. Nu pot sa-i pun procesor intel?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Din pacate nu.
Cred (nu stiu foarte multe despre sistemele power mac) ca poti sa ii pui procesor dual. Aici te pot ajuta colegii care au sau au avut un sistem PPC.

Ideea e ca sunt masini foarte buna, foarte stabile, foarte puternice. Doar ca sunt non-intel si tehnologia e destul de targetata. Adica poti sa il folosesti pentru chestii profi, si inca duce ca performanta. Dar nu referitoare la jocuri, si chestii care necesita software mai nou (Mac OS SL, Lion, ML, windows, etc).

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: DB/Darmanesti
Macuser din: 25.03.08

E o configuratie puternica chiar si asa. Am intrat in contact de-alungul timpului cu cateva modele de PowerMac (undele au avut nevoie de mici repartii and stuff) de cand sunt macuser si pot sa spun ca se misca foarte bine. Modelul tau chiar si cu procesorul ala poti sa-ti faci treaba fara probleme daca n-ai nevoie de putere mare de calcul sa lucrezi cu softuri care consuma multe resurse. Ce poti sa-i faci plus daca vrei sa se miste mai rapid cu leopardul e sa-i mai pui niste ram, insa si cu 2,5gb ruleaza fluent la utilizare normala. Poti sa-i schimbi si procesorul daca ti neaaparat, insa doar cu unul tot PowerPC.

Minusuri (la vremea asta) are destule, pentru ca este o arhitectura moarta si nu prea se mai fac aplicatii pentru PPC. Nu poti pune OS mai nou de leopard pe el (10.5.8) pentru ca nu mai este suportat, iar ultimele versiuni de aplicatii ale sistemului de operare nici ele nu sunt suportate.

Probabil te-am speriat, fiind nou in lumea Apple, insa stai fara grija ca acele versiuni de aplicatii care sunt pe leopard merg si acum foarte bine. La fel si sistemul de operare. Pot sa spun ca, pe PowerMac-uri (respectiv Mac Pro) mi se pare ca merg cel mai bine OS-urile, insa este evident de ce.  smile

Calculatorul pe care tocmai ti l-ai cumparat pentru a deveni macuser este mai mult decat suficient pentru a te invata cu sistemul.

Cam atat.  smile  Daca ai nelamuriri (si cred ca vei avea) simte-te liber sa n-i le postezi aici pe forum si noi vom incerca sa te ajutam.

Welcome to Apple World. Have fun !  grin

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

Va multumesc tuturor pentru sugestii!
Toate cele bune.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 17.01.13

Subscriu la ceea ce zice StefanS. PowerMac-urile still rullz.