E o configuratie puternica chiar si asa. Am intrat in contact de-alungul timpului cu cateva modele de PowerMac (undele au avut nevoie de mici repartii and stuff) de cand sunt macuser si pot sa spun ca se misca foarte bine. Modelul tau chiar si cu procesorul ala poti sa-ti faci treaba fara probleme daca n-ai nevoie de putere mare de calcul sa lucrezi cu softuri care consuma multe resurse. Ce poti sa-i faci plus daca vrei sa se miste mai rapid cu leopardul e sa-i mai pui niste ram, insa si cu 2,5gb ruleaza fluent la utilizare normala. Poti sa-i schimbi si procesorul daca ti neaaparat, insa doar cu unul tot PowerPC.
Minusuri (la vremea asta) are destule, pentru ca este o arhitectura moarta si nu prea se mai fac aplicatii pentru PPC. Nu poti pune OS mai nou de leopard pe el (10.5.8) pentru ca nu mai este suportat, iar ultimele versiuni de aplicatii ale sistemului de operare nici ele nu sunt suportate.
Probabil te-am speriat, fiind nou in lumea Apple, insa stai fara grija ca acele versiuni de aplicatii care sunt pe leopard merg si acum foarte bine. La fel si sistemul de operare. Pot sa spun ca, pe PowerMac-uri (respectiv Mac Pro) mi se pare ca merg cel mai bine OS-urile, insa este evident de ce.
Calculatorul pe care tocmai ti l-ai cumparat pentru a deveni macuser este mai mult decat suficient pentru a te invata cu sistemul.
Cam atat.
Daca ai nelamuriri (si cred ca vei avea) simte-te liber sa n-i le postezi aici pe forum si noi vom incerca sa te ajutam.
Welcome to Apple World. Have fun !