Buna ziua din nou,
As dori sa imi impartasesc experienta de upgrade a unui Macbook Pro mai vechi… nu sunt sigur ca intereseaza pe cineva, asa ca nu dati cu pietre. ...
Dupa ce am umblat si am dat telefoane pe la toti prietenii care au vre-o legatura cu IT-ul sau service-urile GSM, si am incercat sa-i fac pe toti sa inteleaga ca NU este surubelnita TORX (!) ... am reusit sa gasesc in Oradea un service care AVEA asa ceva. Gratuit mi-au desfacut cele trei suruburi de la baterie, l-au curatat cu pensula, si mi-au pus bateria noua - si suruburile inapoi.
In ultima saptamana am revigorat COMPLET acest Macbook. Este folosit in principal pentru Xcode - si pot spune ca acum parca este alt notebook. Zboara !
Upgrade-urile facut au fost:
- Memorie RAM de la 4 GB la 8 GB DDR3 (1333 MhZ) - luat 2 x 4 GB de pe emag (corsair kit)
- HDD de 320 - inlocuit cu un SSD Intel 330 de 120 GB - emag - aproximativ 420 RON
- Unitate optica care aproape nu mai mergea (citea doar DVD-uri matritate, nu si cele scrise) - inlocuita cu una noua nouta model HL GS31N (superdrive) - luat de pe ebay cu 38 USD
- Bottom Case-ul (tabla de pe spate) care avea zgaraieturi fine (nu imi placea) - cu un bottom case nou nout genuine - luat de pe ebay cu 55 USD
- BATERIA care avea aproximativ 500 de cicluri, si sus aparea “Service Battery” - inlocuita cu una noua nouta, genuine (se vede dupa serie) - ebay - 53 USD
Unitatea optica, bateria si bottom-cover-ul le-am comandat toate de-odata in data de 1 Decembrie 2012. Unitatea optica si Bottom-Cover-ul au ajuns saptamana trecuta - 4 Ianuarie (din SUA).
Bateria a ajuns azi, 14 Ianuarie din Hong Kong.
Toate produsele au beneficiat de “FREE SHIPPING”. Nu am fost nici vamuit.
Toate produsele au venit sigilate, cu tipla pe ele (inclusiv bateria) - in cutiile lor originale. (OEM). Pe Bottom Cover si pe baterie era tipla pe ambele parti.
Macbook-ul arata CA NOU, suruburile de pe spate le-am fixat folosind (desigur) si blocator de filet (asa cum era inainte) - PERMATEX, surface insensitive, Thread Locker BLUE - luat de pe isrom.net.
Se misca impecabil. Probabil ca unii or sa spuna ca am investit mult intr-un macbook de 44 de luni
dar este preferinta mea. Mai am un Macbook Pro i5 - early 2011 in perfecta stare, dar acesta este notebook-ul meu de suflet si cu acesta muncesc in fiecare zi, la lucru si acasa. Fiecare ce prefera. In plus, 600 de lei (pe marfa de pe ebay) - este sub pretul unei baterii originale in Romania (!!!)—fara restul componentelor. RAM-ul este ieftin “nowadays” ..
Va doresc un 2013 plin de impliniri si multa sanatate, si voua, si iDevice-urilor voastre
Cu stima.