1 din 2
1
iPad external storage solution
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Eu ma gandeam la un Wi-Drive de 32 Gb. Tine vreo 10 sesoane de seriale (inchiriate prin iTunes of course), si incarcat vreo 4-5 ore. Ma gandeam la un Seagate de 500Gb, dar ala e aproape 1000Ron, si desi nu am un buget, nu as arunca atatia bani. Pe cand WiDriveul e 300+ roni.

M-am gandit si la un HDD wired cu un camera connection kit, dar nu cred ca iPadul are destul muschi incat sa il alimenteze.

Deci ce solutii folosesc MacUserii pentru storage extern?

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Nu mai am, dar am folost network storage. Tot de la WD, il legam la retea si pe langa acess local aveam si interfata web si aplicatie de la WD pt iOS
A costat in jur de 7-800 lei si aveam 3TB. Nu e portabil, dar ai strage mai mare.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Nu imi spui si mie modelul de NAS? M-ar cam interesa.
Thanks

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

http://www.price.ro/preturi_western_digital_my_book_live_3tb_black_(wdbacg0030hch)_434911.htm

Asta am avut eu.

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

@snell de ce nu il mai ai ? iti mergea si tie ca naiba ? eu ma bucur ca am scapat de el… il luasem la 170 euro dar e oe nebunie.. mergea doar cand vroia el.

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu nu am avut probleme cu el. L-am vandut pentru ca il luasem la o comanda pe firma si nu l-a mai dorit clientul. M-am jucat cu el vre-o 2 luni si l-am vandut din motive de recuperare a banilor si pentru faptul ca imi era inutil la momentul respectiv smile

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Pe mine nu ma ajuta un nas din pacate, mie-mi trebuie sa-l iau cu mine la drum, unde e posibil sau nu sa am un network smile. De asta imi convine WiDrive-ul, pentru ca el imi creeaza reteaua smile

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06

prima data am sarit in sus de bucurie si vroiam sa zic ca dau o neveta de bere lui @trusk, dupa care am mai citit…
crezusem ca mi-a rezolvat problema, si anume: se da un trip pe motocicleta mai lung de 2 saptamani - spatiu limitat chiar si cu tourerul meu. Vreau sa-mi salvez zilnic pozele de pe aparatul foto si filmele facute cu camera de pe casca, fara sa am nevoie de un laptop. stiu, as putea sa descarc in ipad cu camera connection kit, dar ca idee anul trecut in aproape 2 saptamani stransesem peste 80G doar filme…
stiu, cand mai aveam air-ul de 11 era perfect, dar nu-l mai am si nici nu mi-as cumpara unul doar pt asta. prefer portabilitatea ipadului…

@trusk: scuze pt deturnarea topicului…:)

Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Pai avand in vedere ca asta e problema ta, ti-am rezolvat-o: ori Wi-Drive (64Gb la cca. 450 lei) sau Seagate Satellite Mobile Wireless Storage (500Gb la cca. 950 lei). Doar ca pentru seagate este cineva pe forum care le are de vanzare la un pret mult mai bun. O sa ii zic sa-ti dea PM.

Semnătură 

rMBP 13”
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

WebDAV Navigator pe iPad plus Your own Mac Cloud (WebDAV) Service.
Părerea mea.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

E super OK, dar eu caut o solutie pentru tari straine, unde dupa cum se stie, Roamingul 3G pentru un film costa cat masina mea, si WiFiul e prost… daca E!

Semnătură 

rMBP 13”
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 23.03.09

E adevărat că ce am sugerat eu e o soluție pentru rețeaua de acasă.
Sau dacă vrei să accesezi conținut din rețeaua firmei printr-un vpn, fără a folosi Dropbox sau alte servicii cloud terță parte wink

Acu’ dacă mă gândesc - varianta mobilă ar fi perfect realizabilă pe un Raspberry Pi cu SD card mare și un adaptor WiFi pe usb. Poți alimenta RPi din acumulatori. Totul legat cu mult scoci.  raspberry
Și evident că ieși sensibil peste prețul Wi-Drive de 32Gb. Dar pe RPi pe de altă parte mai poți pune alt usb storage - mare! - pe al 2-lea port usb, baterie mai mare, etc etc.
În concluzie: pentru Wi-Drive există Mastercard, plăcerea de a-ți face tu propria soluție .. priceless ! cheese

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 09.02.08

Ca să nu mai deschid un nou topic, prefer să întreb aici: mi se cam duce spațiul de stocare (128 GB ssd) si aș vrea sa mai eliberez din el, mutând cei aprox. 50 de GB de muzică. Cum sunt tare atașat de muzica mea (perfect ordonată, din generală, liceu, facultate, lucru etc.) aș prefera să o am cu mine tot timpul, fără să pun o parte pe un hdd extern și o selecție să păstrez pe laptop. Desigur, dacă am avea în România iTunes Match cred că mi-ar conveni de minune să plătesc 100 ron pe an și să am muzica cu mine peste tot, iar pentru timpul cât nu sunt acoperit de wireless, 3G etc. să o am pe un stick mai mare. Desigur, nicio investiție pentru un RAID nu vreau să fac pentru că nu aș folosi așa ceva la capacități maxime și nu ar merita banii.

Așa că vroiam să știu dacă ar merita să iau un card SD mare (cam de 128 GB să zicem) și să-l țin tot timpul în laptop? Nu mă interesează viteza mică de scriere, iar cea de citire e destul cât să dau play la muzică în itunes și nici nu cred că va afecta cu ceva calitatea sunetului (sper!). Sunt doar curios dacă ține așa ceva sau dacă după câteva luni nu risc să pierd toată muzica sau să nu-mi mai citească card-ul? Da, da, știu că soluția mea pare prostească și nu vreau să sune de parcă aș căuta să-mi dublez ssd-ul, dar, repet ce am zis sus, sunt tare atașat de muzica mea și aș vrea să o accesez cât mai ușor și mai în toate condițiile, fără cabluri și fără periferice care să iasă din laptop.

Semnătură 

La Vita e Bella…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
trusk - 15 Ianuarie 2013 07:30 PM

Pai avand in vedere ca asta e problema ta, ti-am rezolvat-o: ori Wi-Drive (64Gb la cca. 450 lei) sau Seagate Satellite Mobile Wireless Storage (500Gb la cca. 950 lei). Doar ca pentru seagate este cineva pe forum care le are de vanzare la un pret mult mai bun. O sa ii zic sa-ti dea PM.

mare domn! am mai citit intre timp si am vazut ca se poate face si upload de pe iScule, ceea ce e grozav. mai ramane o singura necunoscuta: viteza de upload? intreb pt ca un film de juma de ora cu camera de pe casca la rezolutie 1080p are cam 4G.
nu am uitat de bere!!!!

Semnătură 

.macfreak!
iPhone 6+/64G
iPod Video 60G 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

si te rog nu ma uita cu PM-ul! danke!

Semnătură 

.macfreak!
iPhone 6+/64G
iPod Video 60G 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

damn, no edit: m-am uitat la seagate, nu permite copierea fisierelor de pe iScula pe el.

Semnătură 

.macfreak!
iPhone 6+/64G
iPod Video 60G 5th Gen

1 din 2
1