OWC Data Doubler vs Rack 2.5” SATA
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Cluj
Macuser din: 27.06.11

Salut,

Acum catva timp am schimbat HDD -ul existent (Hitachi 500GB @7200) in MacBookPro8,2 -ul meu cu un SSD Samsung 830 256GB.
De atunci ma tot uit la vechiul hard disc cum zace printre rafturi. Care dintre solutiile prezentate in titlu vi se par voua mai indicate?
NOTE: Data douber -ul ajunge la 280 RON in Romania, iar un rack decent se achizitioneaza incepand cu 100 RON.

Va intreb asta deoarece m-ar interesa mai mult o solutie de backup decat o extindere a spatiului de stocare.
Cati dintre voi folosesc HDD -uri pe USB pentru Time Machine?
Merita sa investesc intr-un Time Capsule separat si sa extind spatiul de stocare cu inca un hdd plasat in locul SuperDrive -ului pe care oricum nu il folosesc?

Multumesc!

Dorin

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Da, eu mi-am pus vechiul HDD in locul Super Drive-ului, folosind Data Doubler de la OWC (am zis p-aci ce si cum).
Time Machine-ul e pe un HDD pe USB, dar unul sanatos, mare, cu alimentare externa.
Am bagat un HDD de laptop in AirPort Extreme si fac si pe el ceva back-up, sa fie.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Merita cele la 100 de lei. Nu am testat cele de la OWC dar am folosit destul de mult variantele cheap.
Ca varianta “la purtator” e mai ok cu inlocuitea discului optic, ca varianta mai flexibila, orice Router cu USB sau HDD extern cau capacitate de networking e bun. Eu am folosit un WD Live! si era foarte misto ca avea si web server si aplicatie pentru mobile (iphone, ipad).
Mai repede un AirPort decat un TimeMachine. ...parerea mea.

Pana la urma conteaza ce vrei tu mai mult: access mai rapid la fisiere (rack) si informatiile “la purtator” sau varianta mai clasica cu un HDD extern conectat la ceva care emite pe retea.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB