Transmission
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 13.04.08

Salutare!

Iata o noua dilema de-a mea: vreau sa trimit cuiva un fisier, dar m-am ambitionat sa nu o fac prin ftp, ci sa fac un torrent, cu atat mai mult cu cat incercarile mele de dinaintea cererii de ajutor au esuat. Torrentul nu va fi urcat pe un tracker, ci va fi luat direct de peer-ul care imi da ip si port. Pe scurt, am inteles cum se creeaza torrentul, il trimit destinatarului, dar in momentul in care il deschid in transmission, apar ca si cum as sta la download, in loc sa apar ca si seeder. Acest ip si port din clientul destinatarului ar trebui de asemenea bagate undeva, din cate am citit, din moment ce transferul nu se desfasoara prin tracker, dar nu imi dau seama unde. Am sarit vreun pas sau nu aplic procedura corecta? Stie cineva cum se face chestia asta? Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

E bataie mare de cap cu torrentii astia. Am incercat si eu, si am reusit intr-o oarecare masura, acum cativa ani. Daca mi-aduc bine aminte, am folosit Pirate Bay ca tracker. Dar a mers ca porcu’...
Cred ca transferul prin torrenti are sens cand sunt multi parteneri. Altfel, nu degeaba ii spune File Transfer Protocol la FTP smile.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Stiu cum se face prin tracker, dar as vrea sa fac fara el, cum de altfel se poate cu utorrent. Stiu, sunt incapatanat, dar acuma daca tot mi-am prins degetele, macar sa aflu cum mi le oblojesc smile) Banda maxima de upload o poate folosi daca eu ii permit asta, nu va fi o problema.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 17.09.09

Ești sigur că transmission are un tracker built in? Și că acel torrent îl recunoaște că l-ai făcut tu?

Eu mai de demult foloseam Vuze pt așa ceva, să fac share la torrente doar între prieteni (poze de la diverse evenimente). Și din ce îmi amintesc era și o opțiune cu Initial Seeding sau cv de genu, ca să semnalezi că tu ești primul seeder.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Nu stiu daca are sau nu, ma gandeam insa ca asa ar fi logic. Si utorrent are initial seeding, in momentul in care torrentul a fost creat il muta direct in client, unde apari ca si seeder. La transmission nu numai ca nu am reusit sa gasesc aceasta optiune, ci atunci cand dau click pe torrent si mi-l incarca in client, apar ca facand… download. Am incercat sa bag ip-ul si portul celui care vrea sa ia de la mine, sperand ca-n felul asta trec de la download la seed, insa am incercat degeaba, ca nu m-a lasat. Totusi, ar trebui sa existe o midalitate, ma indoiesc sa fie transmission atat de limitat in optiuni, asta raportat la alti clienti, desigur.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Baia Mare
Macuser din: 02.06.10

Incearca dropbox

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Ideea era ca sunt alte variante pe care deja le-am folosit, insa eu doresc sa stiu daca pot face cu transmission ceea ce doresc.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Baia Mare
Macuser din: 02.06.10

Nu am incercat niciodata altfel decat cu tracker. Oricum, stiu ca deviez putin de la subiect, vreau sa va intreb daca nu va face figuri transmissionu in ultima vreme? In urma cu vreo 2 ani am incercat experimental utorrentu si mi s-a parut esec pe mac, am luat transmissionu si nu l-am mai lasat pana acuma vreo luna cand i-am mai dat o sansa utorrentului, care, surprinzator mi se pare mult imbunatatit. Cand ma refer la figuri zic blocaje aiurea cand are mai mult de 5 torrente in lista, chestii de astea. Sunt curios daca e numai la mine problema.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

nu stiu care e ultima versiune dar la mine v.2.22 are cam 45 de transferuri in lista si nu a facut nici-o figura de cand am lasat utorrent-ul.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Atentie, Transmission 2.90 descarcat de pe situl lor e infectat cu ransomware: http://arstechnica.com/security/2016/03/first-mac-targeting-ransomware-hits-transmission-users-researchers-say/
Treceti pe 2.92.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08
altero - 06 Martie 2016 11:15 PM

Atentie, Transmission 2.90 descarcat de pe situl lor e infectat cu ransomware: http://arstechnica.com/security/2016/03/first-mac-targeting-ransomware-hits-transmission-users-researchers-say/
Treceti pe 2.92.

Si faceti si un backup de date, pentru just in case…

Semnătură 

Batman foloseste Mac