Buna ziua.Sa ma ajute cineva , va rog, cu un sfat, ce sa aleg inter imac 6,1 cu proc itel dual core 2,17, si placa grafica geforce 7300GT, display 24 inchi, sau imac 8,1 cu proc. itel core 2 duo de 2,66gb si placa video HD 2600 Pro, cu display de 20 inchi.Mentionez ca il voi folosi pentru editare filme video, si eventual jocuri mai noi ( pentru nepoteii mei jocurile, gen shootere first persoon). Am mare nevoie , sa ma decid
Am avut doua bucati identice albe din 2007 pana de curand. Unul din ele a fost al meu, al doilea al sotiei. La mine in birou se fumeaza. Nici cu fumatul in camera nu s-a ingalbenit, avand in vedere ca il curatam la interval de cateva zile. Nu stiude unde ai scos-o pe asta cu ingalbenitul. Da, poate ca daca nu vede curatenie cu lunile incepe sa se ingalbeneasca, dar totusi…
Din nou salutare si respect deosebit tuturor macuserilor.Am reusit sa strang banii necesari si am cumparat imac 8,1 model A1224 (EMC2210). Fata de componentele din fabrica , fostul proprietar a facut upgrade la HDD si acum are unul de 1000gb, si la memorii ram ,are 4gb 800mhz DDR2 ,procesorul fiind intel core 2 duo de 2,66ghz si placa grafica Ati Radeon HD 2600 Pro.Dupa cateva zile de butonare , ma declar supermultumit de el, insa , in incercarea de a instala Windows 7 pe el, constat ca nu ma lasa sa fac o noua partitie pe hard acolo unde este sistemul mac os x 10.6.8 instalat, zicand ca nu poate fi modificata .Mentionez ca partitia este de 335 gb, iar restul hardului mai are inca 2 partitii formatate Fat32. Partitia sistemului este formatata Mac os Extended (journaled).Am cautat pe net cum sa procedez, am gasit destule tutoriale, dar nu spune nici unul in ce mod sa formatez partitia sa o vada win 7 la instalare, si cum fac sa ma lase totusi sa mai fac o partitie unde este instalat sistemul. Poate aici sunteti mai multi care ati rezolvat aceasta problema, si vreti sa impartasiti din experienta. Cu respect , astept un posibil ajutor.
Am avut doua bucati identice albe din 2007 pana de curand. Unul din ele a fost al meu, al doilea al sotiei. La mine in birou se fumeaza. Nici cu fumatul in camera nu s-a ingalbenit, avand in vedere ca il curatam la interval de cateva zile. Nu stiude unde ai scos-o pe asta cu ingalbenitul. Da, poate ca daca nu vede curatenie cu lunile incepe sa se ingalbeneasca, dar totusi…
Eu aveam o firma de maintenance IT, imi treceau multe echipamente prin mana
Eu personal am ales o alta varianta mai simpla si portabila. Am mac o singura partitie de 1 TB si o masina virtuala sustinuta de virtualbox, Cand am nevoie de programele de contabilitate dau drunul la masina virtuala imi fac treaba, o inchid. Avantajul este ca aceea masina virtuala se poate muta foarte usor pe orice pc/mac cu masina virtuala, nu mai pierzi timp cu instalari, configurari, etc cand schimbi computerul/mac-ul. Cum virual box nu este o solutie bare-metal ai un windows un pic mai lent decat varianta cu boot camp.
Faptul ca ai trei partitii in OS environment nu te ajuta cu nimic, ba chiar te incurca. Ar putea fi un avantaj sa ai o partitie mac si una fat 32 sa poti scrie/citi partitia fat si din win si din mac. Dar fat 32 este de pe vremea win95-98 si este tare limitat fata de ntfs. Nu o sa poti avea fisiere mai mari de 4GB, nu e asa de robust, mai putin securizabil, etc.