2 din 2
2
imac8,1
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
veteranul73 - 25 Ianuarie 2013 07:44 AM

in incercarea de a instala Windows 7 pe el, constat ca nu ma lasa sa fac o noua partitie pe hard acolo unde este sistemul mac os x 10.6.8 instalat, zicand ca nu poate fi modificata .Mentionez ca partitia este de 335 gb, iar restul hardului mai are inca 2 partitii formatate Fat32.

Citez si eu din ce am scris in Noul Wiki (Ghid):

5. Despre partiționare și defragmentare
Astea două sunt printre primele întrebări pe care și le pune un nou utilizator de Mac, mai ales dacă este unul care și-a bătut capul cu Windows-ul. Cum să partiționez, cum să defragmentez cât mai repede?
Necesitatea partiționării a venit de la problemele Windows-ului: cum se întâmpla destul de des să crape sau să devină inutilizabil de lent, remediul cel mai utilizat era reinstalarea. Și ca să nu pierdem datele personale, făceam două partiții, una pentru datele noastre și alta pentru sistem, astfel încât reinstalarea se făcea prin raderea partiției respective.
Eu unul nu văd niciun motiv pentru partiționare. În cel mai rău caz, când chiar este nevoie de reinstalarea OS X (foarte rar! în marea majoritate a cazurilor problemele sunt rezolvabile fără reinstalare), se poate face fără pierderea datelor utilizatorului, a setărilor diferitelor programe (cu mici excepții). Vezi capitolul Metode de Instalare OS X.
Partiționarea unui disc duce și la solicitarea mai mare a acestuia și la încetinirea întregii utilizări a sistemului, pentru că cititoarele hardului sunt obligate să facă salturi de la o partiție la alta.
Dacă ai nevoie de scratch disk (pentru Photoshop sau programe de editare video profesionale), bagă ceva bani în alt hard disc, nu partiționa.
În plus, dacă vrei să instalezi Windows, Boot Camp nu o poate face pe un disc deja partiționat.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07
altero - 25 Ianuarie 2013 12:25 PM
veteranul73 - 25 Ianuarie 2013 07:44 AM

in incercarea de a instala Windows 7 pe el, constat ca nu ma lasa sa fac o noua partitie pe hard acolo unde este sistemul mac os x 10.6.8 instalat, zicand ca nu poate fi modificata .Mentionez ca partitia este de 335 gb, iar restul hardului mai are inca 2 partitii formatate Fat32.

Citez si eu din ce am scris in Noul Wiki (Ghid):

Partiționarea unui disc duce și la solicitarea mai mare a acestuia și la încetinirea întregii utilizări a sistemului, pentru că cititoarele hardului sunt obligate să facă salturi de la o partiție la alta.
Dacă ai nevoie de scratch disk (pentru Photoshop sau programe de editare video profesionale), bagă ceva bani în alt hard disc, nu partiționa.
În plus, dacă vrei să instalezi Windows, Boot Camp nu o poate face pe un disc deja partiționat.

Utile sfaturi.
Dar totusi, daca ai (in loc de hard) un SSD, inseamna ca nu mai ai ace mobile care sa sara pe un platan sau pe altul. Eu as zice ca scratchul de Photoshop e totusi mai bine sa stea separat pe alta partitie, daca nu mai e fizic loc in calculator unde sa pui un alt hard.
Gresesc?

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Da, e o observatie buna; o sa ma interesez sa vad daca e vreun dezavantaj la partitionarea SSD-urilor, in ce priveste performanta.

2 din 2
2

‹‹ Imac 24inchi      Reflow MacBook Pro 15 " ››