SSD si Macbook Pro
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.04.09

Salutare,

Am schimbat hdd original la acest Mac:http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-2-duo-2.4-aluminum-13-mid-2010-unibody-specs.html
cu acest SSD :http://www.ocztechnology.com/ocz-agility-3-sata-iii-2-5-ssd.html
dar problema este ca nu inteleg viteza testata cu disk speed test, Dupa cum se poate observa in imaginea atasata viteza este intre Write 115 si Read 170, In conditile in care producatorul:
90-180GB Max Performance
Max Read: up to 525MB/s
Max Write: up to 500MB/s
in prima faza dupa instalare am facut clona discului vechi cu Super Duper si nu doar ca nu am observat o diferenta sistemul incarca la fel, Shut Down la fel de greu, Am reinstalat sistemul de la 0 pe SSD Boot in 20 sec Shut Down in 5-10 secunde dar vitza la hdd la fel.

Este normal sa fie asa?

Semnătură 

iPhone 6
iPhone
MacBook Pro 7.1
MacBook Pro 2.2
Mac mini G4
AirPort Extreme (4th Generation)
Apple TV 3

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Eu am vazut la pc-ul meu cu ssd sata 3 cum zbarnie totul. Windows 7 in hyper-v booteaza si se misca de nu are aer. Problema la tine ar putea fi driverele din OS si hardware-ul. La mine tot hardware-ul e nou cu cele mai bune specificatii. La tine sigur nu e sata III portul, si oricum configuratia trage in jos si ssdul. Dar stiu si relatari cu pc-uri mai vechiute care au renacut cu ssd ul, cu drivere adecvate,TRIM activat, etc.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.05.12

Pe fiecare cutiuta de SSD (teoretic) scrie mare “Benchmarked with X system using X app”.
Deci, ei daca au testat SSD-ul pe un i7 2600k cu placa de baza Intel + SATA3 si chestii de genul, sigur ating viitezele respective.
Eu pe un MBP 15” 2012, non retina, al unui prieten, am pus un Vertex 3 si nu depasea 350mb/s read si 410mb/s write, sau invers, nu mai tin minte.

Semnătură 

*am multe device-uri Apple si nu simt nevoia sa le expun aici*

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09
natureself - 25 Ianuarie 2013 07:36 AM

Pe fiecare cutiuta de SSD (teoretic) scrie mare “Benchmarked with X system using X app”.
Deci, ei daca au testat SSD-ul pe un i7 2600k cu placa de baza Intel + SATA3 si chestii de genul, sigur ating viitezele respective.
Eu pe un MBP 15” 2012, non retina, al unui prieten, am pus un Vertex 3 si nu depasea 350mb/s read si 410mb/s write, sau invers, nu mai tin minte.

NU cred ca e rau. Graceanu23 au facut ceva teste, ce viteze ti-a dat.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Astea sunt vitezele…. Se misca bine cand booteaza cand deschide aplicatii. Ma intrebam daca sunt normale vitezele astea

Semnătură 

iPhone 6
iPhone
MacBook Pro 7.1
MacBook Pro 2.2
Mac mini G4
Apple TV 3

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Tu ai sata2 pe Macbook Pro,ar trebui sa atinga 285MB/s (eu asa am atins cu un Corsair Force 3 pe acelasi MB Pro),testele de pe site sunt facute pe o placa de baza cu sata3.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti/Ferentari
Macuser din: 12.12.09
gaceanu_23 - 25 Ianuarie 2013 09:44 AM

Astea sunt vitezele…. Se misca bine cand booteaza cand deschide aplicatii. Ma intrebam daca sunt normale vitezele astea

Părerea mea e ca da. Din cauza la SATA2 cu care e echipat MBP-ul tau.

Semnătură 

iMac 24” Core 2 Duo 2.66GHz /8GB /640GB /GeForce 9400M /SD

The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.

Whitney Young (1921 - 1971)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

SATA 1.5Gbps = 150MB/s
SATA 3Gbps = 300MB/s
SATA 6Gbps = 600MB/s

Semnătură 

The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Te referi la poza care am atasato eu ? este Screen Shot facut pe mbp in care a fost instalat ssd adica asta
http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-2-duo-2.4-aluminum-13-mid-2010-unibody-specs.html

Semnătură 

iPhone 6
iPhone
MacBook Pro 7.1
MacBook Pro 2.2
Mac mini G4
Apple TV 3

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
gaceanu_23 - 25 Ianuarie 2013 10:05 AM

Te referi la poza care am atasato eu ? este Screen Shot facut pe mbp in care a fost instalat ssd adica asta
http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-2-duo-2.4-aluminum-13-mid-2010-unibody-specs.html

da.

Semnătură