Dacă nu ştiaţi, receiverul Humax HD2 de la RDS vă permite să înregistraţi ce se transmite pe un canal anume. În cazul meu, asta înseamnă meciuri de hochei.
Aici aveţi toate informaţiile cu ajutorul cărora puteţi activa funcţia [pe scurt, trebuie să conectaţi la el un hard disk, formatat NTFS].
Receiverul formatează din nou hardul conectat [musai cu alimentare proprie] în format ext3. Ca să-l puteţi vedea - şi ca să puteţi avea acces la fişierele video create -, folosiţi http://osxfuse.github.com/.
Odată fişierele copiate pe mac, se complică treaba. E adevărat că pot să iau un hard de 1-2-3TB [deşi unii zic că un hard de 2TB n-a fost citit, deci trebuie gândită/documentată un pic această achiziţie…] şi să ţin toate meciurile înregistrate pe el şi să mă uit la ele când am chef. Dar, totuşi, aş vrea să le scriu şi pe suport optic, că nu se ştie niciodată.
Însă, fişierele copiate nu le pot vedea cu nimic pe mac [VLC, Divx player, etc.]. Pun un sample la dispoziţie, rugămintea fiind ca, atunci când găsiţi un soft cu care se pot vedea, să-mi spuneţi şi mie. Aş prefera să le pot rula cu un soft, fără să le convertesc, ca să nu pierd din calitate [care mi se pare foarte bună].
În orice caz, accept orice sugestii, cu care, până la urmă, „îmi fac treaba”.
Da, se pare că e criptat şi că trebuie un firmware custom, chestie la care nu mă bag.
Custom firmware
If you install the custom firmware and install the right packages, then:
High definition recordings can be treated in the same way as standard definition, i.e. decrypted on copy to external disk and streamed without DTCP;
Decryption on copy can be achieved with a virtual disk (much faster);
Recordings can be automatically decrypted in-place as a background task;
Selected recordings can be decrypted in-place via the web interface;
The HDR software can be temporarily loaded onto the HD in order to decrypt recordings.
mai toate receiverele+tv-urile care inregistreaza emisiuni, isi cripteaza clipurile, pentru a putea fi rulate apoit strict prin receiverele+tv-urile respective.
Deci ai reusit pana la urma! Cu decodorul din dotare chiar! (Stiu ca am avut o discutie pe undeva pe aici referitoare la inregistrara unor anumite meciuri de pe un canal GIGI).
Intrebarea e - nu poti playa direct de pe decodor si vedea pe TV ?
In general, inregistrarile facute de la providerii de TV digital, la care receptia se face cu ajutorul unor SmartCarduri, sunt criptate si pot fi decriptate numai cu acelasi SmartCard. Este cazul meu la UPC, unde am un CI+ cu sistem Nagra, si nu pot vedea decit daca am CI-ul in TV, altminteri nu decodeaza informatia.
Acest lucru se datoreaza protejarii drepturilor de autor… asta am inteles si eu de la altii mai despteti decit mine.
Deci ai reusit pana la urma! Cu decodorul din dotare chiar! (Stiu ca am avut o discutie pe undeva pe aici referitoare la inregistrara unor anumite meciuri de pe un canal GIGI).
Intrebarea e - nu poti playa direct de pe decodor si vedea pe TV ?
Ba da, pot vedea înregistrările de pe decodor şi sunt „glanţ”, mai ales cele făcute pe canale HD. Ideea cu vizionarea pe mac e datorită faptului că aş vrea să fac şi backup şi înregistrărrile din backup n-aş vrea să le mai transfer înapoi pe hardul conectat la receiver. Plus că sunt şi alţi fani care ar vrea să le vadă şi dacă le dau aşa, n-o să poată.
Dar, până la urmă, cred că o să iau un hard mare (minimum 1 TB) şi ce nu mai încape pe el o să scriu aşa cum e pe bluray.
de pe ce canal inregistrezi? digi sport ? Daca e de pe digi sport, e liber pe cablu ,asa ca daca tv tau are tuner digital si e capabil sa inregistreze poti sa incerci inregistrarea cu tv-ul.
Dar nici de pe tv nu vei avea un ts curat salvat pe hdd sau pe stick extern,poate doar daca ai tv samsung si l-ai downgradat cu samygo. Solutia e un receptor de cablu care sa nu adauge nimic la fisierul salvat . Si la un receptor de cablu hd -undeva la 3-3,4mil -vei avea si un bonus ,asa din partea fabricantului.