care din urmatoarea configuratie ati alege pentru net surf, office stuff, ascultat muzica, vazut un film si mica editare poze (Lightroom), configuratie care sa ma tina aprox 4-5ani si cu posibilitatea la upgrade la noile OSX care vor aparea…
Macbook Air 13inch config:
1.8 GHz Intel Core i5 Processor
128 GB Solid State Drive; 4 GB DDR3 RAM
Intel HD Graphics 4000; 13.3-inch LED Display
Macbook PRO fara retina 13 inch:
2.5 GHz Dual-Core Intel Core i5 processor
4 GB DDR3 RAM; 500 GB Hard Drive
13.3 inch LED-backlit display, 1280-by-800 resolution
Intel HD Graphics 4000
MBA ma tenteaza ca si portabilitate, este mai usor si o rezolutie mai buna a display-ului,dar imi este teama sa nu ramana in timp sub configurat si in 2 ani sa nu se mai miste prea ok ...
Ma intereseaza de asemenea daca vreunul din cele 2 modele au probleme ascunse, citeam ca MBP cu retina are probleme cu display-ul…
Strict intre cele 2 modele de mai sus care ati alege? Multumesc anticipat de pareri!
Am avut un MBA 13” iar acuma am un MBP 13” si sincer iti recomand MBP. Air-ul mi se incalzea foarte repede pentru chestii de genu: flash din youtube, filme HD, etc. Asa-i, Air-ul e mult mai subtire si usor dar sincer nu ma plang cu MBP, e un laptop foarte usor de transportat, de manevrat, e foarte ok. Mai zic si eu daca comparai un Air cu un HP, se vedea maxim diferenta, dar asa sincer, n-are rost sa te axezi pe Air doar pt ca e mai subtire. Un alt avantaj este faptul ca Pro-ului ii poti face upgrade de memorie sau sa-i pui un ssd, la Air nu. Parerea mea..
La asta ma gandesc si eu… ce procesor ai la MBP? se merita saltul la i7? sau configuratia de mai sus daca adaug RAM si SSD in timp e suficienta ptr ceea ce am specificat ca vreau sa fac pe el?
Am avut un MBA 13” iar acuma am un MBP 13” si sincer iti recomand MBP. Air-ul mi se incalzea foarte repede pentru chestii de genu: flash din youtube, filme HD, etc. Asa-i, Air-ul e mult mai subtire si usor dar sincer nu ma plang cu MBP, e un laptop foarte usor de transportat, de manevrat, e foarte ok. Mai zic si eu daca comparai un Air cu un HP, se vedea maxim diferenta, dar asa sincer, n-are rost sa te axezi pe Air doar pt ca e mai subtire. Un alt avantaj este faptul ca Pro-ului ii poti face upgrade de memorie sau sa-i pui un ssd, la Air nu. Parerea mea..
Am inteles ca cele cu Retina ar avea probleme cu display-ul… este corect?
Eu nu am auzit sa aiba probleme cu display-ul. Unicele probleme cu acele laptop-uri este ca sunt un pic “ahead of their time” si din acest motiv web-ul nu arata tocmai bine. Partea buna este ca la un 13” oricum il vei conecta la un monitor extern pentru chestii mai serioase astfel incat nu conteaza atat de mult ce se vede pe monitorul incorporat.
Momentan nu am luat nimica ca nu a venit persoana din State care imi aduce, dar din cate am citit pana acuma inclin spre Air 13” vs rMBP 15” care din pacate este putin peste bugetul propus si scopul la care doresc sa il folosesc.
Acuma ma mai gandesc daca ajung cei 4GB RAM de pe Air sau sa merg pe varianta cu 8GB RAM ...
Eu folosesc de 1 luna, un macbook air, mid 2012, cu ssd de 128 gb si sunt extraordinar de incantat de el. Lucrez in domeniul automotive si am nevoie de el la diferite programe de verificat si programat procesoare, si il folosesc pentru teste acasa. Iar la lucru ruleaza exceptional office, muzica, net si uneori un film.. fara nici o problema. ssd’ul e net superior ca si viteza hdd’ului.. Dar alegerea este a ta.
Iti recomand air-ul pentru ce ai tu nevoie. Modelele noi nu mai au problema cu supra incalzirea.
Eu am renuntat de curand la MBP de 13 pentru MBA de 13.
Eu folosesc de 1 luna, un macbook air, mid 2012, cu ssd de 128 gb si sunt extraordinar de incantat de el. Lucrez in domeniul automotive si am nevoie de el la diferite programe de verificat si programat procesoare, si il folosesc pentru teste acasa. Iar la lucru ruleaza exceptional office, muzica, net si uneori un film.. fara nici o problema. ssd’ul e net superior ca si viteza hdd’ului.. Dar alegerea este a ta.
O zi frumoasa, stima mea.
[offtopic] Deci acasa rulezi teste cu el, iar la lucru te uiti la filme sa inteleg :D