Alternating fills în InDesign cu 3 culori
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Bună tuturor,

Am o mică dilemă. Vreau să fac un tabel în InDesign CS6 în care să alternez trei culori din două în două rînduri. Adică, primele două să fie galbene (35%), următoarele două albastre (35%) și următoarele două să fie negru (25), apoi să se repete pînă la final. În InDesign nu se poate decît două culori. Rîndurile Header și Footer trebuie excluse. Header folosesc, Foooter nu.

Am găsit un script pe net, dar care nu îmi merge. În primul rînd l-am copiat ca și text, l-am adus în Apple Script, dar la compilare îmi dă eroare. În plus, nu îl pot salva ca și *.jsx, doar ca *.scpt.

Aici este scriptul, veți vedea că este gratis.

Aveți careva dintre voi un alt script? Știți vreun alt website? Eu i-am scris autorului, dar dată fiind doferența orară cred că va dura ceva pînă voi primi un răspuns.

Mulțumesc anticipat pentru ajutor.

Cu respect,
Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.06.07

Salut, eu nu stiu asa de bine indesign dar am apelat la o colega care a venit cu urmatoarea solutie - sase stiluri denumite:
- galben
- galben copy
- albastru
- albastru copy
- negru
- negru copy

La fiecare stil la optiuni ii dai sa fie urmat de urmatorul: lui galben sa fie urmat de galben copy, lui galben copy sa fie urmat de albastru… etc in felul acesta cand dai enter randurile se genereaza colorat.

Nu stiu daca te ajuta asta dar….

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

dacă găsești o soluție, spune și aici
eu am facut Cell Style cu culorile dorite și am selectat manual liniile (2-3 sau mai multe) alocând culorile necesare…
asta după ce tabelul avea toate datele completate

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Aveți aici scriptul. El se poate adapta cum doriți. Aici aveți o versiune în care fillurile sunt alternate altfel. După cum veți observa, se pot adapta la cîte filluri vreți.

Ar fi frumos, dacă unii care se pricep la scripturi l-ar îmbunătăți și l-ar pune în Wiki. Poate ar merge ceva pentru coloane în cazul în care avem colegi care ar avea nevoie de așa ceva.

Mulțumirile merg spre cel care l-a creat. Aveți linkul în primul thread.

Iar așa arată tabele mele.

@gutuie: îi mulțumesc colegei tale, dar după cum va observa, lucrurile nu erau atît de simple cum crede ea. Acele filluri îmi trebuiau la începutul fiecărui rînd. În InDesign, eu personal, nu am găsit o opțiune de a adăuga o bară de culoare în fața unui paragraf. Poate ceva cu Nested sstyles. Nu știu. Recunosc că nu m-am gîndit la asta. Dar, tabelele mi s-au părut cea mai rapidă și ușoară metodă.
Toate acele Tag-uri nu există în original. La fel și acele “SeriesMessages”. Acelea sunt Numbering Lists create automat.

@dacuBurebista: Da. Asta a fost și intenția mea. Dar la peste două mii de rînduri WOW. Nu eu.

Sper să fie de ajutor.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.