HDD FAILING
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.12.11

Dupa ce ma uitam pe forum la mai multe discutii, m-am gandit sa verific hardul. Disk utility imi spune ca totul este ok in schimb Smart utility imi spune Failing.

Ar trebui sa ma gandesc la un alt hard? sau pot sa il mai salvez pe acesta (ma gandesc sa repar acele sectoare sau nu sunt multe si nu trebuie sa ma ingrijorez).

Multumesc pentru raspunsurile viitoare smile

Semnătură 

watch 42mm Stainless Steel Case with Milanese Loop
Iphone 6 16 gb
Iphone 5s Silver 16 gb
Retina Macbook Pro 15” Late 2013 2,3 Ghz Intel Core i7,  16 GB RAM, 512 Flash storage, Nvidia GT 750M.
Retina MacBook Pro 13” Late 2013 2,4 Ghz Intel Core i5, 8 GB, 256 Flash storage.
Airport Time Capsule 2TB 5th generation
Ipad 3rd generation Wifi only 16GB
Ipad Mini Retina Wifi only 16GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Severin
Macuser din: 06.03.10

Mda, ar trebui sa va ginditi la alt hard. Faceti back-up la datele importanta, oricind puteti avea surpriza ca acesta sa nu mai functioneze! Deloc!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Nu merge greu și sistemul?

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

NU, nu merge deloc greu sistemul, aplicatile merg normal si boot time este normal (chiar la discutia cu boot time mare ma uitam si de acolo mi-a venit ideea sa mai fac o verificare cu smart utility).

Am mai avut o problema cu hardul (imi spunea failing) cei de la noumax atunci mi-au spus ca era de la o placuta de ram. Sa fie si acum aceeasi problema?

Semnătură 

Iphone 6 16 gb
Iphone 5s Silver 16 gb
Retina Macbook Pro 15” Late 2013 2,3 Ghz Intel Core i7,  16 GB RAM, 512 Flash storage, Nvidia GT 750M.
Retina MacBook Pro 13” Late 2013 2,4 Ghz Intel Core i5, 8 GB, 256 Flash storage.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Severin
Macuser din: 06.03.10

Nu cred ca are nici cea mai mica legatura cu RAM-ul!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: DB/Darmanesti
Macuser din: 25.03.08

Am avut si eu un iMac cu hdd-ul in “Failing” pentru destul de multa vreme. Vreau sa spun ca a mers asa mai bine de 1 an fara probleme, voiam sa vad cat de mult tine. Intr-un final am schimbat iMac-ul si n-am apucat sa vad cat de mult ar fi tinut. My point is, daca nu de mult ti-a aratat statusul de failing (si nu-ti face probleme), in mod normal ar mai trebui sa tina cel putin cateva luni sa te poti orienta catre alt hdd si sa poti face backup sau orice altceva vrei sa faci.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Da, la noroc poti sa mai stai pe discul ala. Tu stii mai bine ce ai pe el.
Insa mi se par multe sectoare realocate si foarte multe erori! Stai cu ochii pe numerele alea si daca cresc, e clar cum ti-e norocul.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11
blue36 - 05 Februarie 2013 06:04 PM

Nu cred ca are nici cea mai mica legatura cu RAM-ul!

sa crezi domnule, cei de la noumax au vorbit.. premium service provaidar

smile

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Sfatul meu: sa ai un backup curent tip clona (cu SuperDuper sau Carbon Copy Cloner) si astepti pana crapa HDD-ul dupa care il schimbi usor si dai restore de pe clona. Simplu. wink

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc pentru raspunsuri , o sa urmaresc cum a spus si altero sa vad cum o sa evolueze.

Daca ma gandesc sa schimb hardul sa merg tot pe Hitachi sau sa incerc WD sau Seagate? Ar trebui sa fac un disk cu Lion, daca schimb hardul pot sa mai instalez sistemul de operare ?

Semnătură 

Iphone 6 16 gb
Iphone 5s Silver 16 gb