Achizitie SH Macbook 5.2
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.02.13

Salutare,
Asta este primul meu post pe acest forum. Deci va salut pe toti smile
Astazi voi cumpara un MB 5.2 si voiam sa va intreb ce ar trebui sa verific in mod special pentru a nu avea surprize, gen vicii ascunse.
In afara de asta, vreau sa stiu daca acest model a avut bug-uri sau alte inconveniente de fabrica.
Cum configuratia o stiti si bateria tine 3-4 ore, pretul de 1350 ron este ok?

Mersi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

In primul rand, ar trebui sa faci un Apple Hardware Test. In functie de ce OS este pe laptop, vezi pe apple.com cum se face testul.
In al doilea rand, nu e mare filosofie cu testele pe care trebuie sa le faci: verifici de pixeli morti (cu mare atentie), verifici fiecare tasta, trackpadul, scrii / citesti ceva pe unitatea optica, testezi cu un stick fiecare port USB, reteaua LAN, WI-FI, sunetul.
Te joci o jumatate de ora pe el si ar trebui sa fie suficient sa iti dai seama ce si cum. Totusi, daca nu ai mai avut de-a face cu un mac pana acum, te sfatuiesc sa iei un macuser cu vechime cu tine.
Atentie, plasticul ala e o porcarie si tinde sa se crape. Verifica-l cu mare atentie.
Despre vicii ascunse nu prea stiu, nu ma pricep la capitolul asta.
Daca laptopul este ok fizic, pretul mi se pare OK. Chiar as fi interesat si eu sa cumpar un MB lasa 1350 ron.
Sa ne tii la curent!
Succes

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Hello!

Citez din Ghidul MacUser.ro, pe cale de a fi finalizat (in el sunt si poze smile ):

verificarea produsului în momentul cumpărării. Nu durează mai mult de jumătate de oră.
verificarea bateriei, cu coconutBattery
verificarea ecranului, cu LCD Test
verificarea hard-disc-ului, cu SMART Utility; versiunea de test poate fi folosită fără probleme.
verificarea unității optice; cred că unitățile optice sunt cele mai slabe componente dintr-un Mac. De obicei pică treptat, primul simptom fiind că nu mai scriu/citesc DVD DL. Scrierea unui DL durează mult, dar dacă vrei neapărat să verifici și asta, ia un DL blank cu tine și fă un test.
verificarea porturilor: ia un stick USB (oricum îl ai la tine, cu softurile de mai sus), un disc pe FireWire și niște căști; eventual și adaptoare video/Thunderbolt.
verificarea Wi-Fi-ului: dacă nu sunt rețele prin apropiere, poate ai la tine un telefon care să creeze o rețea.
verificarea tastaturii: cu Observator Caractere (Keyboard Viewer). Preferințe Sistem > Limbă și text — Surse de Introducere (System Preferences > Language & Text — Input Sources), bifează Afișează meniul de introducere în bara de meniu (Show Keyboard & Character Viewer), ceea va face să apară în Bara de meniu (Menubar) simbolul tastaturii pe care o folosești în acel moment (de obicei, drapelul respectiv).

Input Sources în Language & Text

Prin click pe acel simbol, se poate alege Afișează Observator tastatură (Keyboard Viewer); la apăsarea oricărei taste, se poate verifica ușor funcționarea acesteia.

În tastatura Romanian Programmers am apăsat Option și Shift

verificarea generală: butează fără probleme? Dacă da, click pe mărul din stânga sus > Despre acest Mac (About This Mac) > Informații suplimentare (More Info), oferă informații despre procesor, cantitatea de RAM, versiunea sistemului de operare și multe altele.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

L-am luat.
Arata foarte bine, l-am testat putin gen porturi, unitate optica, WIFI.
Intrebarea mea este, cum as putea sa pun ML pe el pentru a vedea cum se misca si care e faza?
Nu vreau sa il cumpar inainte de a vedea cum reactioneaza un hardware asa vechi.
Daca il dau jos de pe.. de unde da lumea jos si il scriu pe un DVD, merge instalat pur si simplu?
Exista useri care au ML pe MB 5.2?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Vad ca-s doua MB5,2 (13 inch, early si mid 2009). Ambele pot Mountain Lion, dar pune-i cei 6 GB maxim de RAM; si un SSD.

Merge, dar stii ca-i doar 18 euroi, nu?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie

Al meu este mid 2009. SSD-ul asteapta acasa dar cu memoria nu stiu. Banuiesc ca costa destul de mult.
Stiu ca este doar 18 euro dar macar pot sa testez etc. Am renuntat acum ceva ani la JB si alte artificii.